آغاز دوباره پروژه ماهواره «آت ست» وابسته به دانشگاه امیرکبیر
مدیر پروژه طراحی و ساخت ماهواره امیرکبیر «آت ست» زمان پرتاب این ماهواره را به فضا تا انتهای تابستان ۹۴ اعلام کرد. دکتر سید مصطفی صفوی درخصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی ماهواره آت ست به ایرنا گفت: اکنون طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره آت ست به پایان رسیده و وارد مرحله مدل فضایی شده است که در حال تست و تجمیع مدل فضایی هستیم.
ماهنامه فضانورد شماره 164، مرداد و شهریور 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه «خبرهای هوافضایی» با پیشینهای سیزده ساله، از بهمن ماه ۱۳۹۱ با محتوایی غنیتر و ظاهری آراستهتر با نام «فضانورد» در اختیار خوانندگان قرار گرفت. این ماهنامه وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) است. برای دریافت این ماهنامه کلیک کنید.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 100، شهریور 93
در این شماره می خوانید: اولین آزمایش آنگارا، آخرین وضعیت پروژه اف35، آخرین وضعیت موشکی هواپایه در اروپا، رویارویی با سامانههای بالستیک متحرک راهکنشی، هند و آینده صنعت فضایی، ارتقای سطح توانمندی موشکهای کروز ایران
برای تهیه ماهنامه میتوانید به گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور مراجعه نمایید.
آزمایش موفق نخستین هواپیمای فضایی
سازمان فضایی اروپا، اِسا، در حال تکمیل و توسعه گامهای پایانی نمونه اولیه هواپیمای فضایی است که میتواند اطلاعات جدیدی را در اختیار کارشناسان فضایی قرار دهد. آزمایشهای پایانی نمونه اولیه هواپیمای فضایی بدون سرنشین IXV روز گذشته در آزمایشگاه سازمان فضایی اروپا با موفقیت انجام شد تا پژوهشگران فضایی یک گام به تکمیل این طرح نزدیکتر شوند.
دبی به دنبال ساخت بزرگترین فرودگاه مسافربری جهان+نگاره
مبلغ 32 میلیارد دلار برای ساخت دومین فروگاه این شهر که گفته می شود به بزگترین فرودگاه جهان تبدیل خواهد شد، اختصاص داده است. این فرودگاه بزرگ که فرودگاه بینالمللی آل مکتوم نام گرفته است سالانه ظرفیت نقل و انتقال 200 میلیون مسافر را دارد. مرحله نخست این فرودگاه با هدف نقل و انتقال 120 میلیون مسافر در سال و پرواز 100 هواپیمای ای 380 در هر زمان ممکن طراحی شده است. ادامه نوشتار
فراخوان تدوین طرح ملی ناوبری هوایی کشور
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی به منظور تدوین برنامه جامع و بلند مدت کشور متناسب و همگام با روند جهانی هوانوردی و سیاستهای دفتر منطقهای خاورمیانه، با اعلام فراخوان جهت تدوین «طرح ملی ناوبری هوایی کشور»، از پژوهشگران، متخصصان و فعالان این حوزه برای ارائه طرح پیشنهادی دعوت به همکاری مینماید. برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.
تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری هوایی و هوانوردی
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی به منظور هدفمند کردن حمایتهای خود تنها از آزمایشگاههای فعال در حوزه هوایی و هوانوردی کشور، از ابتدای نیمه دوم سال 1393، از آزمایشگاههایی که به شبکه آزمایشگاهی هوایی پیوستهاند، مطابق با دستورالعمل حمایتی ستاد، حمایت بهعمل می آورد.
برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.
آغاز فاز دوم رقابت طراحی هواپیمای فضایی نظامی
ماه گذشته میلادی آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) با هدف سرعت بخشیدن به برنامه XS-1، قرارداد مطالعاتی 12 ماههای را با سه شرکت نورتروپ گرومان، بوئینگ و ماستن منعقد کرد.
فاز نخست این رقابت شامل ارائه طرح مفهومی، با ارائه طرح شرکت نورتروپ گرومان طی هفته گذشته پایان یافت؛ این در حالیست که دو شرکت دیگر طرحهای خود را در ماه ژوئیه (تیر ماه) ارائه کردند. ادامه نوشتار
رونمایی نخستین قطعه فضاپیمای دریم چیسر
ناسا با توجه به بازنشسته شدن برنامه شاتل فضایی در سال 2011 و وابستگی به کپسول فضایی سایوز روسیه برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS)، بودجه ویژهای را برای توسعه تاکسیهای فضایی توسط شرکتهای خصوصی در نظر گرفته است. کپسول سرنشیندار دراگون شرکت اسپیسایکس، کپسول CST-100 شرکت بوئینگ، به همراه فضاپیمای دریم چیسر شرکت سیرا نوادا از جمله طرحهایی هستند که میتوانند بخشی از نیاز ناسا برای انتقال فضانوردان را تأمین میکنند.
فراخوان طراحی و ساخت هواپیمای خورشیدی
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی در نظر دارد در راستای تولید و حمایت از فناوریهای نوین از طرحهای برتر در زمینه طراحی و ساخت هواپیمای خورشیدی با سرنشین و بیسرنشین، با مداومت پروازی بالا حمایت به عمل آورد.
برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.