همکاری پژوهشگاه هوافضا با سازمانهای بینالمللی
دکتر امی با اشاره به اینکه پژوهشگاه هوافضا با مراکز بینالمللی فعال در حوزه دانش هوافضا همکاری دارد افزود: از سازمانهای بینالمللی فعال در حوزه هوافضا، سازمان «ابسکو» که شاخه فعالیتهای فضایی سازمان ملل در آسیای جنوبی را مدنظر قراردارد با ما در ارتباط بوده و پژوهشگاه هوافضای ایران عضو این نهاد بینالمللی است.
ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین دست دوستی داد
«تری ویرتس»، فضانورد ناسا در ایستگاه فضایی بینالمللی و آندره شیله، متخصص تلهرباتیک در آژانس فضایی اروپا در هلند، نخستین دستدادن تاریخی تلهرباتیک بین فضا و زمین انجام دادند.
پهپادها، از امدادرسانی تا خبرنگاری
اگرچه وقتی از پهپادها صحبت به میان می آید، نخستین کاربردی که از این پرنده های آهنین در ذهن شکل می گیرد، به حوزه های نظامی محدود می شود، اما باید این نکته را در نظر داشت که کاربرد پهپادها فقط امور نظامی نیست. این فناوری می تواند در زمینه مخابرات و ناوبری تا تحقیقات هواشناسی و جغرافیایی کاربرد داشته باشد.
بهرهبرداری از هواپیمای شش نفره ساخت متخصصان کشور در سال جاری
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بهرهبرداری از هواپیمای شش نفره ساخت متخصصان کشور تا پایان سال جاری خبر داد.
راهکاری تازه برای پرواز طولانی مدت پهپادها
بزرگترین محدودیت فیزیکی پهپادهای کوچک، تأمین انرژی آنها است. مقدار مشخصی انرژی میتوان در باتریها ذخیره کرد و با افزایش تعداد باتری ، وزن پهپاد نیز افزایش مییابد. به همین علت مدت زمانی که یک کوآدروتور (پهپاد چهارموتوره) می تواند پرواز کند، محدود است. با ایده جدیدی که شرکت هورایزن آن مند سیستمز (Horizon Unmanned Systems) مبنی بر استفاده از یک منبع انرژی دیگر مثل پیل سوختی هیدروژنی پیشنهاد داده است، می توان بر این مشکل غلبه کرد.
تصویر ماهواره فجر، طرح جلد نشریه روسیه
ماهنامه اخبار فضایی روسیه (новости космонавтики) که از معتبرترین نشریات علمی این کشور به شمار می آید به شکل ویژه به فعالیتهای فضایی ایران پرداخت و در شماره اخیر خود ماهواره ایرانی فجر در طرح جلد نشریه اخبار فضایی روسیه اختصاص داده شده است.
فرصتهای توسعه فناوری فضایی ایران
فناوریهای فضایی مدت زیادی نیست که پا به عرصه وجود گذاشتهاند، اما در زمانهای زندگی میکنیم که با همه اعصار پیشین متفاوت است. زمانهای که سرعت تحولات در ۵۰ سال آن با ۵۰۰ سال گذشته برابری میکند. چنین است که فاصله توسعهیافتگی کشورها با یکدیگر در چشم برهمزدنی، سالها افزایش مییابد و فناوری فضایی در این عصر میزانی است برای سنجش فاصله کشورها، چرا که آینده از آن فضاست.
موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی با احیای مجدد پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم
در سال 1382 شورای گسترش وزارت علوم، مجوز اصولی و در سال 1384 مجوز قطعی ایجاد پژوهشگاه هوافضا را صادر کرده بود ولی در سال 1390 با تنزل جایگاه این پژوهشگاه، این مرکز به عنوان پژوهشکده سامانههای فضانوردی ادامه حیات داد و بدین ترتیب پژوهشگاه هوافضا تنها در حوزه فضایی فعال بود.
اعلام طرحهاي راهبردي سازمان فضايي امارات عربي متحده
امارات عربی متحده که قرار است تا سال 2021 میلادی نخستین کاوشگر عربی را به مریخ بفرستد، روز دوشنبه از طرحهای راهبردی آژانس فضایی این کشور پردهبرداری کرد.
این آژانس که قصد دارد بخش تحقیقات و آموزش فضایی امارات عربی متحده را رونق ببخشد، یکی از برنامههای اصلی خود را تاسیس نخستین مرکز تحقیقات فضایی در خاورمیانه اعلام کرده است. این مرکز قرار است تا پنج سال آینده و با بودجهای 27 میلیون و دویست هزار دلاری تاسیس شود.
