مأموریت «چاندریان ۲»؛ دومین تلاش هند برای رسیدن به ماه
فضاپیمای مأموریت چاندریان ۲ حامل یک مدارگرد، سطحنشین و ماهنورد است که تقریبا همه آنها در هند طراحی شده است. در صورتی که هند موفق شود چاندرایان ۲ را روی سطح ماه بنشاند پس از روسیه، آمریکا و چین به چهارمین کشوری تبدیل میشود که موفق به این کار شده است.
هند پس از تلاشهای بسیار در دومین تلاش خود موفق به پرتاب کاوشگر تحقیقاتی مأموریت "چاندریان ۲" (Chandrayaan 2) شد. این فضاپیما ساعت ۱:۴۵ بامداد گذشته (GMT ۲۱:۱۳) سوار بر موشک "GSLV Mk-III" از مرکز فضایی ساتیش داوان (SDSC) در ایالت آندرا پرادش به ماه پرتاب شد.
به گزارش ایسنا، در صورتیکه هند موفق شود کاوشگر مأموریت چاندرایان ۲ را روی سطح ماه بنشاند پس از روسیه، آمریکا و چین به چهارمین کشوری تبدیل میشود که موفق به این کار شده است.
موشکی که در این مأموریت به کار گرفته شد، "GSLV Mk-III" نام داشت که قویترین تقویتکننده (booster) هند به حساب میآید.
پس از مأموریت "چاندرایان ۱"، "چاندرایان " دومین مأموریت بزرگ قمری هند محسوب میشود. مأموریتی که اولین فضاپیمای بدون سرنشین هند بود و در سال ۲۰۰۸ میلادی به فضا پرتاب شد و به مدار ماه رسید. این مدارگرد به بررسی وجود مولکولهای آب روی ماه کمک کرد.
فضاپیمای چاندارایان ۲ حامل یک مدارگرد، سطحنشین و ماهنورد است که تقریبا همه آنها در هند طراحی شده است.
هدف اصلی این مأموریت بررسی مکان و فراوانی آب در سطح ماه است. در این مأموریت، سطحنشین و ماهنورد در سطح مرتفع میان دو دهانهٔ منزینوس و سیمپلیوس در طول جغرافیایی ۷۰ درجه جنوبی فرود میآیند. این ماهنورد بر روی سطح ماه کاوش و اقدام به انجام آزمایشهای شیمیایی نموده و نتایج را به زمین مخابره میکند.
- 11 آبان ماه 1403
رونمایی از نسل جدید لباس فضانوردان ناسا با همکاری شرکت «اکسیوم اسپیس» و برند مد «پرادا» (+تصاویر) - 27 مهر ماه 1403
کامیابی آزمایش شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن پیشران موشک به سکوی پرتاب: گامی بسیار بلند در جهت اقتصادی کردن و آسان کردن سفر به فضا - 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده