دکتر منطقی: مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین، یکی از الگوهای موفق در میان فعالیتهای ترویجی صنعت هوایی کشور است
منطقی برگزاری جزیرهای مسابقات و جشنوارهها بدون دنبال کردن هدف و مأموریتی مشخص را اتلاف هزینههای مالی و انسانی در دانشگاههای کشور عنوان کرد.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی گفت: با برگزاری هدفمند و ساماندهی شده مسابقات دانشجویی، شاهد پیشرفتهای محسوسی در بومیسازی فناوریهای حوزه پهپاد هستیم.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منوچهر منطقی گفت: برگزاری مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین یکی از الگوهای موفق در میان فعالیتهای ترویجی صنعت هوایی کشور است.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: با برنامهریزی مناسب و تعریف اصولی مأموریتهای این مسابقه، تیمهای شرکتکننده موفق به بومیسازی برخی از فناوریهای حوزه پهپاد شده و پس از تولید محصولات قابل رقابت با نمونه خارجی، اقدام به تشکیل شرکتهای دانشبنیان کردهاند.
منطقی برگزاری جزیرهای مسابقات و جشنوارهها بدون دنبال کردن هدف و مأموریتی مشخص را اتلاف هزینههای مالی و انسانی در دانشگاههای کشور عنوان کرد و گفت: این رویدادها بازدهی مطلوب ندارند؛ درصورتیکه با برنامهریزی مناسب، ضمن جذب نخبگان علاقهمند و تربیت نیروی متخصص، میتوان گامهای بزرگی در راستای توسعه و بومیسازی فناوری برداشت.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی در ادامه اظهار کرد: در همین راستا ستاد با بررسی پیشنهادهای مختلف، مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین پژوهشکده شهید رضایی شریف را بهعنوان مسابقه محوری در حوزه پهپاد انتخاب کرده و موردحمایت خود قرار داده است.
به گفته منطقی، ستاد با حمایت از برگزاری این مسابقات، از طریق سیاستگذاری اصولی و انتخاب مأموریتهای متناسب با نیاز صنعت، دورنمای روشنی برای این مسابقات ترسیم می کند.
وی همچنین تصریح کرد: تاکنون که چهارمین دوره این مسابقات در حال اتمام است، حدود 8 شرکت دانشبنیان از دل این مسابقات شکلگرفته و هرکدام از این شرکتها درحالتوسعه سهم خود از بازار پهپاد کشور هستند.
اختتامیه دور چهارم مسابقات دانشجویی 12 آذرماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود و در این مراسم از تیمهای برتر مسابقات تقدیر خواهد شد.
نوشتارهای مرتبط:
چهارمین دوره مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین، 1395
سومین دوره مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین
دومین دورهی مسابقات طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)