پروژه ارسال 50 ریزماهواره جهت بررسی لایهی خارجی جو زمین
گروهی از دانشمندان بینالمللی آماده میشوند تا با پرتاب 50 ریزماهواره موسوم به «کیوبست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینهترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازهگیریهایی که از این طریق انجام میشود در نوع خود بینظیر است.
ناسا در حال آمادهسازی برای پرتاب فضاپیما در نزدیکی سیارک «بنو»
ناسا در حال آمادهسازی برای پرتاب یک فضاپیما در نزدیکی سیارک «بنو» است؛ به گفته دانشمندان این سیارک میتواند در اواخر قرن 22 با زمین برخورد کند. فضاپیمای OSIRIS-Rex از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا در هشتم سپتامبر 2016 (18 شهریور 95) به فضا پرتاب خواهد شد.
ناسا به دنبال ساخت ایستگاه فضایی بر روی زمین (+تصاویر)
ادارهی ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، برای ساخت ایستگاههای فضایی بر روی زمین، شش شرکت را به همکاری دعوت کرده است. قرار است از این ایستگاهها برای قرار گرفتن مسافران فضا در آنها به منظور تطبیق بدن فضانوردان با توجه به شرایط ویژه فضا استفاده شود. شرکت «بویینگ» ساخت سیستم اولیه محیط فضا را طراحی میکند.
نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد
چین که برنامه فضایی پرهزینهاش را نماد ظهور خود در بین قدرتهای جهان تلقی میکند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.
تا 10 سال دیگر: ساخت پایگاه فضایی در نیمه مسیر ماه و زمین
آژانس فضایی اروپا (ESA) به تازگی از یک طرح بلندپروازانه برای ساخت یک پایگاه فضایی میان زمین و ماه رونمایی کرده است که فضانوردان میتوانند از آن برای انجام ماموریتهای قمری یا به عنوان رابطی برای کشف اجرام دیگر منظومه خورشیدی استفاده کنند.
با کشف یک ماده معدنی در مریخ، تاریخچه این سیاره از نو نوشته میشود
سیار سرخ رازهای سر به مهر زیادی دارد که حسابی دانشمندان را گیج کرده است. اواخر سال میلادی گذشته، کاوشگر «کنجکاوی» سطح مریخ را کاوش کرد و چیزهای غیرمنتظرهای یافت: یک ماده معدنی که «تریدیمیت» نام دارد. دانشمندان به تازگی با آنالیز این ماده معدنی به این نتیجه رسیدهاند که حضور آن میتواند به کل درک ما را در مورد گذشته مریخ تغییر دهد.
آینده کره خاکی در گفتگو با کارشناسان
زمانی که اولین فضانوردان جرات رفتن به ماه را پیدا کردند از آنجا نگاهی به زمین انداختند و زیبایی این سیاره هستی بخش را دریافتند. در چند دهه اخیر ماهواره های بسیاری برای مشاهده زمین به فضا فرستاده شده اند. ماهواره ای که می توانند نگاهی نو و دقیق و همراه با مشخصات جدیدی درباره زمین به ما بدهند.
ماهواره نظامی روسیه پس از عملیات ناموفق قرارگیری در مدار، در جو زمین سوخت
ماهواره نظامی روسی «کانوپوس-اس.تی» که روز پنجم ماه دسامبر جاری پرتاب شده ولی از پایه موشک ماهواره بر سایوز جدا نشده بود، با ورود به جو زمین آتش گرفت و بطور کامل سوخت.
تولید موتور تامینکننده برق زمینی هواپیما در ایران
موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما درحد فاصل بین دو پرواز که موتور هواپیما خاموش است و منبع تغذیه ای الکتریکی برای هواپیما وجود ندارد، با اتصال به هواپیما، به عنوان تامین کننده برق هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد.
انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین
آژانس فضایی اروپا به طور رسمی "فلورسنس اکسپلورر" (FLEX) را به عنوان هشتمین ماهواره جستجوگر زمین انتخاب کرد. این ماموریت، پوشش گیاهی سطح زمین را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به سلامت سیاره را در زمانی که رشد جمعیت، فشار مضاعفی بر تولید مواد غذایی ایجاد میکند، جمعآوری خواهد کرد.