بهکارگیری فناوری چاپ سهبعدی در ساخت فضاپیماهای تازهی بویینگ
کپسول فضایی «استارلاینر» بوئینگ، یکی از دو پروژهای است که به احتمال زیاد بالاخره ناسا را از نیاز به فضاپیمای روسی سایوز برای اعزام فضانورد بینیاز میکند. این کپسول که پس از بارها تعویق در زمان آزمایش، قرار است در ژوئیه 2018 به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کند، حاوی 600 قطعه است که با استفاده از نوعی پلاستیک تازه اختراع و پرینتر سهبعدی ساخته شدهاند.
دیگر هیچ هواپیمایی در اقیانوس گم نمیشود
مزیتهایی که این سیستم ایجاد میکند این است که نخست، هواپیماها با استفاده از این مکانیزم ناوبری میتوانند در فاصلهای دقیق و کمتر از قبل با هواپیماهای دیگر قرار گیرند و به کمک دقت آن از برخوردها و خطرها اجتناب میشود. پس مجبور نیستند برای دوری از خطر، مسیر طولانیتر و مصرف سوخت بیشتر را متحمل شوند.
تلسکوپهای برخط در راه است/ در توسعه فناوری فضایی نباید هیجانی و سیاست زده عمل کرد
فناوری فضایی در نهایت کاربرد روی زمینش است که مهم است در نتیجه ماهواره های سنجشی برای ما همیشه مهم تر بودند. ما یک اداره کل سنجش داریم که فعالیت های زیادی انجام میدهد. به هر حال رفتن به فضا جذاب است ولی چون زمانبر است باید دنبالش بود ولی باید توجه کرد که آن هم باید یک کاربردی داشته باشد.
کاربردی شدن پژوهشها و فناوریهای فضایی کشور با کمک متخصصان داخلی/فعالیت بورسیههای پژوهشگاه در پروژه کشورهای عربی صحت ندارد
با وجود فراز و نشیب هایی که در چند سال اخیر به واسطه تغییر در تشکیلات فضایی کشور رخ داد، اما شاهد عملیاتی و کاربردی شدن پژوهش ها و فناوری های فضایی کشور به کمک متخصصان داخلی هستیم.
دوئل چین و هند در فضا
پیشرفت در عرصه فضایی و حضور در کهکشانها، چنان در ذهن و روح مسئولین این کشور ریشه دوانده که پشت اسکناس دو هزار روپیهای جدید هندوستان تصویری نقش شده است که نشان دهنده بالاترین جاهطلبی این کشور در یافتن مکانی برای خود در بین ستارگان می باشد.
رئیس سازمان فضایی ایران: ثبت 19 نقطه مداری به نام ایران/آغاز ساخت ماهواره «پارس 1»
رئیس سازمان فضایی ایران از ثبت 19 نقطه مداری برای ایران خبر داد و گفت: علاوه بر آن با مشارکت دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان فرآیند طراحی و ساخت ماهواره «پارس 1» آغاز شده است.
رونمایی از دستاوردهای ملی در روز فناوری فضایی/۴ ماهواره در نوبت پرتاب
ایران در حالی امسال روز فناوری فضایی را در روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه برگزار میکند که قرار است از ماهوارههای آماده پرتاب رونمایی کند. ماهواره «امید»، نخستین ماهواره ساخت ایران است که تمام تجهیزات آن در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده است.
تاثیر ریزماهوارهها در اقتصاد کشور
از مزیت های ریزماهوارهها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می رود و از هزینهها کاسته میشود چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه میرسیم که برای تولید آنها میتوان یک تولید سریال راه اندازی کرد.
رییس مرکز ملی فضایی ایران: تحول اساسی در حوزه فضایی کشور تا ۳ سال آینده
در واقع حوزه فضایی کشور، مسیر جامعی را که کشورهای پیشرفته در آن حرکت رو به جلو دارند، انتخاب کرده است و در بخش علمی آن نیز خوب پیش می رویم، در بخش زیرساختی موقعیت متوسط داریم و در بخش کاربری آن نیز متوسط هستیم، اما با اقدامات صورت گرقته بخش کاربری در آینده به سرعت رشد خواهد کرد.
استفاده از حسگرهای گرمایی در سامانههای هوایی بدون سرنشین
یکی از شرکتهای تولیدکننده حسگر، برای تقویت خود در بخش فناوری نانو، اقدام به خرید شرکتی فعال در بخش سامانههای هوایی بدون سرنشین مبتنی بر فناوری نانو کرده است. ترکیب فناوری دو شرکت میتواند منجر به تولید محصولات جدید شود.