چين بخش خصوصي را در برنامه اکتشاف کره ماه مشارکت ميدهد
وزنامه دولتی چاینا دیلی امروز سه شنبه نوشت دولت چین به امید کسب دستاوردهای بزرگ فناوری، درهای برنامه بلندپروازانه خود را برای اکتشاف کره ماه به روی شرکت های خصوصی خواهد گشود و این برنامه را به بخش دولتی محدود نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، این روزنامه بیانیه دولت چین را منتشر کرد که در آن آمده است ماموریت آینده به ماه را ماهواره «چانگ آه-4» ظرف دو سال آینده انجام خواهد داد.
انتصاب رئیس پژوهشگاه هوافضا توسط وزارت علوم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر فتحالله امی را به ریاست «پژوهشگاه هوافضای ایران» منصوب کرد که تا پیش از این با عنوان «پژوهشکده سامانه های فضانوردی» زیرمجموعه «پژوهشگاه فضایی ایران» وابسته به «سازمان فضایی ایران» بود و با تغییر و تحولات اخیر در حوزه فضایی به عنوان پژوهشگاه هوافضا به زیر مجموعه وزارت علوم بازگشت.
دکتر صدر: شورای برنامهریزی هوافضا ایجاد شود
دکتر صدر رئیس انجمن هوافضای ایران در چهاردهمین کنفرانس انجمنهای فضایی ایران که در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: 14 دانشگاه با عنوان هوافضا فعالیت میکنند و وجود فارغالتحصیلان در این صنعت با عنوان متخصص باعث افتخار کشور است.
دکتر فتحالله امی رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم شد
به گزارش خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نشست خبری همکاری صنعت و دانشگاه؛ فرصت مطالعاتی در صنعت و پسا دکتری صنعتی، دکتر فتحالله امی به عنوان رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم منصوب شد. این مراسم در پژوهشگاه هوافضا با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم برگزار شد.
فتحالله امی دارای دکترای مهندسی مکانیک گرایش هوافضا بوده و دانشیار دانشکده مکانیک (گروه هوافضا) دانشگاه تربیت مدرس است.
مختصری از «ایستگاه فضایی بینالمللی» بدانیم
آی اس اس، یک ایستگاه فضایی است که پانزده کشور فعال در عرصه علوم هوا و فضا در آن تجربیاتشان را به آن اشتراک می گذارند. این ایستگاه در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری سطح زمین استقرار پیدا کرده است. ایده تشکیل آن در میانه های دهه هشتاد میلادی شکل گرفت. پنج آژانس فضایی عمده نیز درفعالیتهای مهم آن نقش دارند. ناسا، از ایالات متحده، روسکوموس از روسیه، ژاکسا از ژاپن، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا.
«جهانگير جُدَي» رئيس مرکز ملي فضايي شد
سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري طي حکمي «جهانگير جُدَي» را به سمت رياست مرکز ملي فضايي منصوب کرد. به گزارش معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، در حکم سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري آمده است: شايسته است در راهاندازي مرکز ملي فضايي با هدف هماهنگي، سياستگذاري، برنامهريزي و نظارت با استفاده از ظرفيتهاي قانوني مربوط در مراکز علمي و تحقيقاتي و با رعايت قوانين و مقررات اهتمام لازم صورت پذيرد.
پرتاب ماهواره SES-15 توسط راکت آریان-۵
شرکت SES اعلام کرده است که قصد دارد ماهواره SES-15 را در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ توسط راکت آریان-۵ از پایگاه گویان فرانسه به فضا پرتاب کند. این شرکت قراردادی را با شرکت Arianespace برای پرتاب این ماهواره توسط راکت آریان-۵ به امضا رساند. گفتنی است SES، شرکت مخابرات لوکزامبورگی است، که بهعنوان دومین اپراتور ماهوارههای مخابراتی در جهان شناخته میشود.