«روزتا» به آخر خط رسید
سازمان فضایی اروپا زمان پایان مأموریت فضاپیمای «روزتا» را اعلام کردند. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، اپراتورهای این فضاپیما قرار است با برخورد آن با سطح دنبالهدار «۶۷پی/چوریوموف- گراسیمنکو»، به مأموریت آن پایان دهند.
اگزومارس؛ نحوه ضدعفونی کردن ابزاری که به سیاره سرخ فرستاده می شود
مأموریت فضایی اگزومارس برای یافتن نشانه های حیات است و ابزاری که با اگزومارس به فضا می روند باید قبل از پرتاب به فضا استرلیزه شوند تا حیات روی سطح سیاره را آلوده نکنند. می دانیم که روی سطح زمین باکتری های فوق العاده مقاومی وجود دارند که می توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضا پیما زنده بمانند.
آب مریخ نمونهبرداری میشود
دانشمندان در حال حاضر سرنخهایی از وجود آب مایع در سیاره مریخ شناسایی کردهاند اما اکنون میخواهند نگاه دقیقتری به آن بیندازند.. ناسا اعلام کرده که کاوشگر کنجکاوی قرار است خطوط شیبدار تکرارشونده در اطراف دهانه گیل را به امید پیدا کردن آب بررسی کند.
با کشف یک ماده معدنی در مریخ، تاریخچه این سیاره از نو نوشته میشود
سیار سرخ رازهای سر به مهر زیادی دارد که حسابی دانشمندان را گیج کرده است. اواخر سال میلادی گذشته، کاوشگر «کنجکاوی» سطح مریخ را کاوش کرد و چیزهای غیرمنتظرهای یافت: یک ماده معدنی که «تریدیمیت» نام دارد. دانشمندان به تازگی با آنالیز این ماده معدنی به این نتیجه رسیدهاند که حضور آن میتواند به کل درک ما را در مورد گذشته مریخ تغییر دهد.
امارات به دنبال ارسال کاوشگر به مریخ است
امارات متحده عربی یک تفاهمنامه همکاری را با ناسا برای تلاش مشترک بر روی اکتشاف فضایی امضا کرد. سازمان فضایی امارات قصد دارد یک کاوشگر بدون سرنشین را تا سال 2021 به سیاره سرخ بفرستد.
اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانههای حیات را جستوجو کند؟
در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ میرود و مأموریتش جستوجوی نشانههای حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.
کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی
گروهی از مهندسان و زیستشناسان دریایی به سرپرستی پروفسور جوانا مکیتریک، مهندس مکانیک از دانشگاه سن دیهگو کالیفرنیا با الهام از توتیای دریایی یک دستگاه کاوشگر برای اکتشاف در مریخ طراحی کردند.
وضعیت نامناسب «کنجکاوی» در مریخ
این ربات که در حد و اندازه یک خودروست از سپتامبر سال ۲۰۱۴ مشغول کنکاش در ارتفاعات Mount Sharp مریخ است. طی این مدت ربات کنجکاوی موفق به گردآوری دادههای ارزشمندی شده و آنها را به تناوب راهی زمین کرده است. با استفاده از این اطلاعات دانشمندان امیدوارند که سرنخهای مؤثری درباره حیات میکروبی گذشته مریخ کشف کنند.
تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
آمادگی کاوشگر ژاپن برای بررسی سیاره ناهید
کاوشگر "آکاتوسکی" ژاپن در اصل قرار بود در دسامبر 2010 به سیاره ناهید برسد، اما خراب شدن موتور باعث شد فضاپیما هدف خود را از دست داده و به مدار اطراف خورشید برود اما در دسامبر 2015 کنترلگرهای آکاتسوکی آن را مجددا به سمت سیاره هدایت کردند و اکنون این فضاپیما برای آغاز عملیات علمی خود آماده شده است.