پرتاب همزمان 60 ماهواره به فضا؛ ارسال نخستین مجموعه از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» شرکت اسپیسایکس (+تصاویر)
ماهوارههای استارلینک بخشی از برنامه اسپیسایکس برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال ۲۰۱۵، با درخواست "ایلان ماسک" مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد.
شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس پس از دو بار تأخیر در پرتاب ماهوارههای اینترنتی "استارلینک" در هفته گذشته و به تعویق افتادن آن، بالاخره امروز ۶۰ ماهواره اینترنتی به فضا فرستاد.
به گزارش ایسنا، شرکت اسپیسایکس (SpaceX) موفق به ارسال نخستین مجموعه از ماهوارههای اینترنتی استارلینک (Starlink) شد.
طی این عملیات ۶۰ ماهواره سوار بر یک موشک "فالکون ۹" از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شدند.
نوشتار مرتبط:
برنامه اسپیسایکس برای ارسال ۴۰۰۰ ماهواره برای ایجاد شبکه اینترنت ماهوارهای جهانی موسوم به «استارلینک»
قرار بود این ماهوارهها چهارشنبه گذشته در مدار قرار گیرند، اما با توجه به وزش شدید باد در سایت پرتاب لغو شد و به تعویق افتاد.
اسپیسایکس از سه شنبهای که گذشت، در حال انجام آزمایشهای اضافی، بهروزرسانی نرم افزار ماهوارهها و بررسی چندباره همه چیز بود.
طرفداران عملیاتهای فضایی میتوانند پخش مستقیم پرتاب استارلینک را از طریق وبسایت اسپیسایکس و کانال رسمی این شرکت در یوتیوب دنبال کنند.
ماهوارههای استارلینک بخشی از برنامه اسپیسایکس برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال ۲۰۱۵، با درخواست "ایلان ماسک" مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد.
وی در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان قیمت که میتواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.
ماسک باید حداقل ۴۰۰ ماهواره را در مدار زمین قرار دهد تا بتواند حداقل پوشش اینترنت را ایجاد کند و برای پوشش متوسط جهانی باید حداقل ۸۰۰ ماهواره به فضا بفرستد.
به گفته اسپیسایکس، صورت فلکی متشکل از ماهوارههای استارلینک میتواند در آینده به طور چشمگیری رشد کند و به تعداد ۱۲ هزار ماهواره برسد.
پرتاب امروز، دومین پرتاب برنامه استارلینک به مدار بود. این شرکت در سال ۲۰۱۸ نمونه اولیه ماهوارههای خود را به نام "Tintin A" و "Tintin B" به فضا ارسال کرد.
این دو ماهواره به عنوان محموله ثانویه ارسال شدند، در حالی که ماهواره راداری تصویربرداری زمین با نام "Paz" محموله اصلی "فالکون ۹" در آن پرواز بود.
ماسک گفت که این ۶۰ ماهواره قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر را در مدار ندارند. این کارآفرین میلیاردر اشاره کرد که فناوری موجود در برنامه ماهوارهای استارلینک جدید است، بنابراین احتمال این هست که برخی از آنها کار نکند. طبق گفته ماسک، اسپیسایکس باید ۶ مأموریت دیگر استارلینک را انجام دهد تا قادر به ارائه پوشش اینترنت مناسب برای برخی از نقاط جهان باشد. این شرکت به ۱۲ مأموریت دیگر هم نیاز دارد تا بتواند پوشش بیشتری داشته باشد.
3 فروردین ماه 1404
کارزارهای تبلیغاتی در صنعت هوانوردی: استراتژیها، نمونههای موفق و چالشها3 فروردین ماه 1404
بدن در گرانش صفر: تأثیرات اقامت طولانیمدت در فضا بر سلامت انسان3 فروردین ماه 1404
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده2 فروردین ماه 1404
پایان موفق ماموریت کرو-9 اسپیسایکس: نجات و بازگرداندن فضانوردان استارلاینر بویینگ28 اسفند ماه 1403
۶ زن تأثیرگذار در صنعت فضایی26 اسفند ماه 1403
قیمت تاکسی هوایی چقدر است؟