پروژه ارسال 50 ریزماهواره جهت بررسی لایه‌ی خارجی جو زمین

گروهی از دانشمندان بین‌المللی آماده می‌شوند تا با پرتاب 50 ریزماهواره موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینه‌ترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازه‌گیری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود در نوع خود بی‌نظیر است.

پرتاب نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان به فضا توسط چین

این ماهواره که کار ساخت آن از سال 2008 در موسسه فیزیک شانگهای وابسته به آکادمی علوم چین آغاز شد، در چارچوب برنامه کوانتومی چین تهیه و به فضا پرتاب شد تا بتواند زمینه ساز ایجاد شبکه جهانی ارتباطات کوانتومی چین از سال 2030 باشد.

دریافت مجوز ساخت ماه‌نشین تجاری توسط شرکت مون اکسپرس

شرکت مون‌اکسپرس (Moon Express) روز ۱۳ مرداد سال جاری اعلام کرد موفق به کسب تأیید دولت آمریکا برای ساخت ماه‌نشین تجاری شده است. سازمان هوانوردی آمریکا اعلام کرده است پرتاب این محموله هیچ گونه خطر جانی، مالی و ایمنی ندارد و نقض قوانین امنیت ملی و بین‌المللی آمریکا را در پی نخواهد داشت.

چین نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان را به فضا پرتاب می‌کند

چین نخستین ماهواره ارتباط کوانتومی جهان را در چند روز آینده به فضا پرتاب می‌کند که از ویژگی‌های امنیتی فوق‌العاده بالای ضدهک برای جلوگیری از شنود و رهگیری برخوردار است. اگر این ماهواره با موفقیت عمل کند، می‌تواند راه را برای یک سیستم ارتباطی ضدهک هموار کند.

ششمین بازگشت و فرود موفقیت‌آمیز راکت «فالکون 9» شرکت اسپیس‌ایکس

در دو سال گذشته شش فروند از 11 موشک فالکون 9 شرکت اسپیس‌ایکس به زمین بازگشته اند. از این شش مورد، چهار موشک با موفقیت کامل روی زمین فرود آمده و دو مورد به زمین رسیده‌اند ولی فرود موفق نداشته اند.

امضای قرارداد پرتاب نخستین ماهواره "واقعیت افزوده" به فضا

شرکت SpaceVR به تازگی قراردادی را برای پرتاب ماهواره واقعیت افزوده خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال 2017 توسط یک موشک فالکون 9 امضا کرده است. شرکت SpaceVR قصد دارد این فناوری را به عنوان یک سرویس اشتراکی به فروش برساند که در آن، دارندگان تجهیزات سازگار با واقعیت افزوده می‌توانند بر روی تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های 360 درجه ماهواره Overview 1 زوم کنند.

کمرنگ‌ شدن اطلاع‌رسانی فعالیت‌های فضایی به دلیل جهت‌دار شدن فعالیت‌های حوزه هوافضا

رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر  فعالیت‌ها در حوزه هوافضا عمیق‌تر شده است، گفت: اخیرا شنیده می‌شود که فعالیت‌های فضایی کاهش یافته یا کمرنگ شده است، در حالیکه این فعالیت‌ها به صورت جدی ادامه دارد. وی تصریح کرد: ترجیح می‌دهیم پس از به نتیجه رسیدن طرح‌ها در این حوزه‌ها اقدام به انتشار موضوع کنیم.

نابودی ماه‌نورد چینی بعد از 31 ماه

سازمان مدیریت علم، فناوری و صنعت دفاع ملی چین به تازگی اعلام کرد که عملکرد ماه‌نورد این کشور موسوم به Yutu یا Jade Rabbit متوقف شد. اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق این ماهنورد بیش از 100 مقاله علمی را درباره کره ماه تولید کرده است که کشف لایه پنهان از جریان‌های گدازه‌ای جزء آنها بوده است.

استفاده از آیینه‌های نانویی در ساخت تلسکوپ‌ ماهواره‌‌های مکعبی

شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک به کار می رود.

نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد

چین که برنامه فضایی پرهزینه‌اش را نماد ظهور خود در بین قدرت‌های جهان تلقی می‌کند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi