انتشار ماهنامه فضانورد شماره 169، اسفند 1393


یکصد و شصت و نهمین شماره ماهنامه فضانورد با ده‌ها مطلب جذاب و خواندنی در ۵۴ صفحه منتشر شد. رونمایی از پیکره‌نمای نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار ایرانی به همراه گفتگو با گئورگی گرچکو، فضانورد نامدار روسی و بررسی اقامت یکساله دو فضانورد روس و آمریکایی در ایستگاه فضایی بین‌المللی، از مهم‌ترین عناوین مطالب و مقالات شماره جدید ماهنامه فضانورد است.

انتصاب رئیس پژوهشگاه هوافضا توسط وزارت علوم


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر فتح‌الله امی را به ریاست «پژوهشگاه هوافضای ایران» منصوب کرد که تا پیش از این با عنوان «پژوهشکده سامانه های فضانوردی» زیرمجموعه «پژوهشگاه فضایی ایران» وابسته به «سازمان فضایی ایران» بود و با تغییر و تحولات اخیر در حوزه فضایی به عنوان پژوهشگاه هوافضا به زیر مجموعه وزارت علوم بازگشت.

دکتر صدر: شورای برنامه‌ریزی هوافضا ایجاد شود


دکتر صدر رئیس انجمن هوافضای ایران در چهاردهمین کنفرانس انجمن‌های فضایی ایران که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: 14 دانشگاه‌ با عنوان هوافضا فعالیت می‌کنند و وجود فارغ‌التحصیلان در این صنعت با عنوان متخصص باعث افتخار کشور است.

دکتر فتح‌الله امی رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم شد

به گزارش خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نشست خبری همکاری صنعت و دانشگاه؛ فرصت مطالعاتی در صنعت و پسا دکتری صنعتی، دکتر فتح‌الله امی به عنوان رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم منصوب شد. این مراسم در پژوهشگاه هوافضا با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم برگزار شد.
فتح‌الله امی دارای دکترای مهندسی مکانیک گرایش هوافضا بوده و دانشیار دانشکده مکانیک (گروه هوافضا) دانشگاه تربیت مدرس است.

«جهانگير جُدَي» رئيس مرکز ملي فضايي شد

سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري طي حکمي «جهانگير جُدَي» را به سمت رياست مرکز ملي فضايي منصوب کرد. به گزارش معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، در حکم سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري آمده است: شايسته است در راه‌اندازي مرکز ملي فضايي با هدف هماهنگي،‌ سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي و نظارت با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني مربوط در مراکز علمي و تحقيقاتي و با رعايت قوانين و مقررات اهتمام لازم صورت پذيرد.

چگونه می‌توان از فناوری‌های فضایی برای کاربردهای زمینی استفاده کرد؟

باور کنید یا نکنید، بین حشرات اتاق خواب شما در هتل، با کاوشگر فیله پیوندی وجود دارد. همچنین بین انرژی زمین گرمایی و ماموریت ماهواره اسمارت یک. به عبارت دیگر کارآفرینانی هستند که فنآوری‌های فضایی را دارای کاربرد زمینی می کنند.
پهپادهای مستقل از یک مدل تکامل یافته از سامانه موقعیت یاب ماهواره ای (جی.پی.اس.) با دقت دو سانتیمتر استفاده می کنند. (دقت جی.پی.اس. استاندارد، فقط تا دو متر است). از این پهپادها در کسب و کار اقتصادی برای نظارت بر مزارع استفاده می شود.

ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 106، اسفند 93


دربرگیرنده‌ اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
گزارشی از چهارمین پرتاب موفق، آخرین رویارویی‌ها در حوزه اوکراین، نخستین موشک کروز بومی ترکیه، یک آزمایش مهم!، آموزش هوافضا، ارائه اصولی از دانش و مهندسی هوافضا با بیانی ساده
توزیع در گیشه‌های روزنامه فروشی سراسر کشور

معرفی مسئول مرکز ملی فضایی تا پایان سال ۹۳

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: حکم فردی که قرار است مسئول مرکز ملی فضایی جمهوری اسلامی ایران باشد تا پایان امسال (سال ۹۳) صادر می‌شود.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت: در رابطه با علم فضایی ایران چندین جلسه را تشکیل دادیم و برنامه‌ها را نهایی کردیم و کار مرکز ملی فضایی جمهوری اسلامی نیز به زودی آغاز می‌شود.

بررسی پیشنهاد رئیس جمهور در رابطه با مرکز ملی فضابی؛ موازی‌کاری در دانشگاه‌ها ممنوع

بخش‌های مختلف صنایع فضایی کشور، شامل وزارت دفاع، سازمان فضایی، دانشگاه‌ها و شرکت‌‌های دانش‌‌بنیان (دولتی و خصوصی) است که در تصمیم‌‌گیری‌های اخیر، سازمان فضایی از نهاد ریاست‌جمهوری منتزع و به وزارت ارتباطات ملحق شد. با توجه به این‌تصمیم، رییس‌جمهور دستور تاسیس مرکز ملی فضایی ذیل معاونت علمی را ابلاغ کرد که در این مرکز اهداف کلان، سیاست‌گذاری و ایفای نقش حاکمیتی در بخش‌‌های مختلف فضایی کشور دنبال می‌شود.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری