شعار هفته جهانی فضا ۲۰۱۷: کاوش جهان جدید در فضا
"کاوش جهان جدید در فضا" (Exploring New Worlds in Space) شعاری است که انجمن هفته جهانی فضا در سال 2017 برای این مراسم جهانی در نظر گرفته است.
شعار هفته جهانی فضا در سال جاری، "کاوش جهان جدید در فضا" (Exploring New Worlds in Space) نامیده شد.
انجمن هفته جهانی فضا هر سال شعاری را برای هفته جهانی انتخاب میکند تا بدین ترتیب محور فعالیتها و رویدادهایی شود که قرار است در این هفته ، یعنی روزهای ۴ تا ۱۰ اکتبر در سرتاسر جهان، صورت پذیرد. "کاوش جهان جدید در فضا" (Exploring New Worlds in Space) شعاری است که انجمن هفته جهانی فضا در سال جدید برای این مراسم جهانی در نظر گرفته است.
مدیر اجرایی انجمن هفته جهانی فضا اظهار داشته است شعار امسال باعث خواهد شد مباحثات زیادی در مورد محل بعدی کاوشهای بشر، روی ماه، مریخ یا فراتر از آن انجام شود و برگزارکنندگان، رویدادهای هیجان انگیزی را با موضوع کاوش در فضا در مدارس، دانشگاهها، مراکز علمی، آسماننماها، باشگاههای نجوم، شرکتها و موزهها برگزار کنند. وی همچنین با اشاره به اینکه بشر همواره به کاوش و ماجراجویی علاق همند بوده است، گفت که انتظار میرود هفته جهانی فضا در سال ۲۰۱۷ باشکوهتر از سالهای پیش برگزار شود.
با توجه به شعار در نظر گرفته شده، مأموریتهای اخترزیستشناسی همچون نیو هورایزن (اولین مأموریت ناسا به پلوتون و کمربند کویپر)، شاهکارهای مهندسی همچون فضاپیمای سرنشیندار و چندمنظوره اوریون ساخت شرکت لاکهید مارتین (اولین فضاپیمای ناسا که برای اکتشافات فضایی سرنشیندار و طولانیمدت در اعماق فضا طراحی شده است) و تلاشهای فعالان جدید و برجسته در حوزه فضا همچون اسپیسایکس (پروژههای درخشان فناوری فضایی که هدف آنها توانمندسازی بشر برای زندگی در سیارات دیگر همچون مریخ است) و دیگر سازمانهایی که چشمانداز آنها کاوش و استفاده از منابع فرازمینی همچون فلزات موجود در سیارکها، آب روی سطح ماه و انرژی خورشیدی نامحدود موجود در مدار زمین است ، مورد توجه قرار خواهند گرفت.
کاوش و ماجراجویی، از اولین رقابت برای رسیدن به قطب جنوب و اولین پرواز تک نفره بر فراز اقیانوس اطلس گرفته تا افتتاح مسیر دریایی از اروپا به مشرق، همواره بخشی از ماهیت ما ساکنان زمین بوده است. مراسم هفته جهانی فضا ۲۰۱۷، موجب افزایش دانش و آگاهی بشر در زمینه مزایای فناوری فضایی و کاربردهای آن است . برگزاری این مراسم همچنین نشان خواهد داد که ظرفیتهای کاوشی بشر بیپایان است و اینکه آسمان هرگز مانعی در مسیر شگفتیهای اکتشافات بشر نیست.
خاطرنشان میسازد در سال ۲۰۱۶، "سنجش از دور، توانمندسازی آینده" بهعنوان شعار هفته جهانی فضا انتخاب شده بود تا نقش سنجش از دور از فضا در بهبود زندگی بشر مورد توجه قرار بگیرد. در این سال، بیش از ۲۷۰۰ رویداد در ۸۶ کشور جهان برگزار شد و بدینترتیب سال ۲۰۱۶، بزرگترین جشن فضایی تاریخ شد که تاکنون برگزار شده است. اگرچه شکست این رکورد در سال ۲۰۱۷ چندان دور از ذهن نیست.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)