نقص مبهم ساعتهای فضایی اروپا
مجموعه ماهوارههای موقعیتیاب اروپا که براساس قول سازمان فضایی اروپا باید محل دقیق کاربران را مشخص کنند، به دلیل مشکلی که برای ساعتهایشان بروز کرده است ممکن است با شکست مواجه شوند. این مجموعه 24 تایی از ماهوارهها که اکنون 18 تای آنها در آسمان هستند، در انتظار دریافت چهار عضو دیگر تا شهریور 96 بودند که گویا این طرح تا اطلاع ثانوی زیر تیغ بازبینی رفته است.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: اجرای 60درصد کاربریهای مغفول فضایی در موسسه مشترک فضایی
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: مؤسسه مشترک فضایی مرکز ملی فضایی و دانشگاه تهران، 60 درصد کاربریهای مغفول فضایی را اجرایی میکند. این مؤسسه زنجیره رابط بین دولت و صنعت خواهد بود و دادههای مورد نیاز در حوزه کاربریهای فضایی را ارائه خواهد کرد تا مورد استفاده کاربران بخشهای مختلف قرار گیرد.
پرتاب موفقیتآمیز موشک فالکون 9 شرکت اسپیس ایکس حامل 10 ماهواره/فرود موفقیتآمیز بر روی سکویی در اقیانوس آرام
اسپیس ایکس، شرکت آمریکایی فناوری های اکتشاف فضایی روز شنبه موشک «فالکن ۹» را به فضا پرتاب کرد. مهندسان این شرکت مرحله فرود موشک روی سکویی در اقیانوس آرام را نیز با موفقیت انجام دادند.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 122، دی 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 122، دی 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
گشایش بابهای علم و فناوری در حوزه هوافضا پس از اجرای برجام
رییس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به تعدد تبادل هیات های علمی خارجی با ایران در دوره پسابرجام گفت: پس ازاجرایی شدن برجام، باب های علم و فناوری بسیار خوبی به روی کشور باز شد که یکی از حوزههای آن، هوافضا است.
زمین و ماه از دید مریخیها
اداره ملی هوانوردی و فضانوردی آمریکا، ناسا، در هنگام کالیبره کردن یکی از دوربینهای تصویربرداری خود در مدار مریخ، عکسهایی از زمین و ماه تهیه کرده است که سیاره ما را از دید یک رصدخانه مریخی به تصویر میکشد.
گزیدهای از مأموریتهای فضایی در سال 2017
شرکت بوئینگ قصد دارد در برابر رقیب خود یعنی اسپیسایکس قد علم کند. این شرکت سازنده هواپیما، این روزها روی فضاپیمای CST-۱۰۰ خود کار میکند تا اولین شرکت هواپیمایی خصوصیای باشد که فضاپیمای خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی میفرستد.
پایداری ماهواره در فضا مهمتر از پرتاب است/ زمان و سرمایه گذاری مهمترین چالش حوزه فضایی
دکتر صدر با اشاره به سیاستهای سازمان فضایی کشور در 2 سال گذشته، گفت: برنامه ما این بوده است، آنچه که تا به حال در حوزه فضایی به آن دست پیدا کردیم تثبیت کنیم به طوری که اگر ماهواره ای را در مدار قرار دادیم به عنوان قدم نخست و در قدم بعدی این ماهواره بتواند 5 سال با کلیه تجهیزات در مدار بماند و شرایط پایداری داشته باشد.
راهاندازی بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در سازمان فضایی ایران
بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در زیرپرتال سنجش از دور تارنمای سازمان فضایی ایران راه اندازی شده است. علاقمندان میتوانند با مراجعه به آدرس www.rs.isa.ir از این خدمات استفاده نمایند.
ارسال سیگنالهای فضایی از ۲۰۱۸ با هدف جستوجوی حیات
هدف بنیاد METI جستوجو برای یافتن ساکنان دیگر فضا است. داگلاس واکوش، مدیر این موسسه، میگوید: «دانشمندان در سال ۱۹۷۴ میلادی نیز با استفاده از تلسکوپ رادیویی Arecibo به فضا سیگنالهایی فرستاده بودند اما نتوانستند هیچ نتیجه مثبتی دریافت کنند».