کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ میرسد
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محمولهای است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب میشود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ میرود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود میآید.
از کدام کشورها به مریخ سفر کنیم؟
برنامهی کاری بینالمللی ماموریت مریخ در حال حاضر با در نظر گرفتن برنامههای اکتشافی ناسا و چند سازمان فضایی دیگر در کنار شرکتهای خصوصی مانند اسپیسایکس بسیار پرتکاپو است.
اگزومارس؛ نحوه ضدعفونی کردن ابزاری که به سیاره سرخ فرستاده می شود
مأموریت فضایی اگزومارس برای یافتن نشانه های حیات است و ابزاری که با اگزومارس به فضا می روند باید قبل از پرتاب به فضا استرلیزه شوند تا حیات روی سطح سیاره را آلوده نکنند. می دانیم که روی سطح زمین باکتری های فوق العاده مقاومی وجود دارند که می توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضا پیما زنده بمانند.
اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانههای حیات را جستوجو کند؟
در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ میرود و مأموریتش جستوجوی نشانههای حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.
تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
اگزومارس و جستجوی حیات در مریخ
هنگامی که اگزومارس در ماه اکتبر آینده به سیاره سرخ برسد به چند بخش تقسیم می شود. فضاپیمای اصلی در مدار مریخ می ماند و یک کاوشگر کوچک به نام شیاپارالی (Schiaparelli)، روی سطح مریخ می نشیند.
اکسومارس؛ ماموریتی برای یافتن رگه هایی از حیات بر مریخ
آیا پروژه اکسومارس (Exomars) خواهدتوانست امکان وجود حیات در گذشته و حال مریخ را یک بار و برای همیشه اثبات کند؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح بیشتر یکی از مریخ شناسان برتر اروپا، استاد کتی کوانتان ناتاف از دانشگاه لیون فرانسه به چند سوال یورونیوز پاسخ می گوید.
سامانه جدید ناسا برای مدیریت ترافیک مدارگردهای مریخ
ناسا سیستمی برای مانوردهی، برقراری ارتباط و نظارت ترافیکی برای اطمینان حاصل کردن از عدم برخورد مدارگردهای مریخ با یکدیگر ارائه داده است.
هماکنون پنج فضاپیما حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند. فضاپیماهای MAVEN متعلق به ناسا، Mangalyaan متعلق به هند، مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا به همراه فضاپیماهای اودیسه مریخ و مدارگرد شناسایی مریخ حول سیاره سرخ مدارگردی میکنند.
حیات در مریخ؛ جستجویی تازه
فرود روی مریخ و جستجوی حیات بر روی سطح آن یک چالش بزرگ علمی و فنی است. «مائوریتزیو کاپوانو» و«ریچارد بِسودو» برای بزرگترین پروازِ مأموریتی جهان به سوی سیّاره سرخ روزشماری می کنند.
آنها بخشی از گروه عظیمِ پشتیبانی از اگزومارس (ExoMars) هستند که یک برنامه مشترک فضایی از سوی آژانس های فضایی اروپا و روسیه برای جستجوی حیات در مریخ است.
اخباری هیجانانگیز از ماموریتهای فضایی اروپا تا نیم قرن بعد
سال ۲۰۱۴ برای منظومه خورشیدی سال فوقالعادهای بوده است. بشر توانست روی دنبالهدار، یک روبات قرار دهد و نیز فضانوردهای جدیدی را به فضا بفرستد. برنامهریزی برای همه نوع مأموریتهای فضایی مختلف آغاز شده است.