توجه به شرایط فیزیولوژیک و حیاتی فضانورد در فرآیند طراحی فضاپیما
لباسهای فضانوردی، نسلهای پیشرفتهتر لباسهای خلبانی در ارتفاعات بالاست که بعدها به تدریج به وسایل بسیار پیشرفتهای تبدیل شدند که در مدرنترین نمونهها میتوان آنها را شبیه به فضاپیماهای پوشیدنی توصیف کرد.
سپر حرارتی و کاربرد آن در ساخت فضاپیما
اگر فضاپیمایی از فضای بیکران به سمت زمین در حال بازگشت باشد، ناگزیر است که در سرعت های خیلی بالا وارد جو شود. این سرعت های بالا شروع می کند به گداختن سطح در تماس با هوا. بنابراین ما مجبوریم از موادی استفاده کنیم که مقاومت لازم را داشته باشند.
برگزاری پنجمین نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی ایران در سال 1393
پنجمین نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی ایران به همت اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از مورخ 29 مهر تا 2 آبان ماه 1393 در فرودگاه مهرآباد تهران برگزار خواهد شد. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای www.tehranairshow.com مراجعه نمایید.
انتشار نخستین شماره مطبوعاتی ماهنامه «فضانورد»
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. این پژوهشکده از مهرماه سال ۱۳۹۳ و همزمان با هفته جهانی فضا و اعیاد قربان و غدیر، با هدف توسعه و ترویج دانش فضایی، به انتشار ماهنامه فضانورد در قالبی حرفهای و با توزیع سراسری و فراگیر اقدام نموده است.
برگزاری هفتمین نمایشگاه بین المللی هوایی ایران در منطقه آزاد کیش
هفتمین نمایشگاه بینالمللی هوایی ایران از 27 تا 30 آبان در منطقه آزاد کیش برگزار می شود. این نمایشگاه با هدف توجه به رشد بخش خصوصی هوایی کشور، ایجاد زیرساخت ها و قوانین، توسعه و نوسازی و گسترش فرودگاه های کشور در جزیره زیبای کیش و با حضور شرکتهای داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
نخستین دوره آموزشی-فرهنگی سامانههای مدل
نخستین دوره آموزشی-فرهنگی سامانههای مدل توسط قطب علمی سامانههای هوافضایی در نیمهی دوم سال 93 برگزار میگردد.
پنجمین دوره مسابقات طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی در سال 93
کمیته اجرایی مسابقات، آغاز نامنویسی نام پنجمین دوره مسابقات طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی در سال 93 اعلام میدارد.
ماهوارههای مکعبی و فاجعه پسامد فضایی
ماهواره مکعبی (CubeSat) نوعی ماهواره است که ظاهر و ساختاری متفاوت از ماهواره های معمولی دارد. همان طور که از نامش پیدا است، این ماهواره مکعبی شکل است و هر ضلع آن تنها 10 سانتی متر طول دارد و حداکثر وزن آن هم 1.3 کیلوگرم است.
آغاز دوباره پروژه ماهواره «آت ست» وابسته به دانشگاه امیرکبیر
مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر «آت ست» زمان پرتاب این ماهواره را به فضا تا انتهای تابستان ۹۴ اعلام کرد. دکتر سید مصطفی صفوی درخصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی ماهواره آت ست به ایرنا گفت: اکنون طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره آت ست به پایان رسیده و وارد مرحله مدل فضایی شده است که در حال تست و تجمیع مدل فضایی هستیم.
ماهنامه فضانورد شماره 164، مرداد و شهریور 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه «خبرهای هوافضایی» با پیشینهای سیزده ساله، از بهمن ماه ۱۳۹۱ با محتوایی غنیتر و ظاهری آراستهتر با نام «فضانورد» در اختیار خوانندگان قرار گرفت. این ماهنامه وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) است. برای دریافت این ماهنامه کلیک کنید.