فیس‌بوک از پهپاد ارائه‌دهنده اینترنت در نقاط دور افتاده رونمایی کرد

فیس‌بوک از اولین هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی خود که ارائه‌کننده اینترنت در نقاط دور افتاده است، پرده‌برداری کرد. این هواپیما که «آکیلا» نام دارد، می‌تواند تا سه ماه بدون فرود آمدن پرواز و به کمک لیزر، داده‌های اینترنتی را به آنتن‌هایی که در روی زمین نصب شده‌اند، ارسال کند. فیس‌بوک اعلام کرده که این پهپادها با استفاده از لیزر، اینترنتی با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه ارائه می‌دهند.

هزینه فتح ماه برای نخستین بار چه قدر بود؟

باز آلدرین در مطلبی بر روی توئیتر اعلام کرد که دولت آمریکا برای سفر تاریخی‌اش به ماه و بازگشت به زمین در سال 1969 از وی مبلغ 33.31 دلار بابت هزینه‌های سفر دریافت کرده بود.
باز آلدرین که دومین انسانی است که بر ماه پا گذاشته، در توئیتر خود تصاویری از هزینه‌ها و گمرکات این سفر را ارائه کرده است.

برای گردش در مریخ سوار بالگرد شوید!

سیاری از مردم و به ویژه علاقمندان به فضا و سفرهای فضایی، رفتن به مریخ را جذاب ترین و خیال انگیزترین رویداد تاریخ می دانند اما فاصله زیاد این سیاره با زمین (ناسا اعلام کرده این سفر در صورت تحقق با تجهیزات امروزی نزدیک به ۶ ماه طول می کشد) و مخاطرات پیش روی فضانوردان از جمله پرتوهای مرگبار کیهانی مانع از واقعیت یافتن این رؤیا می شود.

برگزاری کارگاه آموزشی امنیت ملی و رصد زمین در آبان 94 در کبک کانادا

کمیته ماهواره‌های رصد زمین (CEOS)، کارگاه آموزشی "امنیت ملی و رصد زمین" را با تاکید بر آشنایی یا خطرات، ممانعت از بروز از بلایا و کاهش اثرات آن با استفاده از کاربردها و خدمات رصد زمین (EO)، روز ۷ آبان ۱۳۹۴ در کانادا برگزار می‌کند.

سامانه جدید ناسا برای مدیریت ترافیک مدارگردهای مریخ

ناسا سیستمی برای مانوردهی، برقراری ارتباط و نظارت ترافیکی برای اطمینان حاصل کردن از عدم برخورد مدارگردهای مریخ با یکدیگر ارائه داده است.
هم‌اکنون پنج فضاپیما حول سیاره سرخ مدارگردی می‌کنند. فضاپیماهای MAVEN متعلق به ناسا، Mangalyaan متعلق به هند، مارس‌ اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا به همراه فضاپیماهای اودیسه مریخ و مدارگرد شناسایی مریخ حول سیاره سرخ مدارگردی می‌کنند.

انتقال سریع‌تر خون با کمک پهپادها

در سال های اخیر، پهپادها یا هواپیماهای کوچک بدون سرنشین وارد بخش های مختلفی شده اند اما پروژه جدید پژوهشگران بر انتقال خون با کمک پهپادها معطوف شده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوان خون مورد نیاز بیماران را به آنها منتقل کرد. این محصول در حالت مفهومی و طرح اولیه به سر می برد تا تحقیقات بیشتری انجام و این بتواند به خروجی نهایی دست پیدا کند. اجرایی شدن این طرح می تواند خون مورد نیاز بیمارستان ها در روستاها یا نقاط دور را تامین کند.

مذاکره شرکت‌های هواپیمایی ایران و آلمان

شرکت آلمانی سازنده موتور هواپیما با شرکت‌های هواپیمایی ایرانی برای ارائه خدمات تعمیر و نگهداری گفتگو می‌کند.
«راینر وینکلر،» مدیر عامل «ام. تی. یو،» شرکت آلمانی سازنده موتور هواپیما، در گفتگو با هفته‌نامه آلمانی «یورو ام سونتاگ» اعلام کرد این شرکت با چندین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به منظور عرضه خدمات در بخش تعمیر و نگهداری گفتگو می‌کند.

ناسا زندگی فضانوردان را به تصویر می‌کشد

آژانس فضایی آمریکا، ناسا، با استفاده از فناوری دوربین‌های جدید زندگی فضانوردان مستقر در مدار زمین را با مردم به اشتراک می‌گذارد.
همچنین انتظار می‌رود به کمک تصاویر فوق العاده واضح این دوربین نتایج بیشتری در آزمایش‌های علمی حاصل شود.

یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های تاریخ عملیاتی شد

مقامات ارشد نظامی آمریکا اعلام کردند جنگنده F-۳۵B رسما عملیاتی شده است. بر اساس منابع مختلف تخمین زده می شود چیزی درحدود ۱.۰۴ تا ۱.۳۴ میلیارد دلار ارزش اسکادرانی متشکل از ۱۰ فروند جنگنده F-۳۵B باشد.
از این پروژه به عنوان یکی از طولانی ترین و در عین حال پرهزینه ترین برنامه های تسلیحاتی تاریخ پنتاگون یاد می شود.

10 شغل آینده پهپادها‌ی کوادکوپتر


دوره، دوره پهپادهاست. چه بخواهیم چه نخواهیم، این پرنده‌های مکانیکی مرموز سر از زندگی روزمره ما در خواهند آورد و به جزئی جدایی‌ناپذیر از آن تبدیل خواهند شد. بعید نیست کمتر از 5 سال دیگر شاهد باز شدن پای پهپادهای کوچک کوادکوپتر به خانه‌هایمان هم باشیم.

هر آن چه نیاز دارید درباره سریع‌ترین جت جهان بدانید

از آن جایی که جت ها برخی از هیجان انگیزترین وسایل نقلیه در جهان محسوب می شوند، محبوبیتشان به طور معمول فراتر از شرکت هایی است که آنها را تولید می کنند. مردم در سراسر جهان شیفته جت ها باقی مانده اند و هنگامی که بحث سرعت به میان می آید، این پرنده های آهنین حرف های زیادی برای گفتن دارند. یکی از خاص‌ترین و البته سریع‌ترین جت های جهان SR-71 Blackbird نام دارد.

ساخت پهپاد خورشیدی برای دسترسی به اینترنت پرسرعت

مدیران فیس بوک که از سال قبل تست پهپادهای خورشیدی خود را برای تسهیل دسترسی به اینترنت آغاز کرده بودند، از نهایی شدن این طرح خبر داده اند.
این پهپادهای بدون سرنشین 140 فوتی می توانند از ارتفاع 60 تا 90 هزار پایی خدمات اینترنت را در اختیار ساکنان محلی قرار دهند.

پذیرش آگهی

پذیرش آگهی در پورتال هوافضای ایران

بزرگ‌ترین موشک جهان زیر ذره بین ناسا

 

قرار است این موشک که سامانه پرتاب فضایی (SLS) نام دارد عصر جدیدی از اکتشافات را در مقاصد ورای مدار زمین به وجود آورد. این سامانه که قرار است درسال 2018 ساخته شود، فضانوردان فضاپیمای اوریون سازمان فضایی آمریکا (ناسا) را در طی ماموریت هایی ابتدا به یک سیارک که در مدار ماه قرار دارد و در نهایت به مریخ خواهد برد.

تلاش ایرلاین‌های ایرانی برای مذاکره با شرکت‌های هواپیماسازی دست اول جهان

 

قطعا با توجه به بحث لغو تحریم‌ها ایرلاین‌های ایرانی تلاش خود را برای مذاکرات با شرکت‌های هواپیماسازی دست اول جهان آغاز کرده‌اند و امید این وجود دارد که در آینده نزدیک تعداد قابل توجهی هواپیمای جدید به آسمان ایران اضافه شود.

خطای انسانی موجب سقوط فضاپیمای ویرجین گلکتیک شده بود

ده ماه پیش فضاپیمای ویرجین گلکتیک بر فراز صحرای موهاوی در جنوب کالیفرنیا در جریان یک پرواز آزمایشی سقوط کرد و باعث مرگ کمک خلبان و وارد شدن جراحات شدید به خلبان شد. حال محققان با بررسی‌های بیشتر کشف کردند که دلیل سقوط آن باز شدن زود هنگام قفل ترمز توسط کمک خلبان و متلاشی شدن بدنه فضاپیما بود.

ورود نسل پنجم جنگنده‌ها به ارتش‌های جهان

کشورهای گوناگونی در تلاش هستند تا با ادامه به روزرسانی نیروی هوایی خود، از نسل جدیدی از جنگنده ها استفاده کنند که می توان از عنوان «نسل پنجم» برای آن استفاده کرد.
ایالات متحده که نیروی هوایی آن در زمره پیشرفته ترین کشورهای جهان قرار دارد ساخت و توسعه نسل جدیدی از جنگنده های فوق مدرن موسوم به F-۳۵ Lightning II را دنبال می کند. اطلاعات چندانی درباره این فناوری فوق پیشرفته نظامی در دست نیست اما گفته می شود از نسل جدید سیستمهای هوشمند و تهاجمی بهره می برد.

