برنامهی پنج ساله سازمانهای فضایی اروپا و روسیه برای ایجاد مراکز دائمی اقامت انسان در سطح ماه
آژانس فضایی اروپا و همتای روس آن اعلام کردند در یک همکاری مشترک کاوشگری را به کره ماه می فرستند. این عملیات لونا ۲۷ نام دارد و به گفته این دو آژانس فضایی تا پنج سال دیگر عملی خواهد شد.
رؤیای ارتباطات لیزری در فضا محقق میشود
ایده جایگزین سازی این سیستم با پرتوهای لیزری از مدتها پیش مطرح بوده و حالا به نظر می رسد با پروژه آژانس فضانوردی اروپا این ایده رنگ واقعیت به خود گرفته و ارسال اطلاعات در فضا با سرعتی ماورای تصور صورت گیرد.
آغاز پرواز پایانی مدارگرد کاسینی به دور قمر انسلادوس
ماموریت مدارگرد کاسینی ناسا به زحل که در سال 1997 پرتاب شد، تا کنون 18سال و 3 ماه به طول انجامیده است که توسعه قابل توجهی در برنامه زمانی اولیه چهار ساله آن بشمار میرود.
بررسی 50 سال آرزوی سفر به مریخ (+عکس)
این روزها تب مسافرت به سیاره سرخ در محافل علمی و فضایی بالا گرفته است و برنامهها هر روز تغییرات و پیشرفتهای خود را اعلام میکنند. آنچه میخوانید تلاشهایی است که طی 50 سال گذشته برای دستیابی به مریخ انجام شده است.
آخرین یافتههای کاوشگر نیوهورایزنز؛ آسمان آبی و دریاهای یخ زده سطح پلوتو
بر پایهی آخرین اعلامیه ناسا درباره اکتشافات پروژه «نیوهورایزنز» به معنی «افقهای نو»، آسمان سیاره کوتوله پلوتو، آبی و سطح آن پر از دریاهای مملو از آب یخزده است.
کاوشگرهای فضایی ایران احیا میشوند
معاون فناوری سازمان فضایی ایران از احیاء و فعال کردن کاوشگر های فضایی به عنوان برنامه های این سازمان خبر داد و آخرین وضعیت ماهواره «ناهید» را تشریح کرد.
ناسا به دنبال اجرای پروژههای ارزان
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا پروژههایی را در دست اجرا دارد که با حداقل هزینه ممکن اجرا شدهاند و از جمله آنها میتوان به فضاپیمای «داون» اشاره کرد که اخیرا عکسهای شگفتانگیزی از سطح سیاره کوتوله و ناشناخته «سرس» گرفته است.
هفته جهانی فضا در پژوهشگاه هوافضا؛ کاوشگرها و ماهوارهها
امسال نیز به رسم هرساله پژوهشگاه هوافضا با شعار: «کاوشگرها و ماهوارهها» در راستای ارتقاي دانش هوافضايي جوانان و نوجوانان و آشنایی با کاوشگرهای فضایی با برگزاري مراسمي در روز دوشنبه سیزدهم مهر 94 از ساعت 9 الي 11:45 ميزبان اين مراسم خواهد بود.
نخستین سالگرد مدارگردی «ماون» حول مریخ
کاوشگر ماون در 18 نوامبر سال 2013 به فضا پرتاب شد و پس از یک سفر 10 ماهه و طی مسافتی بالغ بر 643 میلیون و 700 هزار کیلومتر، در تاریخ 21 سپتامبر 2014 (30 شهریور 1393) به مدار مریخ رسید.
چین به دنبال فرود بر نیمه تاریک ماه
کشور چین قصد دارد ظرف پنج سال آینده یعنی تا سال 2020 میلادی یک کاوشگر جدید را بر سطح نادیدنی ماه (ملقب به نیمه ی تاریک ماه که البته چندان هم تاریک نیست!) فرود آورد. در صورت موفقیت این پروژه، چین می تواند به نخستین کشوری تبدیل شود که به بخش نادیدنی ماه به گونه ای عملی دست یافته است.