آغاز ساخت فضاپیمای روسی «فدراسیون» برای سفر به ماه
آژانس فضایی فدرال روسیه از آغاز طراحی و ساخت فضاپیمای فوق سنگین در این کشور خبر داد که با توان حمل 160تن بار قرار است در سفرهای فضایی به کره ماه از آن استفاده شود. براساس برنامهریزی در حال انجام، متقاضیان با استفاده از فضاپیمای پیشرفته و مجهز روسی برخوردار از امکانات لازم راهی سفر به ماه خواهند شد که در قالب این سفر می توانند یک بار مدار این کره را دور بزنند.
گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران
به گزارش ایسنا، بر پایهی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.
برنامه ناسا برای واگذاری ایستگاه فضایی بینالمللی به بخش خصوصی
ناسا در تلاش برای خروج از مدار زیر زمین به سمت اهداف ماه، مریخ و سایر مقصدهای دور است که در آن صورت، افزایش بودجه ایستگاه فضایی برای پس از سال 2024 غیرممکن خواهد بود. ناسا هنوز خریدار خاصی را معرفی نکرده اما دو نهاد تجاری در حال افزودن تجهیزاتی به ایستگاه فضایی هستند. در حال حاضر یک آداپتور الحاقی جدید به ایستگاه اضافه شده که از ماموریتهای فضاپیماهای بوئینگ و اسپیسایکس حمایت خواهد کرد.
شرکت ویرجین گلکتیک (Virgin Galactic)
ویرجین گلکتیک (Virgin Galactic) یک شرکت بریتانیایی و یکی از شرکتهای پیشتاز در صنایع گردشگری فضایی است که زیرمجموعه گروه ویرجین است.
آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا
شهرت کانادا در رقابتهای روباتیک فضایی جهانگیر است؛ رباتهای بزرگی همچون «کانادارم دو» روباتهایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بینالمللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.
کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ میرسد
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محمولهای است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب میشود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ میرود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود میآید.
تا ۱۰ روز دیگر؛ ثبت رکوردی تازه در فضانوردی
جف ویلیامز، فرمانده مأموریت اکسپدیشن 48 ناسا، در ۲۴ اوت (سوم شهریور) به رکورد ۵۲۰ روز حضور در فضا دست مییابد. این رکورد تاریخی در قالب سه مأموریت اکتشافی در سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی به دست میآید. این ایستگاه فضایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد.
چین به دنبال ساخت هواپیمای جت فراصوت جهت سفر فضایی به ارتفاع زیرمداری زمین
چین در حال ساخت هواپیمای جت فراصوت (مافوق صوت) است که میتواند فضانوردان و چه بسا افراد عادی را به لبه فضا ببرد. این هواپیما مدت زمان و هزینه سفرهای فضایی را به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد.
دریافت مجوز ساخت ماهنشین تجاری توسط شرکت مون اکسپرس
شرکت موناکسپرس (Moon Express) روز ۱۳ مرداد سال جاری اعلام کرد موفق به کسب تأیید دولت آمریکا برای ساخت ماهنشین تجاری شده است. سازمان هوانوردی آمریکا اعلام کرده است پرتاب این محموله هیچ گونه خطر جانی، مالی و ایمنی ندارد و نقض قوانین امنیت ملی و بینالمللی آمریکا را در پی نخواهد داشت.
انتصاب سه عضو شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهور
با حکم رییس جمهوری، خانم دکتر الهام امین زاده و آقایان دکتر سید مصطفی صفوی همامی و مهندس سید حسن شفتی به عنوان اعضای شورای عالی فضایی منصوب شدند. این احکام در اجرای تبصره 2 ماده 3 اساسنامه شورای عالی فضایی مصوب بیست و پنجم بهمن ماه 83 هیات وزیران صادر شده است.