پرواز مجدد نخستین هواپیمای خورشیدی به 2016 موکول شد
در سفر اخیر این هواپیما و پرواز متوالی و بدون توقف از ژاپن تا هاوایی باتری های آن دچار آسیب شده و برای پرواز مجدد به تعمیر نیاز دارد. به همین دلیل این هواپیما برای تعمیرات بیشتر در هاوایی خواهد ماند تا در آوریل سال ۲۰۱۶ میلادی دوباره بتواند به پروازهایش ادامه دهد.
از زمین تا پلوتو، چگونه به مرزهای سامانهی خورشیدی رسیدیم (+عکس)
کشف پلوتو به سال ۱۹۳۰ باز میگردد زمانی که در تلسکوپهایمان چند پیکسل خاکستری تار مشاهده کردیم. باگذشت سالها هنوز دربارهی این سیاره چیز زیادی نمیدانستیم تا زمانی که فضاپیمای افقهای نو تصاویری با بیشترین جزئیات را از سطح این سیاره و ماههای آن به زمین ارسال کرد، اما چگونه توانستیم به دورترین سیارهی منظومهی خورشیدی برسیم و در آنجا چه دیدیم؟
بهکارگیری پهپادها برای رویارویی با بیماریها
«پروژه اخطار» مایکروسافت به دنبال استفاده از پهپادها و فناوریهای دیگر برای مقابله پیشگیرانه با شیوع بیماریها و نجات بشر برای همیشه از دست آنهاست. این پروژه از پهپادها برای شناسایی بیماریهای جدید پیش از آن که آنها به تهدیدی برای انسانها، حیات وحش و دامها تبدیل شوندف استفاده میکند.
آزمایش روبات مریخ نورد در تأسیسات نفتی
فناوریهای آینده نگری که برای توسعه اکتشافات فضایی به خصوص در مریخ طراح می شوند، حداقل فعلا در زمین کارایی منحصر بفردی دارند. به گزارش خبرگزاری مهر، آژانس فضانوردی اروپا (اسا) با همکاری گروه GMV در اسپانیا که از شرکای این آژانس به شمار می آید روباتی ساخته است که قابلیت به کارگیری در صنایع نفت و گاز را دارد.
فراخوان مقاله از سوی نشریه علمی پژوهشی دانش و فناوری هوافضا
نشریه علمی پژوهشی دانش و فناوری هوافضا، از کلیه اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و محققین فعال در حوزههای علمی: آیرودینامیک، پیشرانش، دینامیک پرواز، هدایت، کنترل، ناوبری، سازه و علوم و فناوری فضایی دعوت به عمل میآورد تا حاصل تحقیقات جدید، پژوهش های بنیادین و ایده های نو خود را در قالب مقالات علمی پژوهشی جهت انتشار به این نشریه ارسال نمایند.
آغاز کشفیات جدید «افقهای نو»/ پلوتو بزرگتر از تصورات قبلی است
کاوشگر «افقهای نو» ناسا حالا در متن مهمترین مأموریت چند سال اخیر صنعت فضایی جهان قرار دارد. این فضاپیمای روباتیکی پس از سفری که نزدیک به یک دهه به طول انجامیده به پلوتو رسیده است، سیاره کوتوله ای که تا سال ۲۰۰۶ یکی از ۹ سیاره منظومه شمسی بود اما با تعریف جدیدی که از سیارات از سوی اتحادیه بین المللی اخترشناسی ارایه شد از این مجموعه خارج و به عنوان سیاره کوتوله و همچنین نخستین گروه از مجموعه «اجرام فضایی فرانپتونی» در طبقه بندی جدیدی قرار گرفت.
پشرانش فضایی چیست؟
پشرانش فضایی هر روشی است که برای شتاب دادن فضاپیماها و ماهوارهها استفاده شود. هر روشی است که برای شتاب دادن فضاپیماها و ماهوارهها استفاده شود.
رویترز: قرارداد 20 میلیارد دلاری ایران برای خرید بوئینگ و ایرباس بعد از توافق
این فهرست شامل آخرین مدل بوئینگ 787 و ایرباس 350 A و همچنین جت های سبک وزنی مانند بوئینگ 737 و 777 و یا ایرباس 320 A و 330 A است.
مطابق برآوردها، ایران با جمعیت تقریبی 80 میلیون نفر در دهه آینده دست کم به 400 هواپیمای جدید در خطوط حمل و نقل خود نیاز دارد.
شبیهسازهای پرواز ساخت ایران
شبیهساز سیستمی است که تلاش دارد تا تجربه پرواز یک هواپیما را به صورت واقعی در نزدیکترین شرایط ممکن شبیهسازی نماید. انواع شبیهساز پرواز از یک بازی ویدیویی تا اندازه واقعی یک کاکپیت هواپیما وجود داشته که بر روی پایههای هیدرولیکی قرار دارد و توسط یک کامپیوتر بسیار پیشرفته هدایت میشود. شبیهسازهای پرواز به صورت گستردهای توسط صنعت هوانوردی و امور نظامی برای آموزش خلبانها، بازسازی سوانح پروازی و یا حتی برای پیشرفت و بهینهسازی هواپیماهای موجود به کار گرفته میشود.
