ارسال ماهواره جستجوگر کنترل از راه دور به مدار زمین
سازمان فضایی روسیه به صورت رسمی از برنامه این کشور برای ارسال نسل جدید ماهواره های مدارپیمای کنترل از راه دور خبر داد . بر این اساس طی زمستان پیش رو دو ماهواره جدید روسیه که از طریق مرکز فرماندهی مستقر در کره زمین هدایت خواهند شد ، به مدار زمین فرستاده می شوند . این ماهوراه در راستای پیشبرد برنامه های گسترده توسعه فضائی کشور روسیه به شمار می روند .
سازمان فضایی روسیه تصمیم دارد طی یک سال آینده نسبت به ارسال دو ماهواره جدید کنترل از راه دور با اهداف پژوهشی به مدار زمین اقدام کند . یکی از این ماهواره ها که Resource-P 3 نام دارد در حال حاضر در دست ساخت بوده و این پروژه بر اساس برنامه ریزی از قبل تعیین شده و بدون اشکال پیش می رود . نام ماهواره دیگر کنترل از راه دور روسیه که قرار است سال آینده به مدار زمین فرستاده شود و کلیه عملیات ناوبری آن از مرکز کنترل فرماندهی مستقر در کره زمین انجام خواهد شد ، Kanopus-V 2 نام دارد .
Mikhail Khailov معاون آژانس فضائی روسیه یا Roscosmos در گفتگو با رسانه های خبری به صورت رسمی از عزم دولت متبوعش برای اتمام این پروژه ها و اعزام این ماهواره های جدید به فضا خبر داد .
وی در این زمینه اعلام کرد : ساخت ماهواره Resource-P تقریبا پایان یافته است و ما در نظر داریم این ماهواره را طی زمستان امسال و در ماه دسامبر به فضا شلیک کنیم . این ماهواره گام اول ما در این پروژه محسوب می شود و ماهواره های Resources-P 4 و 5 Resources-P را نیز در ادامه این برنامه فضائی در سال های 2016 و 2017 به فضا خواهیم فرستاد .
بنا به اعلام رسمی سازمان فضایی روسیه، آزمایش های عملکرد Meteor-M 2 نیز به پایان رسیده است . در حال حاضر هنوز تصمیم قطعی برای انتخاب زمان شروع استفاده رسمی از این ماهواره فرستاده شده به فضا اتخاذ نشده است و این مساله در حال طی مراحل اداری خود است.
لازم به ذکر است که ماهواره Meteor-M 2 در تابستان سال جاری از پایگاه فضائی بایکونور روسیه در قزاقستان ، به وسیله یک راکت فضاپیمای Soyuz-2.1b به فضا شلیک شد .
براساس اخبار اعلام شده ، زمان شلیک این راکت 28 ماه ژوئن اعلام شده بود ولی به دلیل بروز پاره ای از مشکلات فنی پیش بینی نشده ، این راکت در تاریخ 8 جولای به فضا ارسال شد .
از دیگر ماهواره های مدار پیمای روسیه می توان بهElectro-L ، Reosurce-DK1 ، Resource-P Kanopus-V ، Meteor-M 1 و Meteor-M 2 اشاره کرد .
منبع: سیناپرس
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)