پرتاب موفقیتآمیز راکت بنیانگذار آمازون
ثروتمندان بسیاری مانند الون ماسک موسس شرکت تسلا موتورز بخش زیادی از سرمایه خود را به پروژه های فضایی یا کارهای نوآورانه اختصاص می دهند. اکنون پس از موسس تسلاموتورز نوبت به «جف بزوس» موسس آمازون رسیده تا وارد چنین پروژه هایی شود.
ایستگاه فضایی بینالمللی گرانترین شیء ساخت دست بشر
ایستگاه فضایی بینالمللی تا آوریل 2015، به عنوان گرانترین شیء ساخت دست بشر شناخته شده که نزدیک به 160 میلیارد دلار تا این زمان هزینه در بر داشته است.
ایستگاه فضایی با هزینه 100 میلیارد دلاری آمریکا ساخته شد و اروپا، روسیه، ژاپن و کانادا مابقی هزینه را پرداخت کردهاند.
دومین دوره مسابقات راکت آبی در دانشگاه خواجه نصیر، اردیبهشت 94
دومين دوره از مسابقات راكت آبي دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي با تغييراتي كلي توسط انجمن علمي دانشكده مهندسي هوافضا و با همكاري مسئولين دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي در تاریخ اردیبهشت 94 برگزار مي گردد.
تیمهای برتر هفتمین دوره مسابقات هوافضا معرفی شدند
دکتر مانی - دبیر هفتمین مسابقات هوافضا در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات با بیان اینکه در درورههای گذشته نتایج مسابقات ۲ هفته پس از برگزاری مسابقات اعلام میشد، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از تیمها از سایر استانها در این مسابقات شرکت میکردند از این رو در این دوره از مسابقات نتایج لیگها در مراسم اختتامیه اعلام شد.
سرانجامی تلخ برای کپسول باری روسیه
تلاشهای پیدرپی پژوهشگران روس برای نجاتدادن کپسول باری پروگرس 59 ناکام مانده و انتظار میرود که این فضاپیمای بدونسرنشین، طی هفتههای آینده دوباره وارد جو زمین شده و در آنجا به طور کامل نابود شود.
طراحی ساعت اتمی عمق فضا توسط پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا
ناسا قصد دارد به منظور انجام بههنگام مأموریتهای فضایی، ساعت اتمی عمق فضا (DSAC) را به زودی مورد آزمایش قرار دهد.
به گزارش ایسنا، ناوبری دقیق و سایر عملکردهای فضاپیما، به سیگنالهای رادیویی بسیار دقیق وابسته هستند و برای این کار به ساعتهای اتمی فوقدقیق نیاز است.
تصاویر اینستاگرامی یک فضانورد از ایستگاه فضایی
اسکات کلی فضانورد آمریکایی در کنار میخائیل کورنینکو فضانورد روس طولانی ترین حضور انسان در جاذبه صفر را در ایستگاه بین المللی فضایی تجربه می کنند.
تمرینات آمادهسازی جسمانی برای ماموریتهای فضایی
بدن انسان با سفر فضایی سازگاری چندانی ندارد و در نتیجه پیش از انجام این سفرها باید به تمرینات آماده سازی جسمانی پرداخت. یورونیوز با توما پسکه، فضانورد و آندره روزنبرگر، دانشمند ورزشی که به مربیگری فضانوردان می پردازد در باشگاه مجهز مرکز فضانورد اروپایی گفتگو کرده است.
دومین ماهواره دانشگاه شریف به سازمان فضایی تحویل شد
رییس دانشگاه صنعتی شریف از تکمیل و تحویل دومین ماهواره این دانشگاه به سازمان فضایی کشور طی روزهای اخیر خبر داد.
فتوحی به قول مسوولان سازمان فضایی کشور مبنی بر پرتاب ماهواره شریف ست در آینده نزدیک اشاره کرد و ارائه جزییات بیشتر درباره این ماهواره بومی را به مجری طرح ارجاع داد.
برنامههای روسیه برای ساخت یک ایستگاه فضایی ملی تا سال 2023
رئیسجمهور روسیه طی یک برنامه پرسش و پاسخ زنده، از برنامههای کشورش برای ساخت یک ایستگاه فضایی مداری تا سال 2023 خبر داد. به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین در این برنامه تلویزیونی اظهار کرد: در سال 2023 قصد داریم ایستگاه فضایی ملی را در مدار ایجاد کنیم. اگرچه این برنامهای برای آینده است، اما از نقطه نظر اقتصاد ملی کشور یک کار ضروری به شمار میرود.
آزمایشگاه تونل باد، دانشگاه شیراز
تونل باد حدود صوت دانشگاه شیراز از دی ماه سال ۹۱ شروع به کار کرد و به محققان آیرودینامیک این امکان را داد تا در رژیم گذر صوتی که پیچیدگی های زیادی دارد،اقدام به آزمایشات مختلف کنند. این آزمایشات کمک خوبی به تحلیل پروژه های دفاعی و علمی کشور خواهد کرد.
