هشدارهای امنیتی درباره بازی پوکمن؛ در جستجوی «پوکومن» تا ایستگاه فضایی بینالمللی!
در این میان مراکز حساس علمی همچون مرکز فضایی جانسون ناسا، آزمایشگاه Smithsonian Mathias، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، مرکز علمی آریزونا، دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس به عنوان محل تولد اینترنت و از همه عجیب تر تأسیسات سرن (LHC) نیز محلی برای شکار پوکومنها عنوان شده است.
یک بازی نوظهور تلفن همراه حالا به یکی از خبرسازترین سوژه های رسانه ای و البته دردسری تازه برای خانواده ها تبدیل شده است. بازی رایگان «پوکومن گو» (Pokémon GO) که دانلود آن تنها ۱۰ روز پیش آغاز شده حالا آنچنان مورد استقبال قرار گرفته که گفته می شود رکورد دانلود اپلیکیشن در دنیا را به نسبت شمار روزهایی که از رونمایی آن گذشته شکسته است.
به گزارش مهر، آمارها نشان می دهد که تنها در ۶ روز نخست رونمایی از بازی پوکومن گو، بیش از ۷ میلیون بار در آمریکا دانلود شده است. دسترسی به این بازی تا روز گذشته تنها در این کشور امکانپذیر بوده اما حالا خبر می رسد که امکان دانلود آن در شمار زیادی از کشورهای اروپایی نیز محقق شده است.
در این بازی که بر مبنای واقعیت مجازی انجام می شود، کاربر باید به محیط اطراف خود رفته و درحالی که دوربین تلفن همراه خود را روشن کرده، موجودات کوچکی به نام «پوکومن» را شکار کرده و با آموزش آنها به جنگ با سایر رقبا برود.
اما همزمان با انتشار خبرهایی درباره افزایش خیره کننده ارزش سهام شرکت نینتندو به عنوان ارایه کننده این بازی، نگرانی های زیادی نیز درباره تبعات منفی آن منتشر شده است.
جدای از خطراتی که در حین انجام بازی، سلامت کاربر را تهدید می کند (که از آن جمله می توان به زمین خوردن، تصادف با خودرو و پرت شدن از بلندی اشاره کرد) نگرانی هایی درباره امکان دسترسی سایر مراکز و نهادها به اطلاعات شخصی کاربران مطرح می شود.
از آنجاکه در این بازی دسترسی کامل به اطلاعات تلفن همراه و اکانتها از کاربر تقاضا می شود، کارشناسان امنیت سایبری نسبت به سوء استفاده از این مسأله هشدار جدی می دهند.
مصرف بالای باتری به واسطه استفاده از دوربین تلفن همراه یکی دیگر از زوایای منفی این بازی عنوان شده است. نکته قابل تأمل دیگر آنکه ممکن است کاربر در حین بازی و برای شکار پوکومنها سر از مراکز حساسی نظیر اداره پلیس، آتشنشانی و ادارات دولتی درآورند.
در این میان مراکز حساس علمی همچون مرکز فضایی جانسون ناسا، آزمایشگاه Smithsonian Mathias، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، مرکز علمی آریزونا، دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس به عنوان محل تولد اینترنت و از همه عجیب تر تأسیسات سرن (LHC) نیز محلی برای شکار پوکومنها عنوان شده است.
اما حیرت انگیزتر آنکه برای شکار این موجودات می توان راهی ایستگاه فضایی بین المللی نیز شد. هر چند خوشبختانه فضانوردان ساکن این ایستگاه تلفن همراه هوشمندی ندارند که بخواهند برای شکار پوکومنها سرگرم شوند. همچنین گفته می شود مقر نشریه ساینس در واشنگتن نیز از تیررس شکارچیان پوکومن در امان نخواهد بود!
این بازی درحالی به اروپا هم رسیده که هنوز ژاپن به عنوان خاستگاه اصلی این بازی که ۲۰ سال پیش نسخه ابتدایی آن را برای کنسولهای دستی ارایه کرده بود اقدامی برای دسترسی کاربران این کشور به آن انجام نداده است.
- 11 آبان ماه 1403
رونمایی از نسل جدید لباس فضانوردان ناسا با همکاری شرکت «اکسیوم اسپیس» و برند مد «پرادا» (+تصاویر) - 27 مهر ماه 1403
کامیابی آزمایش شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن پیشران موشک به سکوی پرتاب: گامی بسیار بلند در جهت اقتصادی کردن و آسان کردن سفر به فضا - 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده