فرودگاه ستاره دریایی در پکن؛ سازهای غولآسا با طراحی زها حدید
این فرودگاه بزرگ، دومین فرودگاه بین المللی پکن بوده و طراحی آن که شبیه به یک ستاره دریایی با پنج راهروی متصل به هم است را زها حدید، معمار فقید عراقی بر عهده داشته.
چین یک فرودگاه عظیم و میلیون دلاری را به مناسبت بزرگداشت تاسیس این جمهوری در پایتخت خود افتتاح کرد. رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، فرودگاه ستاره دریایی که نام اصلی آن فرودگاه بین المللی داشینگ است را طی مراسمی افتتاح کرد. ساخت این پروژه در کمتر از پنج سال انجام شده است.
این فرودگاه بزرگ، دومین فرودگاه بین المللی پکن بوده و طراحی آن که شبیه به یک ستاره دریایی با پنج راهروی متصل به هم است را زها حدید، معمار فقید عراقی بر عهده داشته. گفته شده که این مجموعه، بزرگترین ترمینال فرودگاهی تکساختمانی در دنیا است. این ساختمان با مساحتی برابر با ۷۰۰ هزار متر مربع و چهار باند فرودگاهی، تا سال ۲۰۲۵ ظرفیتی برابر با ۷۲ میلیون مسافر در سال خواهد داشت. با توجه به برنامههای چین برای توسعه این فرودگاه و افزودن چهار باند دیگر به آن، ظرفیت این فرودگاه تا سال ۲۰۴۰ به صد میلیون مسافر در سال خواهد رسید.
مقامات چینی از سال گذشته تورهایی را برای نمایش این فرودگاه برای برخی بازدیدکنندگان ترتیب داده بودند. در این بازدیدها روباتها اطلاعات لازم برای پرواز را به میهمانان ارائه میکردند و ورود به هواپیما با استفاده از سیستمهای تشخیص چهره انجام میشد.
همچنین ببینید:
به گفته مقامات چینی افتتاح این مجموعه فشار وارد بر فرودگاه بین المللی پکن که در قسمت شمال شرقی شهر قرار دارد را کم خواهد کرد. این فرودگاه با جابجایی صد میلیون مسافر در سال گذشته، دومین فرودگاه بزرگ دنیا پس از فرودگاه آتلانتای آمریکا محسوب میشود.
پیش بینی شده که تا سال ۲۰۲۲ چین تبدیل به بزرگترین بازار سفرهای هوایی در دنیا شود. با اینحال مشکلاتی از قبیل تاخیر در پروازها به دلیل ازدحام بیش از حد و دخالت نیروهای نظامی در فرودگاهها باعث شده تا صنعت هوایی چین چندان هم خوشنام نباشد. مقامات این کشور امیدوارند تا با افتتاح فرودگاه جدید برخی از مشکلات هواپیمایی چین حل شوند.
بسیاری از خطوط هوایی داخلی و خارجی از جمله خط هوایی جنوبی چین، خط هوایی شرقی چین، ایرچاینا و بریتیش ایرویز به زودی همه یا بخشی از پروازهای خود را به فرودگاه ستاره دریایی منتقل خواهند کرد.
منبع، ترجمه بلومبرگ فارسی
- 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر) - 1 شهریور ماه 1403
برنامههای بلندپروازانه برای ساخت سکوی پرتاب و فرود روی ماه - 1 شهریور ماه 1403
آزمایش موتور فراصوت توسط استارتاپ نیو فرانتیر ایرواسپیس - 31 مرداد ماه 1403
هواپیمای فضایی استارتاپ داون ایرواسپیس به سرعت فراصوت دست یافت - 7 فروردین ماه 1403
چند ایرانی هواپیمای شخصی دارند؟