کنترل رباتهای زمین از ایستگاه فضایی بینالمللی
آژانس فضایی روسیه با همکاری آژانس فضایی آلمان در حین اجرای ماموریت اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی بینالمللی، سیستم جدید کنترل ربات از مدار زمین را آزمایش کرد. این ربات ها در مونیخ و سن پترزبورگ قرار داشتند.
ثبت «قلب پلوتو» در واضحترین تصویر کاوشگر «افقهای نو»
ناسا در جدیدترین تصویر ارسالی از کاوشگر نیوهورایزنز (افقهای نو)، به نمایش یک ویژگی قلب شکل در سطح سیاره پلوتو پرداخته که دقیقترین تصویر ثبتشده تاکنون محسوب میشود.
دانشمندان ماموریت نیوهورایزنز ناسا واضحترین تصویر از سیاره کوتوله قهوهای رنگ پلوتو را دریافت کردند که توسط دوربین LORRI بر روی این کاوشگر ثبت شده بود.
هندوستان پنج ماهواره انگلیس را به مدار زمین پرتاب کرد
سازمان تحقیقات فضایی هند روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: هندوستان پنج ماهواره تحقیقاتی انگلیس را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد. این ماهواره ها از مرکز فضایی «ساتیش دهاوان» در 80 کیلومتری شهر چنای در جنوب شرقی هند به فضا پرتاب شد.
سریعترین هواپیمای جت فراصوت جهان در راه است
یک شرکت امریکایی آخرین نسخه بهروزرسانی شده از نوعی جت فراصوت مفهومی خود به نام S-512 را ارائه داده است.
به گزارش ایسنا، چنانچه همه چیز خوب پیش برود، نسخه جدید هواپیمای S-512 که شکل مفهومی آن در سال 2013 ارائه شد، سریعترین هواپیمای تجاری جهان خواهد بود.
گزارش بررسی لایحه بودجه سال 1394 کل کشور در بخش هوافضا
این گزارش به بررسی اعتبارات و درآمدهای بخش هوافضای کشور در بخش غیردفاعی در لایحه بودجه سال 1394 و مقایسه آن با قانون بودجه سال 93 و ارائه راهکارهایی در بخش هوافضا میپردازد.
بروز نقص فنی در کاوشگر «افقهای نو»
تنها ۹ روز مانده به پرواز از نزدیک فضاپیمای «افقهای نو» ناسا از کنار پلوتو، کامپیوتر این فضاپیما دچار نقص فنی شده و عملیات علمی در آن متوقف شدهاست. ناسا ميگويد بهبود كامل فضاپيما يك تا چند روز زمان نياز خواهد داشت و تا آن زمان افقهاي نو از جمعآوري اطلاعات علمي ناتوان خواهد بود.
برگزاری کارگاه آموزشی ماهوارههای مکعبی در خرداد 95 در کشور مالت
سازمان فضایی اروپا (ESA) با همکاری سازمان فضایی فرانسه (CNES)، کارگاه آموزشی "ماهوارههای مکعبی" را در روزهای ۱۰ تا ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ در مالت برگزار میکند.
چگونه پهپادهای کوچک کوادکوپتر در آینده به بهبود زندگی انسان ها کمک میکنند (+ عکس)
یکی از فناوری هایی که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته، پهپاد یا همان هواپیمای بدون سرنشین است. شرکت های بزرگی چون آمازون و گوگل از پهپاد برای تحویل بستههای پستی کوچک به شهروندان استفاده می کنند. هم چنین اعلام شده است که اداره پست کشور سوییس قصد دارد در سال جاری از روباتهای پرنده برای تحویل مرسولات پستی استفاده کند.
چگونه دانش بنیان شوید + مستندات مورد نیاز
شرکت های متقاضی دانش بنیان شدن باید مراحلی را با ارائه مدارک خاصی پشت سر بگذارند تا در نهایت شرکت دانش بنیان شناخته شوند و از تسهیلات مربوط به دانش بنیان شدن بهره ببرند.
نمایشگاه هوافضای ماکس 2015 روسیه
نمایشگاه تخصصی هوافضای روسیه با عنوان سالن بینالمللی هوانوردی و فضا (MAKS) یکی از معتبرترین نمایشگاههای هوافضا میباشد که هر دو سال یک بار در حومه مسکو در شهر ژوکوفسکی برگزار میگردد. در نمایشگاههای گذشتهی MAKS 2013 در حدود 850 شرکت هوافضایی از 40 کشور جهان حضور داشتند که از این تعداد، 30 شرکت از ایران شرکت داشتند.
این هواپیمای بومرنگی در آسمان مریخ پرواز خواهد کرد
ناسا از دهه 1990 تاکنون با ماموریتهای مختلف سعی در کاوش در سطح سیاره قرمز مریخ داشته است اما این بار این آژانس فضایی قصد دارد با کمک یک هواپیما شبیه به بومرنگ به بررسی آسمان این سیاره بپردازد.
مرکز پژوهشهای پرواز آرمسترانگ ناسا در حال آزمایش نمونه اولیه از یک هواپیمای بالدار با نام Prandtl-m است که نخستین ابزار دستساز برای پرواز به سوی مریخ به شمار میرود و بسیار شبیه به بومرنگ است.