تحلیل نوارهای صوتی ماموریت آپولو با فناوری تشخیص گفتار
هدف از این کار تنها نگهداری و بازسازی نوارهای صوتی ماموریتهای فضایی نیست بلکه دانشمندان قصد دارند اطلاعات بیشتری از عملکرد پرسنل ناسا تحت استرس نخستین ماموریت به ماه بشر به دست آورند.
دانشمندان قصد دارند با استفاده از تکنولوژی تشخیص گفتار نوارهای صوتی ماموریت «آپولو 11» را تجزیه و تحلیل کنند.
به گزارش آنا به نقل از NewAtlas، طی ماموریت آپولو 11 حرفهای بیشتری از «عقاب فرود آمد» و «اولین قدم برای بشریت» زده شده است. اما کیفیت این نوارهای صوتی به شدت پایین است و تشخیص صداهای ضبط شده بسیار دشوار است. حالا یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه دالاس تگزاس با استفاده از فناوری تشخیص گفتار، گفتوگوهای بین فضانوردان، تکنسینها و کنترل ماموریت را رمزگشایی و آنالیز کردهاند.
گاهی اوقات پیشرفت تکنولوژی میتواند مشکلساز باشد اما اکثر اوقات میتواند کارها را برای انسانها آسانتر کند. شاید تکنولوژی نوارهای صوتی که در دهه 1960 وجود داشت، در آن زمان بسیار پیشرفته به شمار میرفت اما در مقایسه با فناوریهای امروزی چنان بیکیفیت است که کسی قادر نیست محتوای این نوارها را درک کند.
ماموریت آپولو 11 یکی از بزرگترین داستانهای تاریخ انسانی است؛ گذاشتن اولین قدم انسان بر سطح ماه میتواند با جزئیات دقیقتر و جامعتری برای ما بازگو شود.
نوارهای صوتی استفاده شده توسط محققان دانشگاه دالاس شامل نوارهای ماموریتهای آپولو 11، «آپولو 13»، «آپولو 1» و «جمنای 8» است. این مجموعه شامل 200 نوار 14 ساعته میشود که هر کدام 30 ترک دارد. آرشیو کردن این مقدار نوار خود به تنهایی کار دشواری است چه برسد به آنالیز کردن و پیادهسازی آنها.
قدیمی بودن این نوارها یکی از مشکلات اساسی بود چرا که این نوارهای صوتی تنها روی دستگاه خاصی در مرکز فضایی جانسون ناسا پخش میشد. کا با این دستگاه خاص که « کاتب صدا» نام دارد، بسیار وقتگیر است چرا که تنظیم آن باید به صورت دستی انجام شود.
همچنین یکی دیگر از مشکلات نیز این بود که نوارهای صوتی از ماموریتهای فضایی ادیت نشده بودند. اگر دانشمندان میخواستند از دستگاه کاتب صدا برای پیادهسازی این نوارها استفاده کنند، تنها برای نوارهای مارموریت آپولو 11 باید 170 سال وقت صرف میکردند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه دالاس با همکاری دانشگاه مریلند سیستم صوتی جدیدی را توسعه دادهاند که میتواند نوارهای صوتی را طی چند ماه پیاده کند. دانشمندان روشی را ابداع کردند که میتواند 30 ترک را همزمان با هم پیادهسازی کند.
هدف از این کار تنها نگهداری و بازسازی نوارهای صوتی ماموریتهای فضایی نیست بلکه دانشمندان قصد دارند اطلاعات بیشتری از عملکرد پرسنل ناسا تحت استرس نخستین ماموریت به ماه بشر به دست آورند.
مترجم: هانا حیدری/آنا
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)