نخستین آزمایش هوایی موتور جت قدرتمند GE9X ساخت جنرال الکتریک بر روی هواپیمای بویینگ 747
این موتور که توسط شرکت جنرال الکتریک (GE) طراحی و ساخته شده است «GE9X» نام دارد و به مدت چهار ساعت مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت تا کارکردهای آن در زمان آغاز پرواز، حرکت و فرود هواپیما به دقت کنترل شود.
نخستین پرواز هواپیما با استفاده از بزرگترین موتور جت جهان سرانجام انجام شد و این هواپیما از صحرایی در ایالت کالیفرنیا با موفقیت راهی آسمان شد.
به گزارش پورتال هوافضای ایران به نقل از مهر، این موتور که توسط شرکت جنرال الکتریک (GE) طراحی و ساخته شده است «GE9X» نام دارد و به مدت چهار ساعت مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت تا کارکردهای آن در زمان آغاز پرواز، حرکت و فرود هواپیما به دقت کنترل شود.
تست هوایی موتور جت GE9X با استفاده از هواپیمای بویینگ 747 انجام گرفت.
قرار است این موتور روی نسل جدید بوئینگ مسافربری «۷۷۷» نصب شود. بخشهای زیادی از این موتور با استفاده از چاپگرهای سهبعدی طراحی شده است و همین امر باعث شده وزن این موتور چندان زیاد نباشد.
استفاده از سرامیک ضدحرارت یکی دیگر از ویژگیهای این موتور جت است. علاوه بر این، تعداد تیغهها یا پرههای فن موتور جت این هواپیما از ۲۲ به ۱۶ مورد کاهش یافته است و نتیجه همه این تلاشها تولید موتور جتی بسیار قدرتمند ولی کم حجم و سبک به اندازه موتور جت بوئینگ ۷۳۷ است.
بازدهی این موتور جت در مقایسه با آخرین موتور جت تولیدی جنرال الکتریک یعنی GE۹۰ ده درصد بیشتر است. شرکت سازنده برای تولید موتور این جت بیش از ۷۰۰ سفارش از دهها خط هواپیمایی در جهان دریافت کرده است و انتظار میرود تولید انبوه این موتورها از سال آینده میلادی آغاز شود.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)