جزئیات پروژه جدید صنعت هوایی/ مذاکره برای تولید هواپیمای پهن‌پیکر در ایران

نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از مذاکره با شرکت‌های مطرح هواپیمایی دنیا برای حضور در ایران و همکاری مشترک در جهت راه اندازی مرکز تعمیر و نگهداری قطعات هواپیمایی خبر داد.
قاسمی گفت: توافقات انتقال تکنولوژی با شرکت‌های هواپیمایی مطرح آماده است و با انجام کامل توافقات و رفع تحریم ها، ورود شرکت‌های خارجی به ایران در بحث تولید و تامین قطعات با هدف انتقال تکنولوژی عملیاتی می شود.

پنجمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران، بهمن 95

پنجمین دوره مسابقات کن‌ست ایران در بهمن‌ماه 1395 توسط پژوهشگاه هوافضا برگزار خواهد شد. مهلت نام‌نویسی در این مسابقات، 15 تیرماه 1395 می‌باشد.

نمایش نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار ایران در موزه علوم و فناوری

 

موزه علوم و فناوری نخستین فضاپیمای سرنشین دار ایرانی را به نمایش می گذارد. این برنامه که با همکاری پژوهشگاه هوافضا برگزار می شود، علاوه بر نمایش نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار کشور، تصاویری از کاوشگرهای ایرانی را نیز در معرض دید عموم قرار می دهد.

آشنایی با هواپیماهای نظامی جهان - آمریکا

نویسنده: یعقوب اصلانی، علی اصلانی
ناشر: انتشارات اندیشگاه فناوری‌های نوین
سال چاپ: تابستان 94
صفحات: 386 صفحه
سایر مشخصات: قطع A4 - چاپ نفیس گلاسه تمام رنگی جلد گالینگور

ساخت قدرتمندترین راکت فضایی جهان

 

بدون شک مهمترین برنامه این روزهای آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) پروژه اعزام فضانورد به ماه و مریخ است و حالا یکی از مهمترین چالش‌های فراروی مهندسان این پروژه یعنی تکمیل طراحی سیستم پرتابه فضایی (SLS) برطرف شده است.

نخستین هواپیمای خورشیدی-برقی که عرض آلپ را پیمود

شرکت آلمانی PC-Aero اعلام کرده هواپیمای Elektra One Solar آن نخستین هواپیمای الکتریکی-خورشیدی است که عرض آلپ را به صورت رفت و برگشت پیموده است.
بر پایه‌ی ادعای شرکت آلمانی، این هواپیمای تک‌سرنشینه فوق‌سبک، روز 25 ژوئن (چهارم تیر) از شهر اونتروسن این کشور برخاست، مرتفع‌ترین کوه اتریش یعنی Grossglockner را پیمود و در شهر لیینتس اتریش فرود آمد. این پرواز دو ساعت و نیم به طول انجامید.

نوعی میله فولادی، عامل انفجار موشک فضایی فالکون 9 اسپیس‌ایکس در راه فضا

 

پژوهش‌های اولیه نشان داده که نقص فنی در نوعی میله فولادی به طول 60.96 و عرض 2.54 سانتی‌متر، عامل انفجار موشک فالکون 9 متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس در اوایل تیرماه بود.

طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی در برنامه ششم توسعه

 

رییس پژوهشگاه فضایی ایران، اصلی ترین محور برنامه ششم توسعه این پژوهشگاه را طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی بومی دانست و گفت: پژوهشگاه بر اساس اساسنامه خود وظیفه گسترش و توسعه علوم و فنون مورد نیاز صنعت فضایی در راستای تحقق چشم انداز بخش فضایی کشور را بر عهده دارد.

احیای پژوهشگاه هوافضا، دغدغه‌ها و نگرانی‌ها/تصویب ردیف بودجه پژوهشگاه هوافضا

ضرورت واگذاری پژوهشگاه هوافضا به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چیست؟ آیا پژوهشگاه هوافضا آینده‌ بهتری خواهد داشت؟ آیا ردیف بودجه پژوهشگاه هوافضا در سال جاری احیاء خواهد شد؟ و سؤال‌هایی از این قبیل که از بهمن ماه 1393 پس از واگذاری پژوهشگاه هوافضا به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ذهن منتقدین و بسیاری را به خود مشغول داشته است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi