سازمان فضایی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار شد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، طی حکمی از سوی رئیس جمهور به سورنا ستاری، سازمان فضایی ایران زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.
پروژه ساخت راکت فضایی آرین ۶ در دستور کار سازمان فضایی اروپا قرار گرفت
کشورهای اروپایی روز سه شنبه در لوکزامبورگ با پروژه ساخت و تولید راکت فضایی آرین ۶ موافقت کردند. هدف از وارد کردن آرین ۶ به عرصه فضا رقابت با دیگر راکت های مشابه است.
آرین ۶ با مکانیسم سادهتر و هزینه تولید کمتر جایگزین آرین ۵ شده و نخستین نسل از این راکت در سال ۲۰۲۰ راهی فضا خواهد شد.
وزرای علوم ۲۰ کشور عضو سازمان فضایی اروپا همچنین با تخصیص بودجه برای فعالیتهای این سازمان در ایستگاه فضایی بینالمللی و نیز ماموریت آن در مریخ موافقت کردند.
نخستین پرواز آزمایشی کپسول فضایی اوریون+فیلم و عکس
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) فضاپیمای اوریون (شکارچی) را از پایگاه هوایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا با موفقیت به فضا پرتاب کرد. پیش بینی می شود این پرواز آزمایشی حدود چهار و نیم ساعت به طول انجامد. در این مدت اوریون دوبار به دور زمین خواهد چرخید.
«اوریون»، امروز در انتظار پرتاب+تصاویر
برنامه نخستین پرتاب آزمایشی کپسول فضایی اوریون که قرار بود روز پنجشنبه توسط موشک سنگین دلتا 4 راهی فضا شود تا گام دیگری برای تحقق رویایی سفر سرنشیندار به مریخ برداشته شود، درحالی لغو و به امروز موکول شد که ناسا اعلام کرد احتمال پرتاب امروز نیز به دلیل شرایط بد جوی، 40 درصد خواهد بود.
آزمایش موفقیتآمیز نخستین هواپیمای سبز توسط بویینگ
این هواپیما که ecoDemonstrator 787 نام دارد، با استفاده از سوخت ترکیبی جت (85 درصد) و دیزل سبز (15 درصد) به پرواز درآمد. سوخت دیزل سبز با استفاده از روغن های گیاهی، روغن های سوخته حاصل از پخت و پز و همچنین چربی های ضایعاتی حیوانی تولید می شود.
قطعی شدن تاریخ پرتاب ماهواره ارتباطی اتحادیه اروپا
سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان و تاخیرهای پیدرپی، تاریخ دقیق پرتاب راکت فضاپیمای پروتون-ام که قرار است ماهواره ارتباطی اتحادیه اروپا را به مدار زمین منتقل کند، مشخص شد.
تاخیر در پرتاب فضاپیمای «اوریون»+تصاویر
پرتاب فضاپیمای اوریون حداقل تا فردا به تاخیر افتاد. به گزارش مهر، عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا پرتاب آزمایشی فضاپیمای اوریون به تاخیر بیفتد. قرار است این فضاپیما در زمانی که حدودا سال ۲۰۳۰ اعلام شده فضانوردان را به مریخ اعزام کند. البته سفر به ماه و سیارکها نیز از جمله اهداف بلندمدتی است که ناسا از طراحی و ساخت این فضاپیما دنبال میکند.
نخستین همایش یافتههای نوین در هوافضا و علوم وابسته، سال 94
نخستین همایش یافتههای نوین در هوافضا و علوم وابسته، سال 94 با مشارکت علمی تعدادی از دانشگاه ها و نیز سازمانهای مربوطه برگزار خواهد شد.