اسپیسایکس هم به فکر عرضه اینترنت رایگان به مردم جهان افتاد / برآورد 10 میلیارد دلار هزینه
فقط گوگل و فیسبوک نیستند که به ارائه اینترنت پرسرعت به جهان فکر میکنند. اسپیسایکس، شرکت ارائهدهنده خدمات پرتاب موشک، هم در انتظار تصویب دولت آمریکاست تا برای مردم کل کره زمین از طریق شبکه عظیم ماهوارهای اینترنت پرسرعت ارائه دهد.
فقط گوگل و فیسبوک نیستند که به ارائه اینترنت پرسرعت به جهان فکر میکنند. اسپیسایکس، شرکت ارائهدهنده خدمات پرتاب موشک، هم در انتظار تصویب دولت آمریکاست تا برای مردم کل کره زمین از طریق شبکه عظیم ماهوارهای اینترنت پرسرعت ارائه دهد.
به گزارش آنا به نقل از رویترز، براساس اسناد جدیدی که اخیرا به ثبت کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا رسیده است، اسپیسایکس، که توسط کارآفرین حوزه فناوری یعنی الون ماسک بنیانگذاری و مدیریت میشود، قصد دارد با پیادهسازی یک آرایه ارتباط دیجیتال که شامل 4425 ماهواره در حال گردش در مدار زمین میشود، اینترنت را به تمام مردم جهان برساند.
گفته میشود که ایلان ماسک نخستین بار این پروژه را در ژانویه 2015 معرفی و اعلام کرد که برای پیادهسازی این شبکه ماهوارهای بیش از 10 میلیارد دلار بودجه نیاز است.
در اسناد اخیر کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا، جزئیات فنی این شبکه ماهوارهای مطرح شده است اما صحبتی از هزینه یا برنامههای مالی آن به میان نیامده است. جالب است بدانید که یکی از حامیان مالی اسپیسایکس گوگل است که تاکنون یک میلیارد دلار به این شرکت فضایی اهدا کرده است.
شبکه پیشنهاد شده اسپیسایکس طبق اسناد منتشره، با ارسال 800 ماهواره به مدار زمین آغاز خواهد شد و در اولین فاز بهرهبرداری از آن، فقط دسترسی شهروندان آمریکایی از جمله ساکنین پورتوریکو و ویرجین آیلندز به اینترنت فراهم میشود.
به گفته اسپیسایکس، این سیستم طیف گستردهای از سرویسهای پهنباند و ارتباطی را در اختیار کاربران عادی، تجاری، سازمانی و دولتی در سطح دنیا قرار خواهد داد.
گفتنی است که هماکنون شرکتهای دیگری مثل OneWeb و بوئینگ نیز در حال توسعه چنین شبکهای با محوریت ماهواره هستند. اواخر خرداد بود که خبری منتشر شد مبنی بر این که شرکت هواپیماسازی ایرباس قصد دارد 900 ماهواره طراحی و بسازد تا شرکت ماهوارهای OneWeb از طریق آنها، دسترسی به اینترنت برای میلیاردها نفر جمعیت زمین را میسر کند.
به هر حال این سیستم قرار است جایگزین فیبرهای نوری و سیستمهای زمینی دیگری شود که هماکنون در حال ارائه اینترنت به شهروندان دهکده دیجیتال هستند.
مترجم: نسترن صائبی/آنا
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)