انفجار در مرکز پرتاب راکت فضایی «فالکون 9» شرکت اسپیسایکس در فلوریدا (+تصاویر)
در پی انفجار ماهوارهبر «فالکون 9» شرکت «اسپیس ایکس» در پایگاهی در فلوریدا، ساختمانهای اطراف به لرزه درآمده و ستون بلندی از دود سیاه به آسمان بلند شده است. دلیل این انفجار مشخص نشده است و هنوز مشخص نیست که کسی از این حادثه آسیب دیده است یا خیر.
پرتاب ماهوارههای مخابراتی شرکت اسپیسایکس به روایت تصویر
روز ۲۵ تیر سال جاری شرکت اسپیسایکس (SpaceX) دو ماهواره مخابراتی تجاری Eutelsat ۱۱۷ West B و ABS-۲A را با استفاده از فالکون ۹به مدار انتقالی زمینآهنگ پرتاب کرد. این دو ماهواره ارائه دهنده خدمات مخابراتی جهانی به کاربران مختلف هستند. در ادامه تصاویری از مراحل مختلف پرتاب این دو ماهواره با استفاده از فالکون ۹ را مشاهده میکنید.
تبدیل کاوشگر به حامل ماهوارههای مکعبی
سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهوارههای مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینههای پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینههای چند میلیون دلار است.
همکاری شرکتهای چینی برای راهاندازی شبکه جهانی پهنای باند موبایل
هلدینگ ماهوارهای APT که یک ی از اپراتورهای ناوگان ماهوارهای هنگکنگ است، تصمیم دارد با همکاری دیگر مؤسسات کشور چین یک شبکه جهانی ماهوارهای پهنای باند موبایل را پرتاب نماید. خدمات پهنای باند این ماهوارهها در بازار هوانوردی و دریایی کاربرد خواهد داشت.
برنامهی چین برای ارسال مریخنورد تا سال 2020 (+تصاویر)
در سال ۲۰۲۰ تنها مریخنورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینیها هم در همان سال مریخنوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینیها راهی مریخ میکنند شامل یک مدارگرد، مریخنشین و مریخنورد روباتیکی است.
تولید ماهوارههای سنجشی و مخابراتی در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهوارههای مکعبی با تکنولوژیهای جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهوارههای مکعبی را مطرح کردیم.
امضای سند همکاری فضایی ایران و بولیوی
گسترش و توسعه روابط علمی و فنی آکادمیک در حوزه فضا و در زمینه های مورد علاقه دو کشور، همکاری میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مؤسسات عمومی و خصوصی، همکاری برای تبادل فناوری، تخصص و تجهیزات و غیر منابع مربوطه، تبادل تجربیات در طراحی و ساخت ماهواره، تجهیزات آزمایشگاه فضایی، آموزش نیرو و تبادل دانشمدان و متخصصان فنی از مهمترین محورهای این سند همکاری است.
هزینه 120 میلیون دلاری گردشگری در کره ماه
روسیه اعلام کرد که برای انجام سفرهای گردشگری فضایی به ماه براساس درخواستهای ارائه شده برنامهریزی می کند که هزینه آن برای هر نفر 120 میلیون دلار خواهد بود. گردشگران در قالب این سفر می توانند یک بار مدار کره ماه را دور بزنند.
آغاز ساخت فضاپیمای روسی «فدراسیون» برای سفر به ماه
آژانس فضایی فدرال روسیه از آغاز طراحی و ساخت فضاپیمای فوق سنگین در این کشور خبر داد که با توان حمل 160تن بار قرار است در سفرهای فضایی به کره ماه از آن استفاده شود. براساس برنامهریزی در حال انجام، متقاضیان با استفاده از فضاپیمای پیشرفته و مجهز روسی برخوردار از امکانات لازم راهی سفر به ماه خواهند شد که در قالب این سفر می توانند یک بار مدار این کره را دور بزنند.
گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران
به گزارش ایسنا، بر پایهی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.