سخنرانی تد: ماهواره‌های کوچکی که تغییرات زمین را به صورت تقریباً همزمان نشان می‌دهند (+لینک دریافت ویدیو)

همه این کار در گاراژمان شروع شد. بله، ما اولین ماهواره نمونه را در گاراژ ساختیم.

تاریخ ویرایش: 15 مرداد ماه 1398

سخنران: Will Marshall

زمان سخنرانی: 8 دقیقه

[لینک تماشای آنلاین]

راهنمای دانلود: بر روی Share کلیک نموده و گزینه Download را انتخاب نمایید. سپس با انتخاب زبان مورد نظر برای زیرنویس (Subtitle)، ویدیو و یا فایل صوتی را دانلود نمایید.


متن ویدیو:

زمین نیازی به معرفی ندارد. نیازی به معرفی بخش از آن هم ندارد چونکه فضانوردان آپولو ۱۷، هنگامی که در سال ۱۹۷۲ با محور ماه مصادف شدند، این تصویر به یادماندی را گرفت. این تمام نسل بشر را برای درک اینکه ما در سفینه فضایی زمین هستیم پوشش می دهد، شکننده و محدود همانطور که هست، که ما نیازداریم از آن مراقبت کنیم. این تصویر زیبایی است، اما بی حرکت و ساکن است و زمین بطور مداوم در حال تغییر است. این با فعالیتهای روزانه انسان در حال تغییر است . و تصاویر ماهواره ای که امروزه ما داریم قدیمی هستند. معمولا مربوط به یکسال پیش هستند. و این مهم هست چونکه شما نمی توانید چیزی را که نمی بینید درستش کنید.  آنچه که ما بطور ایدآل می خواهیم هر روز تصویری از تمامی کره زمین است. خُب در مسیر ما چه چیزی قرار دارد؟

مشکل چیست؟ مشکل این هست: ماهواره ها بزرگ، گران و آهسته اند. این سه تن وزن دارد. شش متر درازا و چهار متر عرض دارد برای پرتاب موشک می بایستی اسکلت فلزی کاملی ایجاد شود. یک ماهواره، یک موشک. هزینه آن ۸۵۵ میلیون دلار است. ماهواره های مثل این کارهای جالبی انجام داده اند و به ما کمک کرده اند که سیاره خودمان را بشناسیم. اما اگر بخواهیم بطور منظم بیشتر بدانیم، ما نیاز به تعداد زیادی ماهواره داریم، و این مدل قابل کوچک شدن نیست.

خُب من و دوستانم، شروع به ایجاد آزمایشگاه سیاره‌ای به منظور ساخت ماهواره بسیار فشرده، کوچک و بسیار توانمند کردیم. می‌خواهم به شما نشان دهم که این ماهواره چه شکلی است: این ماهواره ماست.

سخنرانی تد: ماهواره‌های کوچکی که تغییرات زمین را به صورت تقریباً همزمان نشان می‌دهند (+لینک دریافت ویدیو)

این مدل کوچک شده نیست، این اندازه واقعی آن هست. این ۱۰ در ۲۰ در ۳۰ ساتیمتر است وزن آن چهار کیلوگرم، و ما آخرین و بهترین پدیده های الکترونیکی را روی آن گذاشتیم و سیستم حسگر در این دستگاه کوچک قرار داده ایم. خُب با اینکه این بسیار کوچک است، می تواند تصاویری با کیفیتی ده برابر ماهواره های بزرگ را بگیرد با اینکه وزن آن یک هزارم آنهاست ما اسم این را «کبوتر» گذاشتیم. «کبوتر»

متشکرم (تشویق تماشاگران)

اسم این را «کبوتر» گذاشتیم، چونکه معمولا نام ماهواره‌ها را از اسم پرندگان می گیرند، ولی معمولا پرندگان شکارچی: مثل عقاب، شاهین، باز، و اسم های دیگه باز دلیجه، این جور اسم‌ها. اما مال ما ماموریت بشر دوستانه دارد، و می خواهیم اسمش را کبوتر بگذاریم. هر چند که ما تنها این را نساختیم، بلکه آن را به فضا هم پرتاب هم کردیم. ته فقط یکبار، بلکه بارها و بارها.

