پرتاب تلسکوپ «چئوپس» آژانس فضایی اروپا (+تصاویر)
آژانس فضایی اروپا تلسکوپ فضایی «چئوپس» خود را با هدف انجام مطالعات دقیق پیرامون سیارات فراخورشیدی دوردست کشف شده توسط تلسکوپهای فضایی قبلی مانند «کپلر» و «تس» به فضا فرستاده است.
آژانس فضایی اروپا (ESA) پس از یک تعویق یک روزه در پرتاب تلسکوپ فضایی "چئوپس" (Cheops) بالاخره این تلسکوپ را که به منظور مطالعه سیارههای فراخورشیدی دور دست پرتاب میشود، روانه فضا کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آژانس فضایی اروپا تلسکوپ "چئوپس" خود را با هدف ماموریت انجام مطالعات دقیق پیرامون سیارات فراخورشیدی دوردست کشف شده توسط تلسکوپهای فضایی قبلی مانند "کپلر" و "تس" با موفقیت به فضا فرستاد.
این تلسکوپ فضایی سوار بر حامل فضایی "Soyuz-Fregat" به مدار تحویل داده شد. این موشک همچنین حامل یک ماهواره رصد زمین برای ایتالیا و سه تاسواره بود.
همچنین بخوانید:
ناسا آماده پرتاب کاوشگر ماهوارهای فراخورشیدی TESS با کمک اسپیسایکس (+تصاویر)
"چئوپس" اولین ماهواره آژانس فضایی اروپا است که به جستجوی جهانهای بیگانه در حال گردش به دور ستارههای دور دست اختصاص داده شده است. این تلسکوپ نگاه خود را بر ستارگانی خیره خواهد کرد که قبلاً میزبان سیارههایی تشخیص داده شدهاند که از نظر اندازه بین زمین خودمان و نپتون هستند
هنگامی که یک سیاره در راستای نگاه این تلسکوپ از جلوی ستاره خود عبور میکند، "چئوپس" با استفاده از نورسنج دقیق خود اندازه گیریهای دقیقی از اندازه آن جرم آسمانی انجام میدهد.
دانشمندان با تلفیق اطلاعات اندازه این سیارهها و اندازه گیری جرم آنها و استتفاده همزمان از اطلاعات سایر رصدخانهها میتوانند میانگین چگالی جهان را محاسبه کنند. همچنین میتوانند ترکیب و ساختار آنها را مدل سازی کنند و حتی روشن کنند که آیا ممکن است محیط مناسبی برای حمایت از زندگی فرازمینی باشند یا خیر.
این ماهواره خورشیدی همچنین به روشی مشابه با نحوه درک شخص روی زمین از هلال ماه، تغییرات را در نحوه بازتاب نور ستاره توسط سیارات در چند مرحله از مدار خود مشاهده خواهد کرد. دانشمندان امیدوارند این مشاهدات به شناخت بیشتر فرآیندهای حاکم بر انتقال گرما از روز به شب کمک کند و از این رو ویژگیهای خاصی از جو این سیارهها مانند وجود ابرها و حتی ترکیب آنها را آشکار کند.
"چئوپس" فقط یک بار میتواند عبور سیاره از جلوی ستاره میزبان خود را مشاهده کند، بنابراین مسئولان این ماهواره باید مراقب باشند که حداکثر دستاورد علمی ممکن را از آن حاصل کنند. خوشبختانه از آنجا که این کار جدیدی نیست، دانشمندان میدانند که چه موقع و به چه صورت باید سیاره را رصد کنند. این به ماهواره اجازه میدهد تا این کار در حداقل زمان ممکن انجام شود و در عین حال، مشاهدات را به حداکثر برساند.
در حالی که اکتشافات انجام شده توسط "چئوپس" به خودی خود هیجان انگیز خواهد بود، برای اهداف انتخابی نسلهای بعدی تلسکوپهای فضایی نظیر تلسکوپ فضایی "جیمز وب" نیز ارزشمند خواهد بود.
همانطور که اشاره شد، دماغه موشک حامل "چئوپس" میزبان ماهواره ایتالیایی موسوم به "Cosmo-SkyMed" که نسل دوم ماهوارههای رصد زمین است و همچنین سه تاسواره دیگر بود.
همچنین بخوانید:
آغاز آزمایشهای پایانی تلسکوپ فضایی جیمز وب، بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان (+تصاویر)
این موشک از سکوی پرتاب "کورو" (Kourou) در گویان فرانسه به فضا پرتاب و موفق به انجام ماموریت خود شد.
موشک "Fregat" که عضو نسبتا جدید خانواده پرتابگر "سایوز" است، در سال 2000 با هدف گسترش قابلیتهای این موشک پیر روسی تایید شده بود.
طی ای ماموریت، ماهواره "Cosmo-SkyMed" ایتالیا اولین ماهوارهای بود که 22 دقیقه و 44 ثانیه پس از پرتاب در مدار مستقر شد. کمی بیش از دو ساعت بعد نیز "چئوپس" از "Fregat" جدا شد و در مدار قرار گرفت و سیگنال این ماهواره خیلی زود توسط ایستگاه "New Norcia" متعلق به آژانس فضایی اروپا در استرالیا دریافت شد. سپس سه تاسواره در مدارهای خود قرار گرفتند.
در ادامه حتما بخوانید:
ناسا قرارداد با تلسکوپ فضایی هابل را تا سال ۲۰۲۱ تمدید کرد
- 11 آبان ماه 1403
رونمایی از نسل جدید لباس فضانوردان ناسا با همکاری شرکت «اکسیوم اسپیس» و برند مد «پرادا» (+تصاویر) - 27 مهر ماه 1403
کامیابی آزمایش شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن پیشران موشک به سکوی پرتاب: گامی بسیار بلند در جهت اقتصادی کردن و آسان کردن سفر به فضا - 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده