ساخت مواد کامپوزیتی سخت تر و مستحکم تر با پرتوهای فرابنفش
انگیزه پژوهشگران از انجام این تحقیقات تولید ساختارهای جدیدی برای هواپیماهای دارای بال متحرک، از جمله بالگرد است که در گذشته طرح آنها ارائه شده؛ اما به دلیل محدودیت مواد کامپوزیتی موجود، تولید آن ها غیرممکن بوده است.
پژوهشگران فناوری جدیدی را ابداع کردند که موجب افزایش استحکام و سختی مواد کامپوزیتی در مجاورت پرتوهای فرابنفش می شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، تمرکز اصلی این تحقیق در دانشگاه مریلند آمریکا بر کنترل نحوه تعامل مولکول ها با یکدیگر به گونه ای است که تغییر نحوه این تعامل در مقیاس کوچک منجر به تغییرات مورد نظر در مقیاس بزرگ شود.
این تکنیک شامل استفاده از پرتوهای فرابنفش برای پیوند دادن مولکول های حساس به نور با عامل های تقویت کننده ای مانند نانوتیوب های کربنی است.
سپس این تقویت کننده ها درون پلیمر تعبیه می شوند. هنگام تابش پرتوهای فرابنفش نوعی واکنش شیمیایی رخ می دهد که موجب بهبود پیوند بین پلیمر و عامل تقویت کننده می شود. به گفته محققان، این فرآیند شیمیایی برای مجموعه بزرگی از پلیمرها و مواد تقویت کننده قابل استفاده است.
کامپوزیت به دست آمده با استفاده از این فناوری پس از 5 دقیقه تابش پرتوهای فرابنفش 93 درصد سخت تر و 35 درصد مستحکم تر از قبل می شوند.
انگیزه محققان از انجام این تحقیقات تولید ساختارهای جدیدی برای هواپیماهای دارای بال متحرک، از جمله بالگرد است که در گذشته طرح آنها ارائه شده؛ اما به دلیل محدودیت مواد کامپوزیتی موجود، تولید آن ها غیرممکن بوده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials Interfaces منتشر شده است.
2 فروردین ماه 1404
راهنمای کوتاه پرواز با پاراگلایدر2 فروردین ماه 1404
۱۶ ایرلاین برتر جهان2 فروردین ماه 1404
پاراگلایدر چیست؟ (+تصاویر)28 اسفند ماه 1403
نقد کوتاه فیلم فضایی «میانستارهای» – سفری علمی و احساسی به اعماق کهکشان26 اسفند ماه 1403
راهاندازی تاکسی هوایی در ایران / قیمت بلیط سفر با تاکسی هوایی چقدر است؟28 آذر ماه 1403
رونمایی از تاکسی پرنده «بلکبرد» محصول شرکت هواپیمایی «سایکلوتک»