روباتهای مارمولکنما بر بدنه ایستگاه فضایی بینالمللی
هماکنون دانشمندان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا بر روی ساخت دستگیرههای مخصوصی شبیه پنجه مارمولک کار میکنند که به روباتها امکان بالا رفتن از دیواره عمودی ایستگاه فضایی بینالمللی را میدهد.
پرواز تاریخی تحقیقات چینیها به ایستگاه فضایی بینالمللی
برای نخستین بار در تاریخ، یک آزمایش چینی بر روی دیانای قرار است به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شود. این امر در پی توفقنامهای میان یک شرکت خصوصی آمریکایی و گروهی تحقیقاتی از موسسه فناوری پکن محقق شده است.
آزمایشهای ژنتیکی؛ نخستین پروژهی چینیها در ایستگاه فضایی
براساس قطعنامهی تحریمی که در سال 2011 میلادی صادر شده، ناسا اجازه ندارد با دانشمندان چینی همکاری داشته باشد. اما این قانون دقیقا عنوان نکرده است که شرکتهای خصوصی آمریکایی حق مشارکت با چین را در فضا ندارند. براساس وبسایت Houston Chronicle شرکتی به نام «نانورکس» (NanoRacks) از این راه گریز استفاده کرده و میخواهد اولین آزمایش چینیها را در ایستگاه فضایی بینالمللی میسر سازد.
طراحی ساعت اتمی عمق فضا توسط پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا
ناسا قصد دارد به منظور انجام بههنگام مأموریتهای فضایی، ساعت اتمی عمق فضا (DSAC) را به زودی مورد آزمایش قرار دهد.
به گزارش ایسنا، ناوبری دقیق و سایر عملکردهای فضاپیما، به سیگنالهای رادیویی بسیار دقیق وابسته هستند و برای این کار به ساعتهای اتمی فوقدقیق نیاز است.
آزمایشگاه تونل باد، دانشگاه شیراز
تونل باد حدود صوت دانشگاه شیراز از دی ماه سال ۹۱ شروع به کار کرد و به محققان آیرودینامیک این امکان را داد تا در رژیم گذر صوتی که پیچیدگی های زیادی دارد،اقدام به آزمایشات مختلف کنند. این آزمایشات کمک خوبی به تحلیل پروژه های دفاعی و علمی کشور خواهد کرد.
هند قدرتمندترین موشک خود را با موفقیت آزمایش کرد +تصاویر
هند امروز (پنجشنبه) بزرگترین موشک تاریخ فضایی این کشور را که حامل کپسولی بود که می تواند روزی برای اعزام فضانوردان مورد استفاده قرار بگیرد، با موفقیت پرتاب کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این موشک که برای حمل ماهوارههای بزرگ مخابراتی طراحی شده است، از پایگاه فضایی سریهاریکوتا Sriharikota در ایالت آندراپرادش در جنوب هند به فضا پرتاب شد.
ساخت کارآمدترین موشکهای فضاپیما
گروهی از پژوهشگران آزمایشگاه لوس آلوموس به تازگی موفق به طراحی و ساخت موشکهای فضاپیما با کارآمدی بسیار بالا شدند، این موشکها که تغییراتی در سوختشان داده شده از درجه ایمنی بالا برخوردار بوده و عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان میدهد.
انرژی تولیدی بسیار بالا و تحمل شوکهای سخت و ویژگی منحصر به فرد این سوختها است که فرمولاسیون جدید کارایی خوبی به این موشکها داده است.
فراخوان تدوین طرح ملی ناوبری هوایی کشور
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی به منظور تدوین برنامه جامع و بلند مدت کشور متناسب و همگام با روند جهانی هوانوردی و سیاستهای دفتر منطقهای خاورمیانه، با اعلام فراخوان جهت تدوین «طرح ملی ناوبری هوایی کشور»، از پژوهشگران، متخصصان و فعالان این حوزه برای ارائه طرح پیشنهادی دعوت به همکاری مینماید. برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.