«روزتا» به آخر خط رسید
سازمان فضایی اروپا زمان پایان مأموریت فضاپیمای «روزتا» را اعلام کردند. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، اپراتورهای این فضاپیما قرار است با برخورد آن با سطح دنبالهدار «۶۷پی/چوریوموف- گراسیمنکو»، به مأموریت آن پایان دهند.
تخصیص بودجه ناسا برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) به تازگی از تخصیص بودجه برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی جدید خبر داده است که شامل ساخت زیستگاههای جدید دور از سیاره زمین، یک سیستم میدان مغناطیسی، اتاق خواب عمیق برای فضانوردان مسافر به مریخ و چند توقفگاه در مسیر این سیاره سرخفام می شود.
آغاز آموزش فضانوردان بر روی فضاپیمای اوریون برای سفر تاریخی به سیاره سرخ
فضاپیمای اوریون به عنوان سیستم انتقال فضایی بعدی ناسا طراحی شده و میتواند انسانها را به مدار زمین و ورای آن انتقال دهد. این پیمایه، سنگبنای برنامه اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، برای ارسال انسان به سیاره سرخ است.
چگونه فاجعه «چلنجر» کاوشهای فضایی را برای همیشه دگرگون کرد؟
فاجعه ای که بلندپروازی های انسان را محدود کرد و باعث شد از آن پس نگاه واقعبینانهتری به کاوشهای فضایی داشته باشیم: سی سال پیش، شاتل فضایی «چلنجر» از پایگاه فضایی ناسا در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد، سی و هفت ثانیه بعد منفجر شد، و هر هفت سرنشین آن کشته شدند.
چین به دنبال رکوردزنی در پرتابهای فضایی 2016
چین انجام بیش از 20 ماموریت فضایی را برای سال 2016 در دستور کار قرار داده است که این بیشترین تعداد ماموریت در یک سال است. شرکت علم و فناوری و هوافضای چین اعلام کرد که قصد دارد در کنار فعالیتهایی فضایی مورد نظر، به راهاندازی آزمایشگاه فضایی، فضاپیمای سرنشیندار و پرتاب دو موشک نیز بپردازد.
در قالب آزمایشگاهی در ایران؛ نانوپوششهایی برای حفاظت بهتر بدنه فضاپیماها تولید شد
پژوهشگران دانشگاه مالک اشتر واحد شاهین شهر موفق به تولید پوششهای نانو ساختاری شدهاند که میتواند به عنوان سطح محافظت کنندهی حرارتی بدنه فضاپیماها به کار گرفته شود.
تحول در صنعت هوافضا با یک ماده جدید
دانشمندان کلاس جدیدی از مواد را با استفاده از فناوری نانو ساخته اند که طیف گسترده ای از صنایع، از هوافضا گرفته تا خودروسازی و زیست پزشکی را متحول خواهد کرد.
ژاپن در صدد کسب عنوان چهارمین کشور فاتح ماه
اگر پروژه فضایی ژاپن به خوبی پیش برود، ژاپن به جمع کشورهایی مانند امریکا، روسیه و چین می پیوندد که فرودی موفقیت آمیز بر سطح ماه داشته اند. چین، سومین و جدیدترین کشوری است که موفق به فرود روی سطح ماه شده است.
بازنشسته شدن آخرین نفر از نخستین نسل مهندسان کاوشگر فضایی وویجر
تصور کنید در دفتر کارتان با رایانهای ۴۰ ساله سر و کار دارید که بخش آیتی شرکت حتی نمیداند چطور باید آن را خاموش و روشن و یا تعمیر کرد، تنها شما از کار آن سردر می آورید که شما نیز درحال بازنشسته شدن هستید.
تکمیل مونتاژ کاوشگر نمونهبردار جدید ناسا
شرکت لاکهید مارتین نخستین مونتاژ کاوشگر بدون سرنشین، فضای عمیق ناسا را تکمیل کرد. فضاپیمای OSIRIS-Rex که قرار است در سپتامبر 2016 به فضا پرتاب شود، در سال 2018 با سیارک نزدیک زمین Bennu دیدار خواهد کرد.