اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی
سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.
مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)
نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.
دانشمندان در انتظار فرود موفقیتآمیز کاوشگر شیاپارلی روی سیاره سرخ
مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد شد. قرار است در این روز کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) روی سیاره مریخ فرود آید.
مریخنورد «شیاپارلی» سازمان فضایی اروپا در آستانه فرود بر سیاره سرخ
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) پس از اینکه با موفقیت از فضاپیمای حامل خود جدا شد، در مسیر فرود بر روی کره مریخ قرار گرفت. این مریخنورد سازمان فضایی اروپا قرار است فردا (چهارشنبه) بر روی سطح مریخ فرود بیاید. ماموریت این کاوشگر تصویربرداری از سطح کره مریخ و انجام اندازه گیریهای دقیق بر روی این سیاره است.
رونمایی ناسا از روبات حفاری مریخ «راسور»
ناسا اخیرا ویدئویی را منتشر کرده که در آن از نمونه اولیه رباتی رونمایی شده است که RASSOR نام دارد. قرار است این مریخنوردها پیش از سفر انسان به مریخ به این سیاره سرخ سفر کنند تا سطح آن را برای زندگی انسانها آماده کنند.
یک گام نزدیکتر به مریخ؛ اعلام آزمایش موفقیتآمیز موتور راکت «رپتور» توسط اسپیسایکس
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس در توئیتر خود از آزمایش موفق موتور راکت رپتور (Raptor) که قرار است در سال 2024 برای اولین بار انسان را به مریخ برساند خبر داده است. موتور رپتور با سوخت متان قرار است نيروي لازم براي حمل و نقل انسان و تجهيزات مورد نيازش به مريخ را فراهم كند.
تور مریخ با کمک فناوری هولولنز مایکروسافت در مرکز فضای کندی ناسا (+تصاویر)
خبرها حاکی از آن است که مجتمع بازدیدی مرکز فضایی «کندی» فرصتی را برای علاقهمندان به فضا فراهم کرده است تا با فناوری واقعیت مجازی بتوانند راه رفتن روی سیاره مریخ را تجربه کنند. این برنامه نرمافزاری براساس ابزار علمی OnSight راهاندازی شده است که نتیجه همکاری میان مایکروسافت و آزمایشگاه پیشرانش جت ناساست.
همکاری ناسا و بیمارستان هوستون برای بهتر شدن لباس فضانوردان
گروهی از کارشناسان برای تعیین نیازهای پزشکی فضانوردان در حال همکاری با ناسا هستند. آنها با شناخت نیازهای فضانوردان در فضا و ایجاد شرایطی برای اقدامات اضطراری میخواهند نیازهای آنها را در سفرهای بلند مدت فضایی برطرف کنند.
پایان یک سال انزوا در هاوایی برای شبیهسازی سفر به مریخ
پژوهشگران به یک سال زندگی در انزوا برای شبیهسازی سکونت در مریخ که بخشی از برنامه ناسا است پایان دادهاند. این تیم شامل یک اختربیولوژیست فرانسوی، یک فیزیکدان آلمانی و چهار آمریکایی - یک خلبان، یک معمار، یک خبرنگار و یک خاک شناس - بود.
برنامهی چین برای ارسال مریخنورد تا سال 2020 (+تصاویر)
در سال ۲۰۲۰ تنها مریخنورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینیها هم در همان سال مریخنوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینیها راهی مریخ میکنند شامل یک مدارگرد، مریخنشین و مریخنورد روباتیکی است.