نصب ایستگاه زمینی ماهواره گلوناس روسیه در قزاقستان
بیشتر مردم در روسیه و کشورهای مستقل مشترکالمنافع از موقعیتیاب "یاندکس" متصل به گلوناس استفاده میکنند که دقت بسیار بالاتری را نسبت به موقعیتیاب گوگل تحت ماهواره آمریکایی جیپیاس دارد.
فراهم شدن اعتماد بین المللی در حوزه فضایی / وجود پتانسیل صادرات در این بخش
وی با بیان اینکه که ارتباط زمینی و فضایی در اعتماد میان کشورها به وجود می آید، تاکید کرد: باید با مذاکرات و رفت و آمدها که بعد از برجام سرعت گرفته است؛ از این اعتماد استفاده کنیم و اینکه قرارداد ساخت ماهواره سنجشی بسته شده و جلو می رود، نشان از ایجاد اعتماد است.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان حوزه فضایی
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران گفت: اگر شرکتهای دانشبنیان درحوزه فضایی، توانمندی تولید یک محصول کاربردی را داشته باشند؛ از آنها حمایت میکنیم.
تلاش اروپا برای کاوش سیاره مشتری در قالب ماموریت «جوس»/ رسیدن به مرحله ساخت مدل/ آغاز ماموریت 7 ساله در 2022
آژانس فضایی اروپا بازبینی اولیه طراحی کاوشگر قمر یخی سیاره مشتری را انجام داده و به پیمانکار اصلی پروژه (ایرباس و شرکا) اجازه ساخت یک فضاپیمای مدل را برای آزمایش سیستمهای مورد نیاز در ماموریت جوس (Juice) داده است.
بازگشت دوباره به ماه؟/توسعه سیستم گرمایش فضایی با استفاده از خاک توسط دانشمندان سازمان فضایی اروپا
آژانس فضایی اروپا در حال توسعه یک سیستم گرمایشی جدید با استفاده از خاک است که امکان گرم کردن تجهیزات و فضانوردان را در طول شب در سطح ماه فراهم میکند.
سنجش میزان آلودگی در جو زمین با استفاده از دادههای ماهوارهای و ایستگاههای زمینی
چگونه آلودگی سطح زمین بر جو کره زمین تاثیر می گذارد؟ پژوهشگران دانشگاه برمن در آلمان سعی می کنند با استفاده از دادههایی که ماهوارهها در اختیار قرار می دهند و اندازهگیری روی سطح زمین پاسخ این پرسش را بیایند.
ثبت بینالمللی 5 موقعیت مدار فرکانسی ماهوارهای جدید در اتحادیه بینالمللی مخابرات توسط سازمان فضایی ایران
سازمان فضایی ایران ضمن نظارت و جلوگیری از تداخلات فرکانسی نسبت به موقعیتهای مدار فرکانسی ثبت شده برای کشور جمهوری اسلامی ایران، اقدام به ثبت بینالمللی ۵ موقعیت مدار فرکانسی ماهواره ای جدید در اتحادیه بینالمللی مخابرات در مدار زمین آهنگ در سال ۱۳۹۵ نمود.
طراحی و ساخت شبیهساز فضا توسط پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی
پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی با همکاری وزارت ارتباطات موفق به طراحی و ساخت شبیه ساز فضا شدند. در پروژه ساخت شبیهساز فضا، سه سامانه محفظه شبیهساز آزمون حرارتی خلاء، طراحی و ساخته شده که حجم یکی از سامانهها حدود ۱۴ مترمکعب و دو محفظه دیگر دارای حجم ۱.۵ مترمکعب است.
پرتاب ماهواره «دیدهبان» به فضا توسط سازمان فضایی اروپا
ماهوارههای دیدهبان شش مدل ماهواره مختلف از پروژه کوپرنیک هستند که برای مطالعه جنبههای مختلف به فضا فرستاده میشوند و تا بحال دو ماهواره از آنها به فضا پرتاب شده است. این ماهوارهها برای اهداف زیستمحیطی، هواشناسی، تغییرات جوی، نظامی و امنیتی مورد استفاده قرار میگیرند.
هند به دنبال تامین انرژی از ماه تا 2030
یکی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی هند اظهار کرده که این کشور میتواند انرژی مورد نیاز خود را تا سال 2030 از ماه تامین کند. پرفسور برجسته سازمان فضایی هند و رئیس سابق سازمان هوافضای BrahMos گفت: تمام انرژی مورد نیاز هند میتواند با هلیوم 3 استخراج شده از ماه تامین شود.