ساخت سریعترین نانوپهپاد جهان
دانشمندان یک شرکت فناورانه در نیویورک، سریعترین نانوپهپاد جهان را ارائه دادهاند که میتواند با سرعت 48.28 کیلومتر در ساعت حرکت میکند. این پهپادکه Axis Turbo-X نام دارد، به اندازهای کوچک است که در کف دست جای میگیرد.
پهپاد جدید که توسط شرکت «نوآوریهای موریسون» ساخته شده، دارای سه دنده برای ارائه نیروی پایین، متوسط و کامل است.
بیداری «فیله» و فرصتی دوباره برای کاوش بر روی ستاره دنبالهدار «چوری»
کاوشگر فیله پس از چند ماه خاموشی موقت دوباره بیدار شد و نخستین پیام خود را به زمین ارسال کرد. این کاوشگر دوازده نوامبر سال 2014 ، پس از سفری یازده ساله بر روی فضاپیمای روزتا، نهایتا در پانصد و ده میلیون کیلومتری زمین موفق به فرود بر روی ستاره دنباله دار «چوری» شد.
فناوری نانو در صنعت هوافضا
یکی از کاربردهای فناوری نانو در حیطه های هوایی ساخت پهپادها است. پهپاد مخفف ترکیب اسمی پرنده هدایت پذیر از دور است. صرف نظر از کاربردهای نظامی پهپاد می تواند یک ابزار بسیار موثر در پایش آلودگی هوا، سمپاشی زمین های وسیع کشاورزی و مصارف دیگر باشد.
یک فضانورد چگونه میخوابد؟
سامانتا کریستوفرتی فضانورد زن ایتالیایی حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی درخصوص نحوه خوابیدن فضانوردان در فضا می گوید: خوابیدن در فضا با آنچه که از خواب در زمین می دانیم تفاوتهایی دارد. برای خوابیدن دو اتاقک کوچک در کف یا سقف ایستگاه فضایی تعبیه شده که می توان از هر یک از آنها استفاده کرد.
فرودگر «فیلِی» پس از 7 ماه بيدار شد/سیگنال «فیلِی» از پانصد میلیون کیلومتری زمین
سازمان فضایی اروپا اعلام کرد که کاوشگر “فیله” پس از هفت ماه روز یکشنبه، چهاردهم ژوئن سیگنال های جدیدی به زمین ارسال کرده است.
این کاوشگر که بر روی ستاره دنباله دار ۶۷ پی مستقر شده به علت تمام شدن باتری قادر به ارسال اطلاعات به زمین نبود. به گفته دانشمندان با نزدیک شدن ستاره دنباله دار به آفتاب باتری های خورشیدی کاوشگر شارژ شده اند.
ورود ایران به برنامه گردشگری فضایی/تولید لباس فضانورد مقرون به صرفه نیست
رئیس پژوهشگاه هوافضا برنامه های مدنظر کشور برای پروژه توریسم فضایی و نیز پروژه لباس فضانورد که پیش از این در پژوهشگاه فضایی ایران تعریف شده بود را تشریح کرد. وی با بیان اینکه این یعنی همان توجیه اقتصادی برای انجام یک پروژه فضایی که بخش خصوصی را هم وارد بازی میکند، افزود: ورود بخش خصوصی به این حوزه منافعی را به دنبال دارد و قطعا مورد توجه است.
برنامهی سازمان فضایی ژاپن برای ارسال فضاپیما به یکی از دو قمر مریخ
سازمان فضایی ژاپن از برنامه این سازمان برای ارسال فضاپیما به یکی از دو قمر مریخ و نمونه برداری از سطح آن پرده برداشت. طرح اولیه برای سفر به هر فوبوس و یا دیموس در یک جلسه کمیته فرعی تصویب شد و برای تایید رسمی به شورای سیاست فضایی دولت ژاپن ارسال می شود.
برگزاری کارگاههای آموزشی پژوهشگاه هوافضا در تابستان ۱۳۹۴
مجموعه کارگاههای آموزشی پژوهشگاه هوافضا در مردادماه سال 1394 برگزار میگردد.
ساخت جتهای فراصوت دوستدار محیط زیست توسط ناسا
ناسا اعلام کرده که قصد دارد بیش از 6 میلیون دلار را صرف انجام تحقیقاتی در زمینه ساخت جتهای مافوق صوت ارزانتر و دوستدار محیط زیست کند.
به گزارش ایسنا، جتهای جنگنده مافوق صوت در حال حاضر تاثیرات زیست محیطی اندکی دارند،زیرا تعداد زیادی از آنها هنوز اجرایی نشدهاند.