آزمایش فناوری ساعت نوری در فضا
تیمی از دانشمندان آمریکایی، آلمانی و سوئدی با موفقیت توانستند فناوری ساعت نوری را برای نخستین بار در فضا آزمایش کنند. این آزمایش به نمایش قابلیت دوام این فناوری در شرایط پرتاب موشک و عملکرد درست آن در فضا پرداخته که راه را برای استفاده از آن در ماهوارهها هموار میکند.
تیمی از دانشمندان آمریکایی، آلمانی و سوئدی با موفقیت توانستند فناوری ساعت نوری را برای نخستین بار در فضا آزمایش کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینسدیلی، این آزمایش به نمایش قابلیت دوام این فناوری در شرایط پرتاب موشک و عملکرد درست آن در فضا پرداخته که راه را برای استفاده از آن در ماهوارهها هموار میکند.
ساعتهای نوری از فرکانسهای اتمها یا یونهای در حال نوسان به عنوان معیاری برای سنجش زمان استفاده میکنند. فرکانسهای سریعتر به این ساعتها اجازه میدهد تا زمان را دقیقتر از ساعتهای ریزموج اتمی اندازهگیری کنند. از سوی دیگر، یک ساعت دقیقتر به ابزارهای جیپیاس در ارائه سنجشهای دقیقتر کمک خواهد کرد.
ساعتهای نوری به مولفهای دنده مانند موسوم به شانه فرکانس برای سنجش فرکانسهای نوری پر سرعت نیاز دارند که برخلاف ساعتهای اتمی مبتنی بر ریزموج است. شانههای فرکانس کنونی بسیار بزرگ بوده به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارند.
محققان یک شانه فرکانس بسیار کوچکتر را از فیبرهای نوری ساختند که اندازه کوچک و انرژی مصرفی کم آن باعث شده گزینهای ایدهآل برای استفاده در ماهوارههای فضایی در نظر گرفته شود.
این ساعت سال گذشته توسط یک موشک در پرواز سهمیوار شش دقیقهای به فضا ارسال شد و محققان توانستند قابلیت این فناوری را برای مقاومت در شرایط پرتاب و همچنین عملکرد آن را در محیط ریزگرانش بررسی کنند.
جزئیات این فناوری در مجله Optica منتشر شده است.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)