همه این کار در گاراژمان شروع شد. بله، ما اولین ماهواره نمونه را در گاراژ ساختیم. خُب در سیلیکون ولی (منطقه ای در کالیفرنیا) شرکتی که ما داریم خیلی عادی ست، اما ما معتقد هستیم که این اولین شرکت فضایی هست. و این تنها ترفندی نیست که ما از سیلکون ولی یادگرفتیم. ما بارها نمونه ماهواره مان را ساختیم. ما از فلسفه گسترش آزاد نرم افزارهای کامپیوتری استفاده کردیم. ما ریسک دیگری را هم پشت سر گذاشتیم. ماهواره بیرون بردیم و آزمایش کردیم. ما حتی ماهواره را در فضا قرار دادیم و آن را آزمایش کردیم، من یاد گرفیتم که ماهواره را در مقیاس مختلف بسازیم. ما از روش‌های مدرن تولیدات استفاده کردیم بنابراین ما می توانیم تعداد زیادی از آنها را بسازیم، فکر می کنیم این برای اولین بار هست. ما این را دستگاه فضایی سریع می‌نامیم، و این چیزی است که ما را قادر میکند تا  قابلیت بسیاری را در این جعبه کوچک قرار دهیم .

چیزی که تیم ما را برای سالها با هم نگه داشت ایده دموکراتیک دسترسی به اطلاعات ماهواره ای بود. در حقیقت، بنیان‌گزاران شرکت ما، کریس، رابی و من همدیگر ار حودد پانزده سال پیش در سازمان ملل دیدم هنگامی که آنها میزبان کنفرانسی درباره دقیقا درباره این پرسش بودند: چگونه از ماهواره برای کمک به بشریت استفاده کنیم؟ چگونه از ماهواره برای کمک به کشورهای در حال رشد و یا تغییرات آب و هوایی استفاده کنیم؟ و چیزیست که ما را به هم پیوند داد. همه تیم ما مشتاقیم که از این ماهواره برای مقاصد بشردوستانه استفاده شود. می توانید بگوید تمامی فکر و ذکر ما فضا شده، اما تنها راجع به آنچه که آن بالاست توجه نمی‌کنیم، بلکه ما به آنچه که پائین هم هست توجه می کنیم.

می خواهم یک ویدئو به شما از دو تا ماهواره که چهار هفته از ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شده اند را نشان دهم. این انیمشن نیست، این ویدئویی هست که توسط یک فضانورد که به بیرون نگاه میکرده گرفته شده. این حسی از اندازه هر دو ماهواره را به شما می دهد. یکی از کوچکترین ماهواره های تاکنون ساخته شده است که این توسط یکی از بزرگترین ماهواره های که تاکنون ساخته پرتاب شده است. درست در انتها تصویر، تلالو نور خورشید است. این واقعا جالب است. منتظراین بمانید. بوم! این شلیک پول است. ( خنده تماشاگران)

