سفره غذایی ویژه فضانورد امارات در ایستگاه فضایی بینالمللی
فضانورد اماراتی در زمان پرواز به ایستگاه فضایی بینالمللی از رژیم غذایی استاندارد فضانوردان روسیه استفاده خواهد کرد، اما به سفارش ویژه او خوراک اضافی از غذای عربی نیز تهیه خواهد شد.
فضانورد اماراتی در زمان پرواز به ایستگاه فضایی بینالمللی از رژیم غذایی استاندارد فضانوردان روسیه استفاده خواهد کرد، اما به سفارش ویژه او خوراک اضافی از غذای عربی نیز تهیه خواهد شد.
به گزارش ایسنا؛ خبرگزاری روسی ریانووستی به نقل از یک منبع در مرکز آموزش فضانوردان روسیه گزارش داد، سلطان سیف النیادی و هزاع علی المنصوری دو شهروند امارات از سپتامبر ۲۰۱۸، برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی آموزش میبینند. در ابتدا، پرواز فضانورد اماراتی برای آوریل ۲۰۱۹ برنامهریزی شد، اما پس از حادثه پرواز ناموفق سایوز ام. اس در اکتبر ۲۰۱۸، این سفر به تعویق افتاد.
به گفته پاول ولاسف رئیس مرکز آموزش فضانوردان روسیه، پرواز نخستین شهروند امارات احتمالاً در پایان سال ۲۰۱۹ به مدت هشت روز صورت میگیرد. مبلغی که امارات برای این پرواز پرداخته افشا نشده است اما روسکاسموس از کیهانگردهای قبلی برای پرواز مشابه بیش از ۵۰ میلیون دلار درخواست کرده بود.
ولاسف میگوید، در طول اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی، فضانورد امارات رژیم غذایی استاندارد روسیه را استفاده خواهد کرد. البته طبق معمول هر کدام از فضانوردان میتوانند یک یا چند غذای اضافی به سلیقه خود انتخاب کنند. این قانون شامل حال فضانورد اماراتی نیز میشود و او هم میتواند غذاهای محلی خود را برای این سفر انتخاب کنند.
به گفته وی دو نامزد امارات، چند غذای عربی را انتخاب کردهاند. از پنج پیشنهاد آنها سه غذا به اسامی سالن (گوشت گوسفند با سبزیجات)، هوموس و ماتروب (برنج، لوبیا با مرغ یا ماهی) انتخاب شده است.
مواد اولیه برای تهیه جیرههای اضافی به شرکتی که دارای مجوز برای تولید محصولات فضایی است تحویل خواهد شد تا طبق روال معمول تهیه غذاهای فضایی، بعد از پخت در ظروف مخصوص بسته بندی گردد. البته قبل از ارسال به فضا باید توسط فضانوردان اماراتی آزمایش شود تا کاملاً مورد پسند آنها باشد. این شرکت از توضیح درباره شیوه تهیه و پخت غذا خودداری کرد.
گرچه هنوز زمان زیادی تا پرواز فضانورد امارات وجود دارد، اما جیرههای اضافی غذاهای منتخب فضانوردان امارات باید به منظور بررسی و آزمایش عمر مفید آنها در آینده نزدیک تولید شوند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)