مشاوره فرانسه در ساخت ماهواره ملی ایران
واعظی با اشاره به ۴ محور توافق صورت گرفته با هیئت فرانسوی گفت: مذاکرات برای مشاوره گرفتن از فرانسوی ها در ساخت ماهواره ملی و ماهواره سنجش از دور و پرتاب آن آغاز شده است. بر این اساس فردا نیز نمایندگان دو شرکت ایرباس و تالس با رئیس سازمان فضایی دیدار خواهند داشت.
رونمایی روسها از نسل جدید سفینههای فضایی (+عکس)
روسها هم به تازگی اعلام کردهاند در آینده نزدیک نسل جدیدی از سفینههای فضایی مشهور به سایوز فضانوردان را به دورترین سیارات منظومه شمسی خواهد برد. گفتنی است، بر پایهی اعلام کارشناسان روسی قرار است این سفینه فضایی جدید در سال 2021 راه اندازی شود.
چین نوع جدیدی از ماهوارهبرها را به فضا پرتاب کرد
چین روز گذشته (یکشنبه) نوع جدید و کوچکی از موشک خانواده Long March را که پیشتر برای حمل ماهوارهها به مدار زمین استفاده میشد، به فضا پرتاب کرد. یکی از مقامات چینی اظهار کرد که موشک کوچکتر، چین را در بازار پرسود پرتابهای تبلیغاتی ماهواره، رقابتیتر خواهد ساخت.
توسعه روش جدید مسیریابی خودکار پهپادها توسط پژوهشگران داخلی
پرندههای هدایت پذیر از راه دور یا همان پهپادها، امروزه از وسیله پرنده بدون سرنشین معمولی که با یک کنترل از راه دور ساده هدایت میشوند فراتر رفته و مجهز به سامانههای هدایت پیشرفتهای شدهاند که با استفاده از جی پی اس، پهپاد را مکانیابی کرده و با کمک خلبان خودکار آنها را هدایت میکنند.
بهرهبرداری از نخستین ماهواره تمام برقی جهان
شرکت بوئینگ اعلام کرده نخستین ماهواره مجهز به نیروی محرکه تمام الکتریکی جهان کاملا به مرحله عملیاتی رسیده است. این ماهواره که ماه مارس به فضا پرتاب شد، ABS-3A 702SP نام دارد و به شرکت مخابراتی سفارشدهنده آن یعنی شرکت ABS واقع در برمودا به طور رسمی تحویل داده شده است. این ماهواره، خدمات ارتباطاتی را به آمریکا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا ارائه خواهد داد.
بدافزار فضایی هم از راه رسید
شرکت امنیتی کاسپراسکای از شناسایی بدافزاری خبر داده که از ارتباطات ماهواره ای برای مخفی کردن خود و فعالیت هایش سوءاستفاده می کند. بررسی ها نشان داده که حداقل یکی از گروه های استفاده کننده از بدافزار Turla روس زبان هستند و بهره گیری آنها از ماهواره ها و ارتباطات ماهواره ای از کار انداختن شبکه بدافزاری Turla را بسیار دشوار کرده است.
چین به دنبال فرود بر نیمه تاریک ماه
کشور چین قصد دارد ظرف پنج سال آینده یعنی تا سال 2020 میلادی یک کاوشگر جدید را بر سطح نادیدنی ماه (ملقب به نیمه ی تاریک ماه که البته چندان هم تاریک نیست!) فرود آورد. در صورت موفقیت این پروژه، چین می تواند به نخستین کشوری تبدیل شود که به بخش نادیدنی ماه به گونه ای عملی دست یافته است.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 110، شهریور 94
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
داستان شاتل فضایی، آغاز تا فرجام؛ روانشناسی فضانوردان؛ موشکهای کروی اولیه آمریکا؛ تشعشعات مادون قرمز حرارتی؛ سامانه موشک دفاع هوای اس 30
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
برزیل ماهواره دفاعی به فضا ارسال میکند
دولت برزیل اعلام کرد که برای مقابله با ماهوارههای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا که تلفنهای «دیلما روسف» رئیسجمهور این کشور را شنود میکنند و به پستهای الکترونیکی وی نیز دسترسی دارند، در سال 2016 ماهوارهای دفاعی به فضا ارسال خواهد کرد.
کاوشگر چین در تاریک ترین نقطه کره ماه فرود می آید
برنامه اکتشاف کره ماه توسط چین، شامل چرخش به دور آن و فرود کاوشگر بر سطح این کره و بازگرداندن آن به زمین است و برای رسیدن به این هدف و تکمیل آن قرار است کاوشگر شماره پنج این کشور نیز در سال 2017 میلادی به فضا پرتاب شود.