آشنایی با کاوشگر فضایی
کاوشگر فضایی عبارت است از محموله علمیـپژوهشی که به وسیله یک پرتابکننده به فضا انتقال مییابد و ضمن ارسال و مخابره نتایج، در بازگشت به زمین، بازیابی و نتایج آزمایشهای علمی و تحقیقاتی از آن استخراج میشود.
پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشکده مواد و انرژی از پژوهشکده های پژوهشگاه فضایی ایران است که در اصفهان قرار دارد. حوزه های ماموریتی این پژوهشکده در مواد و فناوریهای ساخت و شکل دهی، مولدهای انرژی، آشکارسازها و ماشین آلات و تجهیزات ویژه است.
پژوهشکده مکانیک، پژوهشگاه فضایی ایران
این واحد پژوهشی در سال ۱۳۶۵ با هدف تامین بخشی از نیازهای فنی و مهندسی صنایع کشور و ارائه خدمات به این بخش ها به عنوان مرکز در شیراز تاسیس شده و وابسته به پژوهشکده مهندسی وزارت جهاد کشاورزی بوده که در سال ۱۳۸۹ به سازمان فضایی ایران منتقل شده و اکنون از پژوهشکده های وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران است.
پژوهشکده رانشگرهای فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران
مرکز تحقیقات مهندسی در آذربایجان شرقی از سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز در سال ۱۳۹۰ در پژوهشگاه فضایی ایران با عنوان پژوهشکده رانشگرهای فضایی ارتقاء یافته و ادامه فعالیت می دهد.
پژوهشکده سامانههای ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشکده تحقیقات فضایی در سازمان فضایی ایران، با مجوز شورای گسترش آموزش عالی، به منظور پاسخ گویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه فناوریهای فضایی در سال ۱۳۸۶ راه اندازی شد و اینک با عنوان پژوهشکده سامانههای ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران فعالیت دارد.
پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران
این پژوهشکده از سال ۱۳۶۲ در عرصههای مختلف علمی و فنی به اجرای پروژههای متنوع کاربردی در راستای نیازهای ملی فعالیت داشته و از سال ۱۳۸۹ به سازمان فضایی ایران انتقال یافته است. پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی در حال حاضر یکی از پژوهشکدههای سیستمی پژوهشگاه فضایی ایران می باشد.
ماهنامه فضانورد
دورهی انتشار: ماهنامه
زبان: فارسي
صاحب امتياز: پژوهشکده سامانههای فضانوردی، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشگاه فضایی ایران
این پژوهشگاه که در بدو تشکیل در ذیل سازمان فضایی ایران شروع به فعالیت کرده است، از بهمن ۱۳۹۳ بر اساس ابلاغیه شورای عالی اداری، به وزارت ارتباطات و اطلاعات منتقل و به فعالیت خود در این وزارت ادامه می دهد.
مسابقات دانشآموزی و دانشجویی طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی
قطب علمی سامانههای هوافضایی وابسته به دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه شریف هرساله مسابقات دانشآموزی و دانشجویی با عنوان طراحی و ساخت سامانههای هوافضایی را برگزار میکند. دانشآموزان و دانشجویان علاقهمند میتوانند از طریق وبگاه این مسابقات به نشانی http://www.asdc.ir/fa پیگیر برگزاری مسابقات و شیوهی نامنویسی در آن باشند.
مرکز تحقیقات قابلیت اطمینان، پژوهشکده سامانههای فضانوردی
با توجه به نیاز روز افزون و لزوم ایجاد مرکزی برای جذب نخبگان و ارائه خدمات فنی و مهندسی به مراکز علمی و صنعتی کشور، پژوهشکده سامانههای فضانوردی اقدام به تاسیس مرکز تحقیقات قابلیت اطمینان نموده است.