سال ۲۰۱۴ آغاز عصر جدید جاهطلبی انسان در فضا+تصاویر
کم نیستند کارشناسانی که میگویند سال ۲۰۱۴ یکی از تاریخیترین و به یادماندنیترین دورانهای بشر در عرصه فضاست. به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که به روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ نزدیک میشویم بررسی کوتاه اتفاقات مهم فضایی جهان بازگوکننده برآیندی است که نشان میدهد موفقیتهای به دست آمده در این عرصه تقریبا جایی برای خودنمایی ناکامیها باقی نمیگذارد.
رونمایی راکت فضاپیمای فوق سنگین روسیه
دولت روسیه در نظر دارد جهت پیشبرد برنامه های فضایی خود از جمله ساخت ایستگاه جدید فضایی بینالمللی، اکتشافات ماه و مریخ، نسل جدیدی از راکتهای فضاپیمای فوق سنگین بسازد. در همین زمینه طرح اولیه راکتی بسیار پیشرفته و فوق سنگین که توانایی حمل سفینههایی با وزن نود تن را دارد، فردا به صورت رسمی ارائه خواهد شد. برخی از کارشناسان، این طرح را در راستای رقابت فضایی روسیه و آمریکا در پی آزمایش موفقیتآمیز فضاپیمای اوریون توسط ناسا میدانند.
اخباری هیجانانگیز از ماموریتهای فضایی اروپا تا نیم قرن بعد
سال ۲۰۱۴ برای منظومه خورشیدی سال فوقالعادهای بوده است. بشر توانست روی دنبالهدار، یک روبات قرار دهد و نیز فضانوردهای جدیدی را به فضا بفرستد. برنامهریزی برای همه نوع مأموریتهای فضایی مختلف آغاز شده است.
از سرنوشت ماهوارههای دانشگاهی چه خبر؟
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که پروژههای ماهوارههای دانشجویی از ابتدا نه با هدف ساخت یک محصول صنعتی و تجاری، بلکه بهمنظور آموزش نیروها و ایجاد ساختارهای قدرتمند پژوهشی در دانشگاهها تعریف شده بودند؛ چراکه دانشگاهها همواره بستری مناسب برای پرورش نیروهای متخصص و جایگاهی برای رشد ایدههای جدید بودهاند.
مونتاژ کاوشگر مریخنورد فراست (Insight) توسط لاکهید مارتین+تصاویر
شرکت لاکهید مارتین شروع به مونتاژ و ورود به مرحلهی تست و عملیات پرتاب کاوشگر فراست (InSight) ناسا که مجهز به ابزارهای لرزهنگاری و نقشهبرداری میباشد، کرده است.
برنامهی کانادا برای ارسال مریخنورد کوتوله
هر روز رقیب تازه ای وارد مسابقه رسیدن به مریخ می شود. اخیرا شرکتی در کانادا اعلام کرده که تا اواخر سال ۲۰۱۸ مریخ نورد کوتوله به مریخ می فرستد. بر این اساس، یک مریخ نشین و یک مینی مریخ نورد کوتوله به نام Beaver طی 4 سال آینده راهی سیاره سرخ خواهند شد. البته این شرکت برای عملی کردن برنامه اش بیکار نبوده و طی فراخوانی جهانی از علاقندان به توسعه برنامه های فضایی در گوشه و کنار دنیا خواسته که به این پروژه کمک کنند.
بررسیهای انجام گرفته درباره علل انفجار سفینه فضایی
بررسی فیلمهای جدید مشاهده شده نشان میدهد که لحظاتی پس از روشن شدن موتورها ناگهان دود خارج شده از اگزوز موتورهای موشک تغییر رنگ داده و موشک به طور ناگهانی آتش گرفته و ذوب شده است و شعلههای آتش و حرارت ناشی از آن بر روی افرادی که تا 2 کیلومتری صحنه حضور داشتهاند اثر گذاشته است.