خُب ما فقط دوتا از اینها را پرتاب نکردیم، بلکه ۲۸ تا از آنها را پرتاب کردیم. این بزرگترین مجموعه فلکی از تصاویر ماهواره ای در تاریخ بشر هست، و این اطلاعات جدید کاملا اساسی درباره تغییرات زمین ارائه خواهد کرد. اما این تازه اول کاره . می بینید، ما قصد داریم بیش از ۱۰۰ تای آنها را طی در سال آینده پرتاب کنیم این بزرگترین مجموعه فلکی ماهواره ای تاریخ بشر خواهد بود. و این بدین شکل خواهد بود: حرکت آن در یک مدار منفرد ثابت با توجه به وجود خورشید است، و زمین در مدار زیرین آن می چرخد. همه دوربین ها به جهت پائین هستند، و به آهستگی چرخش زمین که در مدار زیرین است را اسکن می کند. زمین هر ۲۴ ساعت یکبار به دور خود می چرخد، بنابراین ما هر نقطه آن را ظرف ۲۴ ساعت اسکن می کنیم. این خط اسکنر روی زمین است. ما ازهر جای زمین روزانه عکس نمی گیریم، ما از هر نقطه روی زمین هر روز عکس می گیریم. با اینکه ما این را چند هفته پیش به مدار پرتاب کردیم، تصاویر اولیه را از ماهواره دریافت کردیم و می خواهم همین الان برای اولین بار برای عموم آن را نشان دهم. این اولین تصویری است که توسط ماهواره ما گرفته شده. این اطراف دانشگاه دیویس کالیفرنیا هنگامی که دوربین روشن شد گرفته شده. و حتی چیز جالبتر هنگامی است که ما این را با آخرین عکسی که از این منطقه در چند ماه پیش گرفته شده مقایسه می کنیم. عکس سمت چپ از ماهواره ماست، و می بینیم که ساختمان ها ساخته شدند. نکته اصلی این است که ما قادر خواهیم بود هر روز رشد شهرها را همانطور که اتفاق می افتند را در سراسر جهان دنبال کنیم.

همانطور آب های جاری.

سپاسگزارم. ( تشویق تماشاگران)

ما قادر خواهیم بود که همه گسترش منابع آبی را در سراسر جهان را روزانه برای کمک به امنیت آبی ببینیم. از امنیت آبی به امنیت غذایی برسیم. ما بطور روزانه در سراسر جهان همه محصولات کشاورزی را که مزارع رشد می کنند را می بینیم. و برای به ثمر رساند محصولات به آنها کمک می کنیم. این تصور زیبایی است که تنها چند ساعت پیش هنگامی که یک ماهواره آرژانینی پرواز می‌کرده گرفته شده است. نکته اصلی این است که در اینجا احتمالا هزاران هزار اطلاعات کاربردی بکار گرفته شده، ما در مورد برخی موارد صحبت کردیم ولی چیزهای دیگری هم هست. مثل جنگل زدایی، ذوب یخ های روی زمین. ما می توانیم هما این چیزها را دنبال کنیم،  هر درختی بطور روزانه بر روی کره زمین دنبال کنیم. اگر تفاوت بین تصویر امروز و دیروز را در نظر بگیرید، می توانید خبر های زیادی در جهان ببینید، می توانید سیل ها و آتشها و زمین لرزه‌ها را ببینید. ما تصمیم گرفتیم که بهترین کاری که ما می‌توانیم با این اطلاعات انجام دهیم این است که آنها را در دسترس همه جهان قرار داهیم. ما می خواهیم مطمئن شویم همه می‌توانند این ها را ببینید.

سپاسگزارم (تشویق تماشاگران)

ما می‌خواهیم سازمان‌های غیردولتی، شرکت ها، دانشمندان و روزنامه‌نگاران قادر باشند که پرسش هایی که در مورد سیاره زمین دارند را بدست آورند. ما میخواهیم کشورهای درحال توسعه برنامه های کاربردیشان را بر روی اطلاعات ما اجرا کنند. خیلی کوتاه، ما می خواهیم دسترسی به اطلاعات مربوط به زمین را بصورت دموکراتیک و آزاد در آوریم.

که مرا به این باز می گرداند. می بینید که این یک مجموعه کاملا جدیدی از جهان هست. و ما معتقدیم که با همدیگر، می توانیم کمک به مراقبت از سفینه فضایمان، زمین کنیم. و چیزی که می خواهم شما را با آن ترک کنم این پرسشهاست: اگر شما به این تصاویر از کل زمین هر روز دسترسی داشته باشید، با این اطلاعات چه می کنید؟ چه مشکلی را با این اطلاعات حل می کنید؟ چه چیزی را اکتشافاتی با آنها می کنید خُب، از شما دعوت می کنم تا بیاید و با ما کاوش کنید.

بسیار سپاسگزارم.

(تشویق تماشاگران)

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi