برنامه ناسا برای واگذاری ایستگاه فضایی بینالمللی به بخش خصوصی
ناسا در تلاش برای خروج از مدار زیر زمین به سمت اهداف ماه، مریخ و سایر مقصدهای دور است که در آن صورت، افزایش بودجه ایستگاه فضایی برای پس از سال 2024 غیرممکن خواهد بود. ناسا هنوز خریدار خاصی را معرفی نکرده اما دو نهاد تجاری در حال افزودن تجهیزاتی به ایستگاه فضایی هستند. در حال حاضر یک آداپتور الحاقی جدید به ایستگاه اضافه شده که از ماموریتهای فضاپیماهای بوئینگ و اسپیسایکس حمایت خواهد کرد.
آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا
شهرت کانادا در رقابتهای روباتیک فضایی جهانگیر است؛ رباتهای بزرگی همچون «کانادارم دو» روباتهایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بینالمللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.
امضای قرارداد پرتاب نخستین ماهواره "واقعیت افزوده" به فضا
شرکت SpaceVR به تازگی قراردادی را برای پرتاب ماهواره واقعیت افزوده خود به ایستگاه فضایی بینالمللی در سال 2017 توسط یک موشک فالکون 9 امضا کرده است. شرکت SpaceVR قصد دارد این فناوری را به عنوان یک سرویس اشتراکی به فروش برساند که در آن، دارندگان تجهیزات سازگار با واقعیت افزوده میتوانند بر روی تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای 360 درجه ماهواره Overview 1 زوم کنند.
تصمیم ناسا برای اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی با استفاده از تجهیزات شرکت خصوصی اسپیسایکس
هنوز ناسا شریک تجاری خود برای برنامه بلندمدت اعزام فضانورد را مشخص نکرده است اما بهطور حتم یکی از دو شرکت بوئینگ و اسپیسایکس در فهرست این سازمان قرار خواهند داشت و نخستین اعزام از این نوع برای سال 2017 برنامهریزی شده است.
فضانوردان ناسا چشمانتظار فضاپیمای جدید
نکته قابل توجه در این نگرش جدید آن است که دولت آمریکا برای اعزام فضانوردانش به ایستگاه فضایی و در کل زیر مدار، دیگر نه به ناسا بلکه به شرکتهای خصوصی همچون بوئینگ و اسپیسایکس دل بسته است. بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، شرکت بوئینگ در اوایل سال ۲۰۱۸ فضانوردان را راهی ایستگاه فضایی بین المللی خواهد کرد.
چرا ناسا توالیسنج دیاناِی به فضا فرستاد؟
تاکنون فضانوردان باید نمونههای DNAشان را به زمین ارسال میکردند که این فرآیند ماهها طول میکشید اما با این اتفاق، دیگر نیازی به این کار نیست. از این پس، فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی از این ابزار کوچک که برای شرایط نزدیک به بیوزنی طراحی شده است، سلامتی خود را کنترل میکنند و همچنین میکروبهایی را که به بدنشان وارد میشوند، شناسایی میکنند.
راکت فالکون ۹ با موفقیت رفت و برگشت
با پرتاب دقایق پیش راکت فالکون ۹ به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی که از کیپ کاناورال فلوریدا انجام شد، حالا اسپیس ایکس به یکی از نقاط عطف فعالیت خود رسیده است. این شرکت نه تنها توانست راکت مداری خود را پس از پرتاب، بر روی سکوی از پیش تعیین شده فرود آورد بلکه حالا با ۷ پرتاب موفقیت آمیز در سال ۲۰۱۶، رکوردی تازه برای خود دست و پا کرده است.
پرتاب موفق فضاپیمای باری پروگرس به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای پروگرس پس از پنج دقیقه در فضا از موشک سایوز جدا شد و با باز کردن آرایههای خورشیدی و آنتن جهتیاب خود، سفر دو روزه را به ایستگاه فضایی آغاز کرد. این فضاپیما در مسیر خود، 34 بار دور زمین خواهد چرخید.
تا 10 سال دیگر: ساخت پایگاه فضایی در نیمه مسیر ماه و زمین
آژانس فضایی اروپا (ESA) به تازگی از یک طرح بلندپروازانه برای ساخت یک پایگاه فضایی میان زمین و ماه رونمایی کرده است که فضانوردان میتوانند از آن برای انجام ماموریتهای قمری یا به عنوان رابطی برای کشف اجرام دیگر منظومه خورشیدی استفاده کنند.
نسل جدید اینترنت فضایی ناسا آماده استفاده شد
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، سیستم اینترنتی فضایی جدیدی را که چند سال صرف تحقیق و توسعه آن کرده بود، برای استفاده آماده کرده است.