فضاپیمای سرنشین‌دار چینی به فضا پرتاب می‌شود

وو پینگ، معاون مدیر دفتر مهندسی فضایی سرنشین‌دار چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی در مرکز راه‌اندازی ماهواره جیوچوان اعلام کرد که این فضاپیما دو فضانورد مرد به نام‌های جینگ هایپنگ و چن دونگ را به فضا خواهد برد.

فراخوان ناسا از گروه‌های غیررسمی برای ارائه‌ی طرح و پیشنهاد در مورد ماموریت‌های فضایی آینده

ناسا طی فراخوانی از گروه‌های مختلف غیر رسمی درخواست کرد تا طرح‌ها و پیشنهادات خود را در مورد ماموریت‌های فضایی آینده ارائه کنند. قطعا ناسا برای انجام ماموریت‌های فضایی، برنامه‌های خود را دارد؛ اما هدف از راه‌اندازی این پروژه استفاده از ایده‌های جدید و متفاوت منابع غیر رسمی است.

گزارش تصویری پرتاب کاوشگر OSIRIS-REx ناسا به سمت سیارک «بنو»

بامداد امروز فضاپیمای OSIRIS-Rex از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال فلوریدا با موفقیت به فضا پرتاب شد. به گزارش پورتال هوافضای ایران، این پرتاب توسط راکت اتلس 5 انجام شد. این فضاپیما پس از دو سال تعقیب سیارک بنو سرانجام در آگوست 2018 به آن خواهد رسید.

پایان یک سال انزوا در هاوایی برای شبیه‌سازی سفر به مریخ

پژوهشگران به یک سال زندگی در انزوا برای شبیه‌سازی سکونت در مریخ که بخشی از برنامه ناسا است پایان داده‌اند. این تیم شامل یک اختربیولوژیست فرانسوی، یک فیزیکدان آلمانی و چهار آمریکایی - یک خلبان، یک معمار، یک خبرنگار و یک خاک شناس - بود.

روبات‌های انسان‌نما، پای ثابت سفرهای فضایی آینده (+تصاویر)

یکی از ابزارهایی که چند سال است در حال گسترش بوده، با همکاری سازمان فضایی ناسا، کمپانی جنرال موتورز و چندین دانشگاه بزرگ دنیا در حال تکمیل است، ربات‌های انسان‌نمای قدرتمند هستند. این خانواده را سری ربات‌های ربونات می‌نامند.

ماموریت یک ساله شبیه‌سازی مریخ به پایان می‌رسد (+تصاویر)

شش محقق این ماموریت در پناهگاهی گنبدی شکل در یکی از پنج آتش‌فشان موجود در هاوایی موسوم به مونا لوا سکنی دارند. این ماموریت بخشی از برنامه شبیه‌سازی و قیاس اکتشاف فضایی هاوایی (Hi-Seas) است.

گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران

به گزارش ایسنا، بر پایه‌ی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژه‌ای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهواره‌ها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.

آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا

شهرت کانادا در رقابت‌های روباتیک فضایی جهانگیر است؛ ربات‌های بزرگی همچون «کانادارم دو» روبات‌هایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.

ناسا برای شکار یک سیارک، از شرکت‌های خصوصی تقاضای کمک کرد (+تصاویر)

این ماموریت دو مرحله دارد: اول یک مرحله رباتیک است که یک فضاپیمای بدون سرنشین را در سال 2021 برای کشیدن یک سیارک به فضای بین زمین و ماه پرتاب خواهد کرد. در مرحله دوم که برای سال 2028 برنامه‌ریزی شده، گروهی از فضانوردان توسط فضاپیمای اوریون به سیارک شکار شده سفر خواهند کرد تا نمونه‌های آن را به زمین بازگردانند.

بیماری‌های قلبی در کمین فضانوردان آپولو

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد فضانوردان ماموریت‌های آپولو، ۴ تا ۵ برابر نسبت به سایر فضانوردانی که هیچ‌گاه از مدار زمین خارج نشده‌اند، در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. پژوهشگران برای اثبات این فرضیه بر روی 100 فضانورد آزمایش انجام دادند که هفت نفر از آنها فضانوردان ماموریت آپولو بودند.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi