یافتن سرنخهایی از کاوشگری که 13 سال پیش به مریخ پرتاب شد
مریخنشین بیگل 2 در سال ۲۰۰۳ همراه با مدارگرد «مارس اکسپرس»، متعلق به آژانس فضانوردی اروپا (ESA)، راهی فضا شد اما دیگر هیچ اثری از آن یافت نشد و به یکی از رازهای عجیب تاریخ اکتشافات مریخ تبدیل شد.
مریخنشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است
«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریتهای سیارهای آژانس فضایی اروپا، میگوید که تمام اینها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیشآمده، نرمافزاری است. تیم پروژهی اگزومارس میخواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.
آژانس فضایی اروپا: نتیجه عملیات فرود کاوشگر شیاپارلی روی مریخ موفقیتآمیز است
مدیران آژانس فضایی اروپا صبح پنجشنبه در جریان یک نشست خبری اعلام کردند که عملیات فرود کاوشگر اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) روی سیاره مریخ در مجموع با موفقیت انجام شده است اگرچه تمام مراحل، دقیقا آنطور که پیش بینی می شد عملی نشده است. از جمله اینکه ارسال سیگنال از سوی کاوشگر قبل از فرود روی مریخ، متوقف شده است.
اگزومارس؛ مدارگرد در مدار مریخ؛ و زمین در انتظار سیگنالی از شیاپارلی
سطح نشین اسکیاپارلّی (شیاپارلی) (Schiaparelli) برای فرود از ارتفاع ۱۲۱ کیلومتری مریخ با فوق-سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت و تا زمانی که سرعتش به حداقل ۱۰کیلومتر برسد وارد جو مریخ شده و در این مدت حرارت ۱۷۰۰ درجه سانتیگرادی را تحمل کرده است.
مأموریت اگزومارس از ابتدا تا امروز (+تصاویر)
نام اگزومارس در اصل مخفف عبارت Exobiology on Mars یا «دگرزیست شناسی» در مریخ است. هدف این مأموریت، فرود آمدن بر مریخ و سپس بررسی احتمال حیات باکتری ها بر روی آن بوده است. سرانجام روز یکشنبه، پس از سفری ۹۰۰ هزار کلیومتری، دو بخش اصلی این سفینه از هم جدا شدند.
دانشمندان در انتظار فرود موفقیتآمیز کاوشگر شیاپارلی روی سیاره سرخ
مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد شد. قرار است در این روز کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) روی سیاره مریخ فرود آید.
مریخنورد «شیاپارلی» سازمان فضایی اروپا در آستانه فرود بر سیاره سرخ
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) پس از اینکه با موفقیت از فضاپیمای حامل خود جدا شد، در مسیر فرود بر روی کره مریخ قرار گرفت. این مریخنورد سازمان فضایی اروپا قرار است فردا (چهارشنبه) بر روی سطح مریخ فرود بیاید. ماموریت این کاوشگر تصویربرداری از سطح کره مریخ و انجام اندازه گیریهای دقیق بر روی این سیاره است.
برنامهی چین برای ارسال مریخنورد تا سال 2020 (+تصاویر)
در سال ۲۰۲۰ تنها مریخنورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینیها هم در همان سال مریخنوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینیها راهی مریخ میکنند شامل یک مدارگرد، مریخنشین و مریخنورد روباتیکی است.
کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ میرسد
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محمولهای است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب میشود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ میرود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود میآید.
از کدام کشورها به مریخ سفر کنیم؟
برنامهی کاری بینالمللی ماموریت مریخ در حال حاضر با در نظر گرفتن برنامههای اکتشافی ناسا و چند سازمان فضایی دیگر در کنار شرکتهای خصوصی مانند اسپیسایکس بسیار پرتکاپو است.