اختصاص پژوهانه بزرگ ناسا به پروژه تحت امر دانشمند ایرانی
دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید در صدر گروهی از پژوهشگران دیگر موفق به دریافت یک کمک مالی 4.5 میلیون دلاری از ناسا برای توسعه تحقیقات، تحصیل، آموزش و فرصتهای مشارکتی در پروژه دادههای بزرگ و تصویرسازی شده است.
موشک آریان پنج به فضا پرتاب شد (+فیلم)
شرکت اروپایی آریان اسپیس، گروه بهره برداری از سیستمهای پرتاب موشک با موفقیت دو ماهواره را به فضا پرتاب کرد.
موشک آریان ۵ از پایگاه فضایی اروپا واقع در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.
این شرکت در سال جاری چهار پرتاب به فضا انجام داده است و پرتاب آریان ۵ را می توان ۶۵ امین موفقیت متوالی این شرکت از سال ۲۰۰۳ تاکنون دانست.
دوقلوهای فضانورد
زندگی دوقلوهای همسان همیشه جالب است. تصور کنید یک نفر درست همشکل و همسن خود شما از اولین روز زندگی همه جا همراهتان بوده باشد؛ کسی که حتی لباس پوشیدن و بعضی عادتها و علایقش ممکناست مشابه شما باشد. هرچند ممکن است این وضع برای خود دوقلوها کاملا عادی و پذیرفته شده باشد، برای کسانی که شانس داشتن یک قل مشابه خود نداشتهاند تجربهای بسیار غریب و حتی هراسانگیز است. ماجرا وقتی جالبتر میشود که ببینیم دو برادر یا دو خواهر دوقلو حتی در سنین بزرگسالی همراهی با یکدیگر را حفظ کردهاند و تحصیلات و شغل مشابه دارند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 107، خرداد 94
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا
نبردهای آینده-طرح ضربت آنی جهانی؛ ماهوارهها کوچکتر-عکسها بزرگتر؛ تزریقگر پینتلی؛ عزم دنیای رادار برای مقابله با پنهانکاری؛ فون براون
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
حیات در مریخ؛ جستجویی تازه
فرود روی مریخ و جستجوی حیات بر روی سطح آن یک چالش بزرگ علمی و فنی است. «مائوریتزیو کاپوانو» و«ریچارد بِسودو» برای بزرگترین پروازِ مأموریتی جهان به سوی سیّاره سرخ روزشماری می کنند.
آنها بخشی از گروه عظیمِ پشتیبانی از اگزومارس (ExoMars) هستند که یک برنامه مشترک فضایی از سوی آژانس های فضایی اروپا و روسیه برای جستجوی حیات در مریخ است.
تحريمها، مانع استفاده ایالات متحده از فناوريهاي روسيه نمیشود
روزنامه انگلیسی رجیستر اعلام کرد آمریکا به تازگی شاتل فضایی ایکس-37 بی (X-37B) خود را به کمک فناوری های روسیه به فضا پرتاب کرد. این روزنامه نوشت موشک اطلس پنج مجهز به یک موتور روسی روز چهارشنبه شاتل فضایی اتوماتیک کوچک ایکس-37 بی را در مدار زمین قرار داد.
مشارکت ناسا برای تولید اکسیژن روی مریخ
امکانپذیر شدن و حفظ حضور انسان در مریخ یکی از بزرگترین چالشهای تکنولوژی است که انسانها تاکنون با آن مواجهشدهاند، چالشی که اصلیترین فاکتور آن ایجاد محیطی قابل سکونت و قابل زندگی در این سیاره است.
ساخت مدل موتور جت به کمک فناوری چاپ سهبعدی
مهندسان شرکت جنرالالکتریک نوعی موتور جت ساده ارائه دادهاند که کاملا از اجزای چاپ سهبعدی ساخته شده است. به گزارش ایسنا، این موتور، 30 سانتیمتر طول و 20 سانتیمتر ارتفاع دارد و توسط «مرکز توسعه افزودنی هوانوردی» جنرال الکتریک در خارج از شهر سینسیناتی امریکا ساخته شده است.
سه کشور اروپایی به صورت مشترک هواپیمای بدون سرنشین می سازند
سه کشور اروپایی به صورت مشترک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) می سازند.
احتمالا شرکتهای ایرباس، داسو و النیا ایرماچی در تولید این هواپیمای بدون سرنشین مشارکت خواهند کرد.
نخستین کنفرانس ملی دانشجویی هوافضا-دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نخستین کنفرانس ملی دانشجویی هوافضا به همت انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری انجمن هوافضای ایران در مهرماه 94 برگزار میشود.