نمونه خودروهای پرنده و آینده اتومبیلرانی در شهر (+عکس)
اتومبیلی که بتواند در مواقع لزوم پرواز کند، یکی از آن ایدهها و آرزوهای بشر است که این روزها به واقعیت نزدیک میشود. نمونه این خودروها را که ساخته شده یا در دست ساختهشدن است، در این گزارش میتوانید بیابید.
اتومبیلی که بتواند در مواقع لزوم پرواز کند، یکی از آن ایدهها و آرزوهای بشر است که این روزها به واقعیت نزدیک میشود. نمونه این خودروها را که ساخته شده یا در دست ساختهشدن است، در این گزارش میتوانید بیابید.
آرزوی پرواز تقریبا عمری برابر با انسان دارد؛ روزی که اجداد نخستین ما به آسمان و پرندگانش نگاه کردند، نقطه آغاز آرزوی پرواز برای انسان بود. اما خودروی پرنده یکی از آن رویاهایی است که تقریبا هر کودک قرن بیستم به بعد، آن را در سر داشته است و این روزها با ترافیک گرهخورده و در هم پیچیده شهرهای مدرن، مهندسان نیز پا در این رویا گذاشتهاند.
نخستین ایدهها برای خودروهای پرنده از فیلمهای علمی-تخیلی گرفته شد که در آن قهرمان داستان هر وقت اراده میکرد، با وسیله خود از زمین جدا میشد و به آسمان میرفت اما در عرصه عمل این کار به این آسانی نیست.
این روزها مهندسان برای اینکه بتوانند به آرزوی پرواز درونشهری با خودروی شهری جامه عمل بپوشانند، اتومبیلهایی طراحی کردهاند و برخی از آنها را ساخته و آزمایش هم کردهاند که معروفترین و عملیاتیترین نمونههای آن، چهار نمونهای است که در زیر معرفی میشوند:
هلیموتور یا ماشین هلیکوپتری
خودرویی سبک به نام Pal-V One که نامش مختصرشده عبارت «وسیله نقلیه زمینی و هوایی» است. این خودروی دو نفره هیبریدی، بیشتر شبیه یک موتورسیکلت است تا یک خودرو چراکه 3 چرخ دارد و شیوه کنترل آن نیز بیشتر به موتورسیکلت شباهت دارد.
با استفاده از وزن سبک و ابعاد کوچک خود، این خودرو میتواند در ترافیکهای شهری روی زمین خوب عمل کند و هر وقت راننده خواست، از او یک خلبان بسازد و به آسمان برود.
خودروی سهچرخه دوست داشتنی، روی زمین میتواند به سرعت اعجابآور 112 مایل در ساعت (180 کیلومتر در ساعت) برسد و وقتی از زمین بلند میشود، تا ارتفاع 1220 متر بالا میرود.
این خودرو طراحی و تولید شده است اما هنوز اجازه فروش و ورود به خیابانها ترافیکزده شهر را به دست نیاورده است.
ایروموبیل 3، خودروی تکامل یافته
Aeromobil 3.0 که سال قبل در یک فستیوال در وین رونمایی شد، نمونهای است که 20 سال میشود در دست طراحی و بهینهسازی است. این خودرو بدون شک یک خودرو-هواپیماست و در فیلمهایی که در وبسایت ایروموبیل موجود است، میتوان آن را در زمان تست مشاهده کرد.
ایروموبیل روی زمین میتواند با سرعت 160 کیلومتر در ساعت حداکثر مسافت 500 کیلومتر را طی کند و کارش در آسمان نیز به همین خوبی است.
شرکت سازنده ایروموبیل هنوز هیچ قیمتی را برای محصول خود اعلام نکرده و نمونه امساله آن نیز هنوز رونمایی نشده است تا برآوردی از زمان تولید انبوه و ارائه به بازار داشته باشد.
جتموبیل میلیون دلاری
نام این خودرو GF7 است و همانطور که از ظاهرش پیداست، با اتکا به موتور جت خود میتواند در آسمان نقش یک سوپر ماشین را داشته باشد. این خودرو که مانند همه سوپرماشینها با سطوح منحنی و چشمنواز طراحی شده است، وقتی بالا سر ترافیک حرکت میکند، میتواند سرعتی معادل 880 کیلومتر در ساعت را پشت سر بگذارد.
GF7 روی زمین هویتی تازه مییابد و به یک خودروی برقی تبدیل میشود که بدون هیچ آلودگی تا 160 کیلومتر در ساعت سرعت میگیرد.
این سرعت برای یک خودروی برقی یک رکورد محسوب میشود و به خودی خود نیز جذاب است. به گفته مبتکر این خودرو، با توجه به موتور جتی که در آن به کار رفته است، قیمت احتمالی آن 3 تا 5 میلیون دلار برآورد میشود که تقریبا برابر با قیمت یک جت شخصی است اما برتری رانندگی در جادهها و خایابانها برای این خودرو یک برگ برنده نسبت به هواپیمای شخصی محسوب میشود.
ترنزیشن و TF-X خودروهای پرنده آمریکایی
ترافیوژا، تنها شرکت خودروسازی در ایالت ماساچوست آمریکاست که سالها قبل در نمایشگاه شهر ویسکانسین، خودروی پرنده خود را در مقابل چشمان از حدقه بیرون زده تماشاچیها رونمایی کرد.
این خودرو که دو بال جمعشونده و دو پروانه چرخشی دارد، ابتدا در یک مسیر داخل نمایشگاه هوایی شهر ویسکانسین، دور زد و سپس بالهایش را باز کرد و از زمین بلند شد.
ترنزیشن در مقابل اعجاب تماشاچیان یک دور دیگر در همان مسیر اما بالای سطح زمین زد و باز هم در مقابل شگفت زدگی حضار، بدون هیچ مشکل و حادثهای توانست روی جاده فرود بیاید.
خودروی ترنزیشن اکنون در مراحل پایانی آزمایش است تا به خط تولید سپرده شود و شرکت در حال کار روی نسخه تازهای با نام TF-X است که قرار است یک خودروی هیبریدی باشد که با یک شارژ کامل از زمین هوا امکان طی کردن 800 کیلومتر را دارد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا/گروه علم و فناوری آنا
4 شهریور ماه 1402
چهار فضانورد کرو-7 با فرماندهی یاسمین مقبلی راهی فضا شدند19 مرداد ماه 1402
فضانوردان «آرتمیس ۲» چگونه برای ماموریت ماه آماده میشوند؟19 مرداد ماه 1402
انجام تمرین عملیات بازیابی ماموریت آرتمیس ۲ در اقیانوس / استفاده از بدل فضانوردان در تمرین برای عملیات فضایی24 تیر ماه 1401
رمزگشایی از شاهکارهای تلسکوپ جیمز وب؛ هر عکس چه چیز جدیدی از جهان به ما میگوید؟30 فروردین ماه 1401
ایلان ماسک: هر دقیقه تفکر من ۱ میلیون دلار درآمدزایی دارد/ خانه شخصی ندارم!28 فروردین ماه 1401
رونمایی از پهپاد بستهرسان «سیکلوروتور» با طراحی منحصر به فرد (+تصاویر)