پرتاب فضاپیمای سایوز به ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای روسی سایوز امروز (چهارشنبه) سه فضانورد را به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی برد. بر روی فضایپیمای سایوز، سه فضانورد به نامهای «سرگئی ولکوف» از آژانس فضایی روسیه، «آندریاس موگنسن» از آژانس فضایی اروپا و «آیدین آیمبتوف» از آژانس فضایی قزاقستان حضور دارند.
جدایی «پروگرس ام.26-ام» روسیه از ایستگاه فضایی بینالمللی
بر اساس اطلاعیه مرکز هدایت پروازهای فضایی روسیه، ناو باربری بدون سرنشین «پروگرس ام.26-ام» دیروز از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شده و عصر امروز (24 مرداد) در حدود ساعت 17 به وقت گرینویچ وارد جو زمین می شود.
سامانه جدید ناسا برای مدیریت ترافیک مدارگردهای مریخ
ناسا سیستمی برای مانوردهی، برقراری ارتباط و نظارت ترافیکی برای اطمینان حاصل کردن از عدم برخورد مدارگردهای مریخ با یکدیگر ارائه داده است.
هماکنون پنج فضاپیما حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند. فضاپیماهای MAVEN متعلق به ناسا، Mangalyaan متعلق به هند، مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا به همراه فضاپیماهای اودیسه مریخ و مدارگرد شناسایی مریخ حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند.
خطای انسانی موجب سقوط فضاپیمای ویرجین گلکتیک شده بود
ده ماه پیش فضاپیمای ویرجین گلکتیک بر فراز صحرای موهاوی در جنوب کالیفرنیا در جریان یک پرواز آزمایشی سقوط کرد و باعث مرگ کمک خلبان و وارد شدن جراحات شدید به خلبان شد. حال محققان با بررسیهای بیشتر کشف کردند که دلیل سقوط آن باز شدن زود هنگام قفل ترمز توسط کمک خلبان و متلاشی شدن بدنه فضاپیما بود.
نمایش نخستین فضاپیمای سرنشیندار ایران در موزه علوم و فناوری
موزه علوم و فناوری نخستین فضاپیمای سرنشین دار ایرانی را به نمایش می گذارد. این برنامه که با همکاری پژوهشگاه هوافضا برگزار می شود، علاوه بر نمایش نخستین فضاپیمای سرنشیندار کشور، تصاویری از کاوشگرهای ایرانی را نیز در معرض دید عموم قرار می دهد.
نوعی میله فولادی، عامل انفجار موشک فضایی فالکون 9 اسپیسایکس در راه فضا
پژوهشهای اولیه نشان داده که نقص فنی در نوعی میله فولادی به طول 60.96 و عرض 2.54 سانتیمتر، عامل انفجار موشک فالکون 9 متعلق به شرکت اسپیسایکس در اوایل تیرماه بود.
از زمین تا پلوتو، چگونه به مرزهای سامانهی خورشیدی رسیدیم (+عکس)
کشف پلوتو به سال ۱۹۳۰ باز میگردد زمانی که در تلسکوپهایمان چند پیکسل خاکستری تار مشاهده کردیم. باگذشت سالها هنوز دربارهی این سیاره چیز زیادی نمیدانستیم تا زمانی که فضاپیمای افقهای نو تصاویری با بیشترین جزئیات را از سطح این سیاره و ماههای آن به زمین ارسال کرد، اما چگونه توانستیم به دورترین سیارهی منظومهی خورشیدی برسیم و در آنجا چه دیدیم؟