پرتاب موفق فضاپیمای باری پروگرس به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای پروگرس پس از پنج دقیقه در فضا از موشک سایوز جدا شد و با باز کردن آرایههای خورشیدی و آنتن جهتیاب خود، سفر دو روزه را به ایستگاه فضایی آغاز کرد. این فضاپیما در مسیر خود، 34 بار دور زمین خواهد چرخید.
نخستین دوره مسابقات سراسری هوافضا، دانشگاه پیام نور خراسان رضوی، مشهد، 1395
نخستین دوره مسابقات سراسری هوافضا به میزبانی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در تاریخ 7 تا 9 مهرماه 1395 در مشهد برگزار میگردد. این مسابقات در سه بخش دانشجویی، دانشآموزی و بخش ویژه برگزار میشود.
بزرگترین راکت بدون سرنشین آمریکا، آماده پرتاب (+تصاویر)
«دلتا-4 هوی» زمانی که به طور کامل سوختگیری میکند وزنی برابر با 725 هزار کیلوگرم دارد. همچنین این راکت 71.6 متر بلند است. با توجه به این ارقام «دلتا-4 هوی» بزرگترین راکت آمریکا است و محمولههای بسیار مهم را برای دولت جابهجا میکند. این محمولهها نهتنها شامل ماهوارههای جاسوسی میشوند، بلکه پرواز آزمایشی فضاپیمای «اوریون» نیز به شمار میآیند.
پیشرفتهترین موتور فضایی 250 ثانیه عمر دارد
پیشرفتهترین موتور فضایی جهان ساخت روسیه که در موشکهای دارای کاربریهای مختلف از جمله پرتاب موشکهای ماهوارهبر و حمل بار به فضا استفاده میشود، فقط 250 ثانیه عمر دارد و پس از آن از بین میرود.
اسپیس ایکس راکت فالکون 9 را با موفقیت پرتاب کرد
اما طبق معمول، پرتاب ماهواره هدف اصلی این ماموریت نبود بلکه هدف اصلی چند دقیقه پس از پرتاب و زمانی تحقق یافت که مهندسان اسپیس ایکس طبقه اول این راکت را روی یک سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود آوردند.
برگزرای رزمایش مشترک "امنیت هوافضایی 2016" توسط روسیه و چین
براساس برنامه اعلام شده، روسیه و چین رزمایش مشترک کامپیوتری فرماندهی - ستادی «امنیت هوا - فضایی- 2016» را برگزار می کنند.
چین پس از آمریكا، مشتری موتور موشك های فضایی ساخت روسیه شد
همزمان با اعلام نیاز آمریكا برای خرید موتورهای موشك فضایی از روسیه، چین نیز پیشنهاد داد در ازای دریافت این نوع از موتورها، آخرین دستاوردهای الكترونیكی دانشمندان چینی را به مسكو تحویل خواهد داد.
ماهواره چینی در جستجوی یافتن معمای ماده تاریک
فناوری جدید علوم فضایی چین که در میان مردم این کشور با نام اختصاری «پادشاه میمون» شناخته می شود بخشی از یک تلاش همه جانبه و مشارکتی میان آکادمی علوم این کشور و چندین انستیتو علمی و دانشگاههای ایتالیا از جمله دانشگاه جنوای این کشور محسوب می شود.
روسیه به دنبال ساخت پایگاه دائمی در ماه تا 2030
سازمان فضایی فدرال روسیه در حال برنامهریزی برای ساخت یک پایگاه سرنشیندار دائمی در ماه است که ماژولهای آن بر روی شش موشک جداگانه به فضا ارسال خواهند شد. هنگامی که اجزای این پایگاه به ماه منتقل شدند، مونتاژ آن برای 10 سال ادامه خواهد یافت.
راکت فالکون 9 دوباره به فضا می رود
شرکت فناوری های اکتشاف فضایی، اسپیس ایکس، پس از یک وقفه طولانی در پروازهای فضایی، قصد دارد 19 دسامبر (28 آذر) راکت دیگری از فالکون 9 خود را دوباره به فضا بفرستد.