ناکامی اسپیسایکس در فرود نرم فالکون بر روی کشتی رباتیک
آخرین تلاش شرکت اسپیسایکس برای بازیابی موشک فالکون 9 و فرود آوردن عمودی آن بر روی یک کشتی رباتیک، بار دیگر و پس از پرتاب موفق کپسول باری دراگون بسمت ایستگاه فضایی، با شکست مواجه شد.
کپسول باری دراگون توسط فالکون 9 به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) بدرقه شد، اما خود موشک در فرود بر روی کشتی رباتیک بار دیگر ناکام ماند. قطعات موشک پس از برخورد با کشتی رباتیک، در درون اقیانوس آتلانتیک سقوط کردند و دیگر برای انجام پرواز قابلبازیابی نیستند.
سفینه فضایی مدیر عامل آمازون آماده حرکت است!
آقاي Jeff Bezos به عنوان مدير عامل مجموعه بزرگ آمازون با توليد و تست نهايي موتور BE-3 قصد دارد تا در صنعت هوافضا گام بردارد و ماموريت هاي ويژه اي را بر عهده گيرد. اين موتور به سادگي مي تواند سفينه هاي فضايي را با خود حمل کند يا محموله هاي مهم و حياتي براي ايستگاه فضايي ارسال کند.
نرمافزار فلومستر (Mentor Graphics Flowmaster)
فلومستر (Flowmaster) یک نرمافزار شبیهسازی سیستمهای حرارتی و سیالی است که در حال حاضر صاحب امتیاز آن شرکت Mentor Graphics است. این نرمافزار قادر است بسیاری از سیستمهای هیدرولیک، سوخت رسانی و سیستمهای جانبی توربین گاز (Secondary air system) را شبیهسازی نماید.
نرم افزار آموزشی توربین گاز (Oxford ATPL Gas Turbine Engines)
نرمافزار آموزشی توربین گاز Oxford ATPL Gas Turbine Engines نرمافزاری جامع و کامل است که از آن برای آموزش خلبان ها در اروپا استفاده میشود.
هفتمین دوره مسابقات ملی هوافضا 9تا 12 اردیبهشت 94 برگزار میشود
هفتمین دوره مسابقات ملی هوافضا ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در ۲ بخش دانشجویی و دانش آموزی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
سید حسین کیایی، دبیر کمیته اجرایی هفتمین دوره مسابقات ملی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در بخش دانش آموزی این مسابقات لیگهای طراحی و ساخت گلایدر دست پرتاب، هوانا و (هاورکرافت)، موشک آبی هوای فشرده، رباتهای پرنده و ایدههای نو برگزار میشود.
Turbine Aerodynamics + خرید
نام فارسی: آیرودینامیک توربین
نویسنده: Ronald H. Aungier
ناشر: ASME
سال چاپ: 2005
شمار صفحات: 385
نرمافزار سیافتوربو (CFturbo)
CFturbo ابزاری قدرتمند برای طراحی توربوماشینها است. استفاده از آن بسیار راحت است که امکان اصلاح و بهبود طرحهای موجود را به سادگی ممکن میکند.
معارفه رئیس سازمان فضایی ایران با هدف توسعه فناوری صلحآمیز فضایی
در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس جدید سازمان فضایی ایران معارفه شد. توسعه فناوری صلحآمیز فضایی و حفظ و بهرهبرداری حداکثری از نقاط مداری کشور از جمله انتظارات از رئیس جدید سازمان فضایی ایران است.
بررسی بهکارگیری قارچ فضایی به جای ایستگاه فضایی بینالمللی
بسیاری از دانشمندان ناسا بر این باورند که ایستگاه فضایی بینالمللی به دلیل برخی کمبودها نظیر عمر بالا و بروز اشکالات فنی باید در آینده نزدیک جایگزین شود.
پژوهشگران یک شرکت آمریکایی به دنبال جایگزین کردن ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) با یک سازه غولپیکر به شکل قارچ هستند.
سفر به مریخ تنها در ۳۹ روز!
کارشناسان فضایی به دنبال ساخت راکت جدیدی هستند که مدت زمان سفر انسان به مریخ را از ۶ ماه به ۳۹ روز تغییر خواهد داد.
این پروژه جدید راکت VASIMR نام دارد که انرژی الکتریکی برای تبدیل سوخت هایی مانند هیدروژن، هلیوم یا دیوتریوم را به گازهای پلاسمایی که حرارت آنها تا ۱۹.۸ میلیون درجه فارنهایت افزایش پیدا می کند، مورد استفاده قرار می دهد.
ماهوارههای مکعبی ناسا در راه فضا
نسل بعدی سیستم پرتاب های فضایی ناسا موسوم به SLS که قرار است در سالهای آینده فضاپیمای سرنشین دار "اوریون" را به ماه و سپس مریخ برساند روز به روز مراحل تکمیلی و آزمایشی خود را از انجام می دهد. بر این اساس قرار است در سال ۲۰۱۸ مرحله بعدی پرتاب آزمایشی آن انجام شود و بر اساس اعلام ناسا با هدف به کارگیری از تمام ظرفیت های آن قرار است ۱۱ ریزماهواره را نیز با خود به فضا ببرد.