فراخوان مقاله از سوی نشریه علمی پژوهشی دانش و فناوری هوافضا
نشریه علمی پژوهشی دانش و فناوری هوافضا، از کلیه اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و محققین فعال در حوزههای علمی: آیرودینامیک، پیشرانش، دینامیک پرواز، هدایت، کنترل، ناوبری، سازه و علوم و فناوری فضایی دعوت به عمل میآورد تا حاصل تحقیقات جدید، پژوهش های بنیادین و ایده های نو خود را در قالب مقالات علمی پژوهشی جهت انتشار به این نشریه ارسال نمایند.
شبیهسازهای پرواز ساخت ایران
شبیهساز سیستمی است که تلاش دارد تا تجربه پرواز یک هواپیما را به صورت واقعی در نزدیکترین شرایط ممکن شبیهسازی نماید. انواع شبیهساز پرواز از یک بازی ویدیویی تا اندازه واقعی یک کاکپیت هواپیما وجود داشته که بر روی پایههای هیدرولیکی قرار دارد و توسط یک کامپیوتر بسیار پیشرفته هدایت میشود. شبیهسازهای پرواز به صورت گستردهای توسط صنعت هوانوردی و امور نظامی برای آموزش خلبانها، بازسازی سوانح پروازی و یا حتی برای پیشرفت و بهینهسازی هواپیماهای موجود به کار گرفته میشود.
گزارش بررسی لایحه بودجه سال 1394 کل کشور در بخش هوافضا
این گزارش به بررسی اعتبارات و درآمدهای بخش هوافضای کشور در بخش غیردفاعی در لایحه بودجه سال 1394 و مقایسه آن با قانون بودجه سال 93 و ارائه راهکارهایی در بخش هوافضا میپردازد.
فناوری نانو در صنعت هوافضا
یکی از کاربردهای فناوری نانو در حیطه های هوایی ساخت پهپادها است. پهپاد مخفف ترکیب اسمی پرنده هدایت پذیر از دور است. صرف نظر از کاربردهای نظامی پهپاد می تواند یک ابزار بسیار موثر در پایش آلودگی هوا، سمپاشی زمین های وسیع کشاورزی و مصارف دیگر باشد.
فرصتهای توسعه فناوری فضایی ایران
فناوریهای فضایی مدت زیادی نیست که پا به عرصه وجود گذاشتهاند، اما در زمانهای زندگی میکنیم که با همه اعصار پیشین متفاوت است. زمانهای که سرعت تحولات در ۵۰ سال آن با ۵۰۰ سال گذشته برابری میکند. چنین است که فاصله توسعهیافتگی کشورها با یکدیگر در چشم برهمزدنی، سالها افزایش مییابد و فناوری فضایی در این عصر میزانی است برای سنجش فاصله کشورها، چرا که آینده از آن فضاست.
موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی با احیای مجدد پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم
در سال 1382 شورای گسترش وزارت علوم، مجوز اصولی و در سال 1384 مجوز قطعی ایجاد پژوهشگاه هوافضا را صادر کرده بود ولی در سال 1390 با تنزل جایگاه این پژوهشگاه، این مرکز به عنوان پژوهشکده سامانههای فضانوردی ادامه حیات داد و بدین ترتیب پژوهشگاه هوافضا تنها در حوزه فضایی فعال بود.
ساخت مدل موتور جت به کمک فناوری چاپ سهبعدی
مهندسان شرکت جنرالالکتریک نوعی موتور جت ساده ارائه دادهاند که کاملا از اجزای چاپ سهبعدی ساخته شده است. به گزارش ایسنا، این موتور، 30 سانتیمتر طول و 20 سانتیمتر ارتفاع دارد و توسط «مرکز توسعه افزودنی هوانوردی» جنرال الکتریک در خارج از شهر سینسیناتی امریکا ساخته شده است.
فراز و نشیبهای هوافضای ایران در سال ۹۳
سال ۹۳ را می توان سال تغییر ساختار سازمان فضایی ایران نامید که این تصمیم بر سایر برنامه ها و پروژه های حوزه فضا نیز تاثیر گذاشت و بسیاری از پروژه های فضایی کشور تحت تاثیر این تغییرات، دچار تغییر در برنامه زمان بندی شدند.
عمده اتفاقات مهم حوزه فضای کشور در نیمه دوم سال ۹۳ و پس از نهایی شدن تصمیمات برای ساختار جدید سازمان فضایی ایران به عنوان متولی عرصه فضای کشور اتفاق افتاد و در این سال پروژههایی چون پرتاب ماهواره و انجام مقدمات اعزام انسان به فضا دستخوش این تغییرات قرار گرفت.
آشنایی با فضاپیمای سرنشیندار ایرانی
پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران در حال طراحی و ساخت فضاپیمای سرنشینداری برای انتقال و بازگرداندن فضانورد تا محدوده ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین هستند.