ماهنامه فضانورد شماره 166، آبان 1393 منتشر شد
ماهنامه فضانورد شماره 166، با دهها مطالب جذاب و خواندنی در ۵۶ صفحه منتشر شد. در این شماره از نحوه عملکرد سامانههای فرود کاوشگرهای ایرانی آشنا و پروندهای درباره نقش روباتها در آینده کاوشهای فضایی باز شده است. همچنین ...
طراحی نسل جدید کاوشگرهای ایرانی
رئیس پژوهشکده سامانههای فضانوردی از طراحی و ساخت نسل جدید کاوشگرها با هدف برنامهریزی برای اعزام سرنشین به زیر مدار زمین خبر داد و گفت: برای رسیدن به این هدف 5 پرواز را در دستور کار داریم. دکتر محمد ابراهیمی در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات کنست ایران با اشاره به لزوم انجام کار تیمی و کسب تجربه در حوزه هوافضا اظهار داشت: پروژه های فضایی در قالب کار دانشجویی آغاز شده و در نهایت با تلاش مضاعف به یک محصول و نتیجه نهایی تبدیل میشود.
کاوشگر فضایی
کاوشگر فضایی سفینهای بی سرنشین است که برای کاوش منظومه شمسی به فضا پرتاب میشود. کاوشگر حامل تجهیزات و دوربینهایی جهت گردآوری اطلاعات و ارسال آن به زمین بصورت علایم رادیویی است.
سفینه فضایی
کار بر روی یک سفینه فضایی از کجا شروع میشود؟ این کار از تعیین وظایفی که یک سفینه باید انجام دهد آغاز میگردد. دامنه این وظایف ، حجم و مشخصات وسایل علمی لازم برای نصب در آن را مشخص میکند.
آغاز به کار چهارمین دوره مسابقات کنست ایران در سطح ملی
چهارمین دوره مسابقات کنست ایران در سطح ملی با حضور 16 تیم از دانشگاههای مختلف کشور آغاز به کار کرد. این مسابقات در چندین مرحله طراحی شده که مرحله پایانی آن شامل رهاسازی کنستها از ارتفاع و آزمودن آنها است که با حضور شرکتکنندگان صورت میگیرد.
روسیه و چین طرحهای جهش مشترک به فضا را میپرورانند
روسیه و چین قصد دارند جهش مشترکی جهت مطالعه فضا را انجام دهند.
به گفتهی لو زلیونی رئیس انستیتو تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه دانشمندان دو کشور در ژانویه 2015 برنامه همکاری در این رشته را هماهنگ خواهند کرد. هر کدام دارای 15 - 20 پیشنهاد در باره آزمایشهای مشترک دارد و باید این پیشنهادها را در یک برنامه منسجم کرد.
هند ماهواره خدماتی به فضا پرتاب ميکند
نارندرا مودی نخست وزیر هند روز چهارشنبه در نشست سران کشورهای منطقه در نپال اعلام کرد: دهلینو قصد دارد به منظور ارائه خدمات به همه کشورهای جنوب آسیا ظرف دو سال ماهوارهای را به فضا پرتاب کند.
موتورهای فضایی یونی
دانشمندان برای پژوهشهای فضایی و بررسی سیارات دوردست فضای بیرونی به فضاپیماهایی نیاز دارند که بتوانند فواصل بسیار زیاد را با کمترین هزینه ممکن طی کنند. شاید موتورهای یونی بتوانند فضاپیماها را به دوردستترین نقاط ممکن هدایت کنند.