آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
دوربین سلفیهای هوایی (+تصاویر)
به تازگی دوربینی در قالب پهپاد ساخته شده است که حین پرواز، عکسبرداری میکند و به اندازهای کوچک است که داخل جلد گوشی هوشمند جا میگیرد. این دوربین در هوا معلق میماند و برای لحظاتی تصویربرداری میکند. تمام سختافزار این دستگاه در یک بستهبندی کوچک تعبیه شده است. تاکنون شماری از این دست پهپادهای سلفی تولید شده که از سال گذشته وارد بازار شدهاند.
جدایی "سیگنوس" از ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای سیگنوس شرکت اوربیتال ATK امروز (دوشنبه) با محمولهای از آزمایشات و تجربیات علمی از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شده و به زمین بازخواهد گشت. این فضاپیما در روز 16 اکتبر با همراه محمولهای 2300 کیلوگرمی از غذا، تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی ملحق شده بود.
انجمن «نشنال جئوگرافی» و ساخت سریال مستند از مریخ
شبکه نشنال جئوگرافی به تازگی پخش مجموعه داستانی مستندی را با عنوان «مریخ» آغاز کرده است که هدف آن الهام از نسل جدید فناوریها برای مأموریت فضایی انسانی به سیاره مریخ است. پخش شبکه «مریخ» نشنال جئوگرافی تلاشی جدی برای القاء نسل جدید درباره مأموریت انسانی به سیاره سرخ است.
ساخت نخستین ربات خلبان
ربات انساننمای فوق پیشرفته PIBOT طوری طراحی شده است که دارای اندامهای مشابه انسان است و میتواند در صندلی خلبان اصلی نشسته و کلیه مراحل پرواز از تاکسیکردن هواپیما در باند گرفته تا تیکآف، کروز و نشستن در باند را با استفاده از اهرمها و ادوات کنترل استاندارد هواپیما انجام دهد.
طولانیترین ماموریت فضانوردان چینی پایان یافت
دو فضانورد کشور چین پس از گذشت یک ماه، به طولانی ترین ماموریت فضایی خود در آزمایشگاه فضایی این کشور پایان داده و لحظاتی پیش به سلامت به زمین بازگشتند. فضانوردان امروز جمعه پس از آنکه مدتی را در سفینه فضایی سرنشیندار بسر برده بودند، توانستند ماموریت فضایی طولانی مدت خود را خاتمه دهند.
دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA)
دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA) که در شهر وین اتریش قرار دارد، در زمینه ترویج همکاریهای بینالمللی در حوزه اکتشاف و استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو و همچنین استفاده از علوم و فناوریهای فضایی برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی فعالیت میکند.
کمیته بینالمللی سامانههای ماهوارهای ناوبری جهانی (ICG)
این کمیته که در سال ۲۰۰۵ بنیان نهاده شد، ترویج همکاریهای داوطلبانه در زمینه خدمات غیرنظامی ماهوارهای مربوط به موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی را بر عهده دارد. هدف این سازمان ایجاد توسعه پایدار در سطح جهانی است.
پایگاه سازمان ملل متحد برای ارائه اطلاعات فضایی بهمنظور مدیریت بلایا و واکنشهای اضطراری (UN-SPIDER)
این پایگاه در سال ۲۰۰۶ تحت نظر دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد آغاز به کار کرده و مسئولیت ارائه راهکارهای لازم برای رفع محدودیت کشورهای در حال توسعه در دستیابی به فناوریهای ویژه لازم در مدیریت بلایا و کاهش خطرات ناشی از آنها را بر عهده دارد.
پرواز نمایشی سوخوهای روسی در هشتمین نمایشگاه بینالمللی هوایی کیش
در نمایشگاه امسال بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای آلمان ، ایتالیا ، مالزی ، انگلستان ، روسیه ، ترکیه ، آمریکا و ژاپن و فرانسه حضور دارند که فرصت مناسبی برای انجام تعامل و همکاری بین شرکتهای داخلی و خارجی فراهم است.